От х:

Днес в x:

6 °C

РИОСВ: Разчистиха сметището от гуми в бившето военно поделение край Конуш

Изображение 1 от 2

  Нерегламентираното сметище от стари автомобилни гуми в бившето военно поделени е разчистено. Това съобщиха от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Хасково.

  Вчера инспектори от ведомството са извършили проверка на място и е установено, че теренът е почистен, с което предписанието е изпълнено, увериха от РИОСВ.

  Ангажиментът по разчистване на терена беше на Държавното горско стопанство в Хасково, което получи предписание за прехване на стотици излезли от употреба гуми и предаването им за третиране от лицензирана фирма. Това стана в началото на януари тази година, след запитване на Haskovo.net по повод читателски сигнал.

  Предписанието е изпълнено в дадения 2-месечен срок.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Кю
   Кючук пръдня
   7 -1
   15:04, 10 мар 2020
   Разбрахте ли кой ги стовари. Кой плати извозване.
  • 2
   Чу
   чудесно
   9 0
   16:45, 10 мар 2020
   Това сметище го разчистиха можете да почнете да трупате на друго място.Аз какъв извод си правя: Не е регламентирано събирането и складирането на гуми и всеки гледа да се оттърве както му дойде защото никой не иска да му вземе гумите.За целта просто отива и стоварва някъде гумите.После пак и пак и се образува нерегламентирано сметище.После някой го вижда и пуска оплакване.После държавните институции са принудени да отидат и да си го разчистят като те си платят разходите.Добре де, много е близко до акъла - защо не кажете кой как изкупува гуми, къде се предават, по колко лева се плаща за да се оставят някъде. И после глобявайте който не спазва.
  • 3
   Ne
   nelicha - нелича
   5 -1
   17:52, 10 мар 2020
   В западна Европа мелят старите гуми и получената суровина я добавят към асфалта . Защо за тях те са суровина ? А за нас са боклук , който се чудим , къде да изхвърлим ! Отговорете си на този въпрос . Народе ???

  Хороскоп за 01.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Очаква ви един динамичен ден, изпълнен с много предизвикателства и немалко успехи. Имате шанса да стигнете до задоволително ниво на делата си, особено на най-важните за вас. Направете всичко възможно да спазите обещанията, дадени на близки хора.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате доста работа днес, затова не се разсейвате с неща, които могат да ви отдалечат от работата ви, а предпочитате да се съсредоточите и да изпълните всичко в желания срок. Въпреки това обаче е възможно да ви убягнат важни въпроси днес, на които ще се наложи да обърнете внимание по-късно. Научавате добра новина, свързан с ваш делови проект.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Дайте най-доброто от себе си и станете по-отзивчиви към хората край вас, това ще ви спечели симпатиите им. Предстои ви важен и добре платен ангажимент, чието успешно осъществяване ще повиши и финансите ви. Не смесвайте разума с чувствата, за да не стигнете до нежелани ситуации.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Търсите поле за изява, но това което ви се предлага не ви удовлетворява. По този начин само затваряте пътищата си за развитие и едва ли ще останете доволни от резултата. Разширете контактите си, потърсете нови начини за реализация, но в никакъв случай не спирайте на едно място. Скоро ще усетите положителната промяна.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес настроението ви е променливо и това се отразява на държанието ви с околните. Не допускайте обаче емоциите да влошат отношенията ви с хора, на които държите. Усамотете се и се заемете с нещо, което ви е приятно и ви разтоварва. Любовта ще озари живота ви и ще се увеличат възможностите ви за успешно приложение на вашия професионализъм.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не бъдете безучастни и ще намерите своето място, ако сте без работа. В бизнеса нещата стоят по-различно, не всичко ще зависи от личното ви желание и усилия. Въпреки трудностите ще имате своите успехи днес. Тревожещ ви здравословен проблем ще отшуми. Активността ви в тази посока е дало добри резултати.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Получено възнаграждение за работата ви през последните дни ще направи деня ви по-спокоен, ще подобри настроението и семейния ви бюджет. Други ще стартират нов проект, с което отговорности им ще нараснат, но добре сте преценили всичко. Пропорционално на усилията ви ще бъде и заплащането.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Влагайте въображение във всичко, което правите през деня. Скъсайте с традиционното, ако имате по-добро предложение. Никъде не е казано, че една работа не може да се свърши и по-добре. Ако резултата е същия или по-добър, значи сте се справили чудесно. Никога не е късно да експериментирате. Подходете непретенциозно, за да не съжалявате, ако не сполучите. Не забравяйте да се усмихвате и със сдържано поведение вървете напред.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Съобразявайте се с обстоятелствата днес повече от обикновено и няма да сгрешите. Ще повишите интереса си към конкретна сделка или сфера, която ви привлича с перспективите си. Готовността ви за действие ще привлече на ваша страна хора, имащи позиции там и това ще ви носи предимства.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Изпитвате известни колебания относно личен въпрос днес. Трудно ще ви е да вземете от раз решение, затова бихте могли да се посъветвате с хората около себе си. Със сигурност има човек на когото бихте могли да се доверите, затова не се притеснявайте да го сторите. За предпочитане е да си останете у дома вечерта и да си починете добре.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Жадувате за повече спокойствие и скоро ще го имате. Владеете положението и ще приключите с ангажиментите си в рамките на деня. Атмосферата на дома ще ви помогне да се отпуснете. Доволни ще бъдете и от жеста на някого, ще ви изненада приятно. Почивните дни обещават да са без сътресения.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще се справите отлично със задълженията си и ще постигнете споразумения, от които тепърва ще черпите дивиденти. Запазете спокойствие, ако ви се налага да общувате с административните органи. Самотните ще срещнат интересен партньор и ще изпитат вълнуващи емоции. Пожелайте си нещо хубаво.
  01 апр 2020
  Последни новини