От х:

Днес в x:

БЧК с храни за 1903-ма в областта, доставка до 11 в карантина от Хасково

                                                                                                          
1903-ма от жителите на Хасковска област ще получат хранителни пакети от Българския червен кръст, съобщиха от организацията.
 
Помощите ще се раздават във времето от 7-ми до 16-ти април по списък, който е набран от Агенцията за социално подпомагане в региона.
 
Минка Мечеринкова от БЧК –Хасково уточни, че пакетите, които са със средно тегло до 30 килограма ще са заредени с най-необходимите хранителни продукти. Брашно, олио, ориз, консерви ще получат определените за подпомагането в индивидуалните пакети.
 
Храните, които ще бъдат разпределени, са част от наличностите по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.
 
Част от помощта ще бъде раздадена на хората, които са включени в програмите на общините за получаването на топъл обяд от  1 януари  до 30 април тази година. В тях са обхванати общо 1322-ма души. В Хасковска област такива целеви групи има в общините Стамболово-340 души, Тополовград-68 и в Хасково, където са най-много-914 души.
 
Индивидуални хранителни пакети ще бъдат раздадени и на самотноживеещи хора над  65-годишна възраст. Тази категория получатели е съобразена с препоръката на Националния оперативен щаб за подпомагане на  рисковите групи от заразяване.
 
В Тази група са включени общо 175 лица от цялата област. В Ивайловград ще получат храни от БЧК 24 души, по осем жители на община Димитровград и община Стамболово, десет от Любимец, 27 от Маджарово, 26 от Минерални бани, по шестима от Симеоновград и Свиленград,  32-ма от Тополовград и 18 души от община Харманли. Десет възрастни над 65-години и живеещи сами от Хасково също ще бъдат подпомогнати.
 
Помощта от БЧК ще достигне и до 345 души, които се ползват от патронажната грижа за възрастни. За област Хасково са включени общините Димитровград, Тополовград-42 жители, Харманли-64 и Хасково-126 души.
 
Хранителни пакети ще бъдат осигурени и за тези с най-ниски доходи и които получават социални помощи на различни законови основания.
 
Храни ще бъдат предоставени и на лицата под задължителна карантина. В тази група за област Хасково са включени общо 61 души. За община Хасково храни ще има за 11 карантинирани.
 
 За раздаването на помощта от храни ще съдействат общините, тъй като доставката им ще е по домовете. Заедно с пакетите до тези, които ще бъдат подпомогнати, ще достигнат и информационни материали с препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус.
 
Haskovo.net
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 07.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Свежи и енергични сте, и ви се иска да споделите настроението си с околните. Проблемите ви се струват дребни, но не ги подценявайте. Разбира се, не означава да разваляте деня си. Ще градите планове за бъдещето. Моментът е подходящ за нововъведения от всякакво естество. Не се колебайте и действайте.
07 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще намерите нещото, с което да запълните времето си, така, че то да ви донесе очакваните емоции. Професионалната работа също ще занимава мислите ви, но прекалената ви обвързаност с нея няма да помогне. Не пренебрегвайте желанията на близките си, зарадвайте ги с вниманието и обичта си към тях. Това ще благоприятства атмосферата в дома ви.
07 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
В добро настроение сте и ще продължавате да се трудите с желание и ентусиазъм. Имате смели планове, но първо проучете възможностите как да станат реалност. Не пренебрегвайте партньора си, споделете намеренията си с него. Съхранете добрия си тонус, като по-често спортувате.
07 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Служебните ангажименти ще ви занимават и днес наред с решаване на семейни и битови въпроси. Здравословното състояние на близък човек ще ви създаде известни притеснения, но с навременни действия ще отшумят. Има какво да направите, за да се почувствате и вие по-добре. С подходящи занимания ще разнообразите мислите и настроението си.
07 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не бъдете раздразнителни, психическото ви състояние се отразява негативно на околните, което рефлектира отново върху вас. Ще имате приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не потискайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.
07 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С точни и навременни действия днес успявате да се справите с нещо, което ви притеснява от доста време. Хората около вас ще ви бъдат наистина благодарни за нещата които вършите. Независимо от решението, което взима ваш близък по личен въпрос, опитайте се да го приемете и да го подкрепите. Бъдете сигурни, че той ще оцени жеста ви.
07 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е чудесен за вас и за вашите близки. Предстои ви желана промяна в личен план, която неминуемо ще засегне благотворно и семейството ви. Прекомерната ви посветеност на професионалните ангажименти, може да ви попречи да забележите нещо важно около вас.
07 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Посветете този ден на почивката и приятните емоции. Успешно развеселявате хората около вас, поради което сте ценени събеседници. Не обръщайте внимание на дребните недоразумения и се заемете с нещо, което ви е приятно. Ако хората около вас се опитват да ви ангажират можете да сте и по-рязки
07 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
07 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от представителите на знака днес са заети с различни задължения. Предпочитате да свършите всичко и едва тогава да се отдадете на заслужена почивка. Възможно е да останете разочаровани от нещо, което се случва около вас, но с бързи действия ще успеете да се справите с проблема. Прекарвате приятно в компанията на нов човек.
07 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате приятното усещане за нещо вълнуващо и силно, и чувството ви не е измамно. Дружелюбното ви отношение към някого ще ви възнагради, предстои да изживеете силни емоции. За едни те са свързани с нова любов, за други с успешен бизнес или друга съвместна изява.
07 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Към грижите на близките ви се отнасяйте с уважение. Позволете им да ви се отплатят по свой начин за подкрепата, която им давате. Вглъбени в себе си пропускате да забележите нечие нежно присъствие, или пък то нищо не значи за вас. Подарете си повече приятни моменти, отпуснете се и им се насладете.
07 юни 2020
Последни новини