От х:

Днес в x:

Измамнички изкараха акъла на жена с магия в яйце и й измъкнаха 2 500 лв.

64-годишна хасковлийка стана жертва на измама от изкусни лъжкини. Наивната жена от кв."Орфей" се вързала на старата въдичка, че е жертва на магия, а  развалянето на прокобата й струвало 2500 лева.

Жената била "налазена" от вещите баячки вчера следобед. На вратата на дома й позвънили  2 жени, които й поискали яйце, за да гадаят по него каква е съдбата й. След като го подменили и счупили, отвътре то било черно. Казали на домакинята, че това е на лошо и става въпрос за магия. Естествено  те можели да я развалят. За да й помогнат обаче домакинята трябвало да събере наличните си пари, на които да баят. Изплашената жена дала спестяванията си, които баячките увили в кърпа, „побаяли“ и й заръчали да ги сложи под възглавницата за едно денонощие.

Минути след като изпратила уж добронамерените гости нещо жегнало стопанката на апартамента, тя развила кърпата и не открила парите си в нея. Като сигнализирала в полицейското управление, жената дала и описание на измамничките. Криминалистите разполагат с насоки по разкриването им. Образувано е досъдебно производство, съобщават от полицията.

А факта, че българинът е податлив на внушения за прокоби и магии показва и последното проучване на Агинция Тренд за нагласите на нашенеца по отношение на вярванията, конспирациите и суеверията. Според проучването 45% от 1004 анкетирани са посочили, че вярват в магиите. 35% от българите декларират, че са ползвали услугите на гадател, ясновидец или ходжа. 

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ав
    Автор
    9 0
    12:59, 3 апр 2018
    2500 "лИва" и "агИнция" Тренд...
    Хммм... какъв е този диалект?
  • 2
    Jo
    John
    1 0
    14:43, 3 апр 2018
    шифт + Х на фонетична кирилица дава ѝ и Ѝ - ето вземете да си ги изкопирате за последващо ползване!
  • 3
    Ва
    Валери Филипов
    4 0
    14:49, 3 апр 2018
    Нормалният български гражданин, както и да се казва, баба Гинка или Атидже, по природа си е честен, което значи и малко наивен. Но тези "изкусни лъжкини", ако си знаят, че за измамата ще си получат обществено обсъждане и съд и най-малко затвора в Сливен, нямаше да лъжат. Нещо още - докато журналистите ги наричат "изкусни лъжкини" вместо престъпнички, на които едно време Хан Крум е режел ръцете и езиците - ами те ще продължават да прилагат "изкуството" си! Питам се, ама
    наистина ли трябва да продължаваме да плащаме тази цена за така лелеяната либерана Демокрация!!!

Още новини

Случаен виц

Последни новини