От х:

Днес в x:

Поредно сметище от стари автомобилни гуми в Хасковско

    Поредно нерегламентирано сметище от стари автомобилни гуми се образува в Хасковска област, сигнализира читател на Haskovo.net.

    Този път отпадъците са изхвърлени край пътя между минералбанските села Сираково и Колец. Около 100 стари гуми са стоварени на две места, непосредствено вдясно от пътя. Двата купа са на разстояние около 300 метра един от друг.

    Встрани има и куп от парчета плат в чували.

    Подателят на сигнала смята, че трябва да се вземат мерки за разчистване на сметището и недопускане на разрастването му. Според него гумите са изхвърлени от някоя гумаджийница.

    Препратихме сигнала до РИОСВ-Хасково, откъдето обещаха да вземат отношение по случая.

    По закон сервизите трябва да имат сключен договор за приемане на излезлите от употреба гуми. В същото време има обилен внос на стари гуми от чужбина, а липсва депо да предаване на вече неизползваемите и много хора се освобождават от тях като ги оставят до контейнери или ги изхвърлят в гориста местност.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Хи
      Химената
      9 0
      16:48, 2 фев 2021
      Че и хубави!
    • 2
      Гу
      Гумажия
      4 0
      18:54, 2 фев 2021
      Стават за каране.
    • 3
      Ст
      стара гума
      1 0
      21:49, 2 фев 2021
      Занесете гумите в „новата“ кариера в Гарваново. Вече има достатъчно. Никой не го интересува!
    • 4
      Въ
      възмутен
      2 0
      11:50, 3 фев 2021
      Между Гарваново и Татарево,старите сгради на минстрой ли,урановите рудници ли най-редовно се палят стари гуми,колко пожара направиха и пак се трупат.Никой не взима мерки.По селата на общината има нерегламентирани сметища,въпреки доброто сметоизвозване .Да не говорим за торта от животинските ферми,особено тези в Татарево,на влизане в селото,в частен имот се отглеждат крави и направо в дерето до тях си изхвърлят боклука и торта.Това е с години.Изкарват кравите от къщата си,на асфалт и ги пускат на паша.Но след тях целия асфалт е осеян с изпражнения.Няма ли кой да се самосезира?
    Последни новини