От х:

Днес в x:

РИОСВ: Разчистиха сметището от гуми в бившето военно поделение край Конуш

Изображение 1 от 2

    Нерегламентираното сметище от стари автомобилни гуми в бившето военно поделени е разчистено. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково.

    Вчера инспектори от ведомството са извършили проверка на място и е установено, че теренът е почистен, с което предписанието е изпълнено, увериха от РИОСВ.

    Ангажиментът по разчистване на терена беше на Държавното горско стопанство в Хасково, което получи предписание за прехване на стотици излезли от употреба гуми и предаването им за третиране от лицензирана фирма. Това стана в началото на януари тази година, след запитване на Haskovo.net по повод читателски сигнал.

    Предписанието е изпълнено в дадения 2-месечен срок.

    Haskovo.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Кю
      Кючук ******
      7 -1
      15:04, 10 мар 2020
      Разбрахте ли кой ги стовари. Кой плати извозване.
    • 2
      Чу
      чудесно
      9 0
      16:45, 10 мар 2020
      Това сметище го разчистиха можете да почнете да трупате на друго място.Аз какъв извод си правя: Не е регламентирано събирането и складирането на гуми и всеки гледа да се оттърве както му дойде защото никой не иска да му вземе гумите.За целта просто отива и стоварва някъде гумите.После пак и пак и се образува нерегламентирано сметище.После някой го вижда и пуска оплакване.После държавните институции са принудени да отидат и да си го разчистят като те си платят разходите.Добре де, много е близко до акъла - защо не кажете кой как изкупува гуми, къде се предават, по колко лева се плаща за да се оставят някъде. И после глобявайте който не спазва.
    • 3
      Ne
      nelicha - нелича
      7 -1
      17:52, 10 мар 2020
      В западна Европа мелят старите гуми и получената суровина я добавят към асфалта . Защо за тях те са суровина ? А за нас са боклук , който се чудим , къде да изхвърлим ! Отговорете си на този въпрос . Народе ???
    Последни новини