От х:

Днес в x:

22 °C

БЧК с храни за 1903-ма в областта, доставка до 11 в карантина от Хасково

                                                                                                          
1903-ма от жителите на Хасковска област ще получат хранителни пакети от Българския червен кръст, съобщиха от организацията.
 
Помощите ще се раздават във времето от 7-ми до 16-ти април по списък, който е набран от Агенцията за социално подпомагане в региона.
 
Минка Мечеринкова от БЧК –Хасково уточни, че пакетите, които са със средно тегло до 30 килограма ще са заредени с най-необходимите хранителни продукти. Брашно, олио, ориз, консерви ще получат определените за подпомагането в индивидуалните пакети.
 
Храните, които ще бъдат разпределени, са част от наличностите по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.
 
Част от помощта ще бъде раздадена на хората, които са включени в програмите на общините за получаването на топъл обяд от  1 януари  до 30 април тази година. В тях са обхванати общо 1322-ма души. В Хасковска област такива целеви групи има в общините Стамболово-340 души, Тополовград-68 и в Хасково, където са най-много-914 души.
 
Индивидуални хранителни пакети ще бъдат раздадени и на самотноживеещи хора над  65-годишна възраст. Тази категория получатели е съобразена с препоръката на Националния оперативен щаб за подпомагане на  рисковите групи от заразяване.
 
В Тази група са включени общо 175 лица от цялата област. В Ивайловград ще получат храни от БЧК 24 души, по осем жители на община Димитровград и община Стамболово, десет от Любимец, 27 от Маджарово, 26 от Минерални бани, по шестима от Симеоновград и Свиленград,  32-ма от Тополовград и 18 души от община Харманли. Десет възрастни над 65-години и живеещи сами от Хасково също ще бъдат подпомогнати.
 
Помощта от БЧК ще достигне и до 345 души, които се ползват от патронажната грижа за възрастни. За област Хасково са включени общините Димитровград, Тополовград-42 жители, Харманли-64 и Хасково-126 души.
 
Хранителни пакети ще бъдат осигурени и за тези с най-ниски доходи и които получават социални помощи на различни законови основания.
 
Храни ще бъдат предоставени и на лицата под задължителна карантина. В тази група за област Хасково са включени общо 61 души. За община Хасково храни ще има за 11 карантинирани.
 
 За раздаването на помощта от храни ще съдействат общините, тъй като доставката им ще е по домовете. Заедно с пакетите до тези, които ще бъдат подпомогнати, ще достигнат и информационни материали с препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус.
 
Haskovo.net
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
28 сеп 2020
Последни новини