От х:

Днес в x:

0 °C

РИОСВ: Разчистиха сметището от гуми в бившето военно поделение край Конуш

Изображение 1 от 2

  Нерегламентираното сметище от стари автомобилни гуми в бившето военно поделени е разчистено. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково.

  Вчера инспектори от ведомството са извършили проверка на място и е установено, че теренът е почистен, с което предписанието е изпълнено, увериха от РИОСВ.

  Ангажиментът по разчистване на терена беше на Държавното горско стопанство в Хасково, което получи предписание за прехване на стотици излезли от употреба гуми и предаването им за третиране от лицензирана фирма. Това стана в началото на януари тази година, след запитване на Haskovo.net по повод читателски сигнал.

  Предписанието е изпълнено в дадения 2-месечен срок.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Кю
   Кючук ******
   7 -1
   15:04, 10 мар 2020
   Разбрахте ли кой ги стовари. Кой плати извозване.
  • 2
   Чу
   чудесно
   9 0
   16:45, 10 мар 2020
   Това сметище го разчистиха можете да почнете да трупате на друго място.Аз какъв извод си правя: Не е регламентирано събирането и складирането на гуми и всеки гледа да се оттърве както му дойде защото никой не иска да му вземе гумите.За целта просто отива и стоварва някъде гумите.После пак и пак и се образува нерегламентирано сметище.После някой го вижда и пуска оплакване.После държавните институции са принудени да отидат и да си го разчистят като те си платят разходите.Добре де, много е близко до акъла - защо не кажете кой как изкупува гуми, къде се предават, по колко лева се плаща за да се оставят някъде. И после глобявайте който не спазва.
  • 3
   Ne
   nelicha - нелича
   7 -1
   17:52, 10 мар 2020
   В западна Европа мелят старите гуми и получената суровина я добавят към асфалта . Защо за тях те са суровина ? А за нас са боклук , който се чудим , къде да изхвърлим ! Отговорете си на този въпрос . Народе ???

  Хороскоп за 08.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
  08 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
  08 мар 2021
  Последни новини