От х:

Днес в x:

28 °C

Поредно сметище от стари автомобилни гуми в Хасковско

  Поредно нерегламентирано сметище от стари автомобилни гуми се образува в Хасковска област, сигнализира читател на Haskovo.net.

  Този път отпадъците са изхвърлени край пътя между минералбанските села Сираково и Колец. Около 100 стари гуми са стоварени на две места, непосредствено вдясно от пътя. Двата купа са на разстояние около 300 метра един от друг.

  Встрани има и куп от парчета плат в чували.

  Подателят на сигнала смята, че трябва да се вземат мерки за разчистване на сметището и недопускане на разрастването му. Според него гумите са изхвърлени от някоя гумаджийница.

  Препратихме сигнала до РИОСВ-Хасково, откъдето обещаха да вземат отношение по случая.

  По закон сервизите трябва да имат сключен договор за приемане на излезлите от употреба гуми. В същото време има обилен внос на стари гуми от чужбина, а липсва депо да предаване на вече неизползваемите и много хора се освобождават от тях като ги оставят до контейнери или ги изхвърлят в гориста местност.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Хи
   Химената
   9 0
   16:48, 2 фев 2021
   Че и хубави!
  • 2
   Гу
   Гумажия
   4 0
   18:54, 2 фев 2021
   Стават за каране.
  • 3
   Ст
   стара гума
   1 0
   21:49, 2 фев 2021
   Занесете гумите в „новата“ кариера в Гарваново. Вече има достатъчно. Никой не го интересува!
  • 4
   Въ
   възмутен
   2 0
   11:50, 3 фев 2021
   Между Гарваново и Татарево,старите сгради на минстрой ли,урановите рудници ли най-редовно се палят стари гуми,колко пожара направиха и пак се трупат.Никой не взима мерки.По селата на общината има нерегламентирани сметища,въпреки доброто сметоизвозване .Да не говорим за торта от животинските ферми,особено тези в Татарево,на влизане в селото,в частен имот се отглеждат крави и направо в дерето до тях си изхвърлят боклука и торта.Това е с години.Изкарват кравите от къщата си,на асфалт и ги пускат на паша.Но след тях целия асфалт е осеян с изпражнения.Няма ли кой да се самосезира?

  Хороскоп за 22.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
  22 юни 2021
  Последни новини