От х:

Днес в x:

10 °C

Стотици автомобилни гуми и кости са изхвърлени в бивше ракетно поделение

  Стотици излезли от употреба автомобилни гуми и животински кости са изхвърлени в бившето ракетно поделение край хасковското село Конуш. За поредното нерегламентирано сметище в община Хасково, сигнализира читател на Haskovo.net.

  Старите гуми са оставени в две полуразрушени сгради и в пространството между тях. Вероятно те са транспортирани с бус или с камион и са разтоварвани една по една, тъй като са подредени, смята подателят на сигнала, пожелал анонимност. Той твърди, че сметището започнало да се образува през лятото на 2019 година. Заяви, че в началото било малко, но с течение на времето количеството се увеличило и вече може да е надхрърлило това в бившия ТЕЦ край Хасково.

  Подателят на сигнала смята, че трябва да се вземат мерки с цел ограничаване разрастването на нерегламентираното сметище.

  В територията на бившето ракетно поделение, на около 50 метра от сметището с гумите, на две места има разсипани животински кости, от които се носи остра миризма.

  Препратихме сигнала за сметищата с гуми и кости в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково, откъдето заявиха, че ще извършат проверка и ще ни уведомят за резултатите от нея.

  Haskovo.net неколкократно писа за нерегламентирани сметища от стари автомобилни гуми в региона, но периодично се появяват нови. Засега няма трайно решение на проблема.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Те
   терминатор
   21 -3
   13:22, 3 яну 2020
   така хубаво са ги подредили като игрище за Пейнтбол! За тази цел са просто идеални...на всичкото отгоре и безплатни
   • Шу
    Шутър
    2 -3
    20:41, 3 яну 2020
    Да, всяка седмица играем там пеинбол. Не ги махайте :D
  • 2
   https://www.youtube.com/watch?v=VspXR8_3k_k ......... Виж коментара
   • С тия гуми могат да се ремонтират поне 2-3 километра пътища в Конуш ....
    Ама се иска акъл ...
   • Зе
    Зевзек
    14 -4
    21:36, 3 яну 2020
    Гумите ще си намерят приложението,но ти какво правиш в България,щом не се смяташ за българин?Мястото ти е от другата страна на Капитан Андреево при рязаните читаци.Такива като тебе за да отидат на запад,се правят на българи,а после плюят по българите.Благодарение на толерантостта на българския народ,такава измет като теб е оцеляла по времето на рускотурската война.И ти самия не знаеш какъв си.В България се мислиш за турчин,но в Турция не те смятат за такъв.
   • До
    До Зевзека
    0 -4
    02:26, 4 яну 2020
    Аз съм в Америка робе :)) При господарите на ваши... Виж коментара
  • 3
   Защо не отидете да снимате лицата на тия които паркират на паркинга до Областния съвет?
   .....
   От техните мутри се излъчва супер-изтънчена интИлигентност :)))
  • 4
   Ре
   Реалист
   8 0
   23:39, 3 яну 2020
   Защо няма решение за старите гуми от 30г.? Къде спи Бойко и компания?
   Всички ни съветват да караме с нови гуми.., а старите отиват по реки, дерета и пр...
   Е, няма такава държава...
  • 5
   Бих ги взел гумите но нямям превод ако има кои да ги извози до узунджово ште бъдат разтоварени в моя сопствена нива край асфалтов път

  Хороскоп за 22.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
  22 сеп 2020
  Последни новини