От х:

Днес в x:

БЧК раздава с хранителните помощи и образователни книжки

Изображение 1 от 6
     
    Българският червен кръст започна образователна кампания сред най-бедното население за това как трябва да се действа преди, по време и след бедствие. За разпространението на материалите  червенокръстците използват раздаването на  хранителни помощи, което тече в момента в цялата страна. Два са пунктовете в Хасково, от където могат да бъдат получени храните и образователните материали-единият е в бившата баня в кв “Република”, другото място е в бившата автошкола.
    От сутринта хората се тълпят в кв „Република“ пред пункта за помощи. Броят на тези, които ще получат подпомагането само от този пункт по списък е  1124 души. Въведен е строг ред на пропуск към вътрешността на склада, защото хората са много и настава бъркотия в противен случай.
    Някои от вече получилите храните са доволни други обаче-не.
    „За какво ми дават тая леща, как ще живеем с леща! Да дадат олио, захар, брашно!“, казва 68-годишната Захаринка, която вкъщи за обяд я чакат седем гърла.
    Храните, които се раздават са по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица от транша за 2016 година. Всеки пакет съдържа 7 вида хранителни продукти: леща – 7 кг; рибни консерви – 1,120 кг; грах – 3,200 кг; лютеница – 2 кг; доматено пюре – 0,800 кг; бисквити – 1,200 кг и мед – 1 кг . 
    Раздаването ще продължи до 4 май и всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане-такива, които са получили помощи за отопление през последния зимен сезон, бедни семейства, такива, които са пострадали при бедствия, или отглеждат деца с увреждания, ще получат пакетите.
     
    Haskovo.net
    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Чи
      читател
      6 -3
      16:31, 2 апр 2018
      Като гледам съдържанието на продуктите, на кого пак направиха услужа и чий склад опразниха? Кви са тия рибни и грахови консерви и сто кила леща, да дадат олио, захар, полезни неща на хората.
    • 2
      Хс
      Хс
      2 -1
      21:00, 2 апр 2018
      Защо не пишете как хората могат да дарят хранителни продукти на нуждаещите се? Хората не могат да живеят с леща, има много алтернативи- спагети, ориз, паста, които издават дълго и не са скъпи.
    • 3
      Ве
      Верно ли бе ...
      2 0
      22:48, 2 апр 2018
      И пак само чернилки ...за съжаление !
    Последни новини