От х:

Днес в x:

Хасковлийка: Незаконно сметище под спалнята ми в центъра на града

Изображение 1 от 3

    За нерегламентирано сметище близо до центъра на града, сигнализира читателка на Haskovo.net. Тя изпрати и снимки от улица „Македония“ 16 и уточни, че изхвърлените боклуци се намират край кооперацията до противопожарната служба.

    От години теренът около блока тъне в боклуци. Няколко пъти сме подавали сигнали до общината, направят уборка и след време положението отново е същото, обясни Алина Чонева, живееща в кооперацията. Тя допълни, че вижда сметището от спалнята си. „Всеки ден ми се набива в очи и ме дразни“, каза още хасковлийката. Тя предполага, че недобросъвестни хора изхвърлят боклуци вечерта или рано сутринта, тъй като тя самата не е засичала нарушители.

    В района играят деца, а наоколо има много боклуци, ще плъзне някоя зараза, възмущава се хасковлийката. Чонева заяви, че в четвъртък миналата седмица отново подала сигнал в общината за сметището.

    От кметството заявиха, че ще предвидят терена за поредно почистване. Припомниха, че многократно са реагирали на сигнали за това място и допълниха, че трудно се установяват нарушители.

    Освен за боклука, преди време до общината били изпратени искания за премахване на гаражните клетки. Те обаче се намират в частен имот и общината няма правомощия да ги отстрани, поясниха от кметството.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      1_
      1_1522674238
      41 -7
      16:03, 2 апр 2018
      Еми вместо да се оплакват, да организират всички потърпевши от кооперацията едно пролетно почистване, а не да чакат на общината.
    • 2
      Му
      Мундари....
      41 -6
      16:19, 2 апр 2018
      Като е частен терен кой трябва да го чисти??? И след като някой го изчисти, кой си хвърля там боклуците? Сигурно някой от Бадема или от Орфей! Организирайте се, бе мундари!
      Чонева, тишината в спалнята е убийствена, а?
    • 3
      Уж
      Ужас
      19 -3
      16:48, 2 апр 2018
      Социалните да се самосезират!!! Как може да си пускат децата да играят там без надзор? Ако някое падне??? А парк Ямача е на 150 метра, ама ... по-лесно е да се гледа сериали, а не да се заведе детето в парка. Нали Чонева?
    • 4
      Аа
      Аааааа
      25 -14
      17:10, 2 апр 2018
      Кметееееее!Ко стана с тези казарми на ул.Булаир бре!?Превърнахте ги в лайнарник на циганите и бакшишите!Далавера ли няма,че ги оставихте!?Направихте един паметник а около него ***** и гомна!Няма такава община и кмет!В този кабинет спиш ли по цял ден не знам,ама нищо не правиш!
    • 5
      Aтанас
      22 -1
      18:36, 2 апр 2018
      Аз бих попитал ,тези екипи на КОРЗ от Общината дали дават отчет какво са свършили през деня,какви нередности са констатирали и колко акта са съставили.Призовавам Общинските съветници ,средствата за масова информация да поискат справка за тяхната работа,каква е ползата от това звено с какво допринася за реда и спокойствието на града ни.Мисля че въпросните екипи,трябва да дежурят ,ако трябва и 24 часа и да установят нарушителите и да им се съставят солени глоби,както и Общината да намери начин да си ги събере.Само така ще могат да се преборят с тях.
      • Ни
        Никодимчо
        13 -3
        20:03, 2 апр 2018
        Не само КОРЗ, а и общинска полиция трябва да се отчита какви ги върши срещу парите от данъците и таксите ни. За кмет и съветници същото важи, но там са неспасяеми и неуправляеми... В цялата община май само зам. кметът Балкански върши нещо, другите вятър ги вее.
    • 6
      Ке
      Кенанския Маймун
      3 -3
      20:46, 2 апр 2018
      А тия запустелите гаражи що не ги направят клуб на пенсиоерите , кафененце , нещо ???
    • 7
      Ху
      Хулиган
      6 -1
      21:10, 2 апр 2018
      Живея наблизо. Там имаше къща. Живееха двама братя. Единия го убиха а другия изчезна. Жената на единия поживя там и се махна. Къщата запустя и не знам кой я събори. Вероятно общинските служби. Тези гаражи са отзад на имота и не са към него. Това са гаражи и работилници на бившето БКС културен отдих и осраса.
      • Jo
        John
        5 -1
        09:48, 3 апр 2018
        тоест имота е общински, а общинска собственост нехаят, кмете къде си?
    Последни новини