От х:

Днес в x:

4 °C

БЧК с храни за 1903-ма в областта, доставка до 11 в карантина от Хасково

                                                                                                          
1903-ма от жителите на Хасковска област ще получат хранителни пакети от Българския червен кръст, съобщиха от организацията.
 
Помощите ще се раздават във времето от 7-ми до 16-ти април по списък, който е набран от Агенцията за социално подпомагане в региона.
 
Минка Мечеринкова от БЧК –Хасково уточни, че пакетите, които са със средно тегло до 30 килограма ще са заредени с най-необходимите хранителни продукти. Брашно, олио, ориз, консерви ще получат определените за подпомагането в индивидуалните пакети.
 
Храните, които ще бъдат разпределени, са част от наличностите по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.
 
Част от помощта ще бъде раздадена на хората, които са включени в програмите на общините за получаването на топъл обяд от  1 януари  до 30 април тази година. В тях са обхванати общо 1322-ма души. В Хасковска област такива целеви групи има в общините Стамболово-340 души, Тополовград-68 и в Хасково, където са най-много-914 души.
 
Индивидуални хранителни пакети ще бъдат раздадени и на самотноживеещи хора над  65-годишна възраст. Тази категория получатели е съобразена с препоръката на Националния оперативен щаб за подпомагане на  рисковите групи от заразяване.
 
В Тази група са включени общо 175 лица от цялата област. В Ивайловград ще получат храни от БЧК 24 души, по осем жители на община Димитровград и община Стамболово, десет от Любимец, 27 от Маджарово, 26 от Минерални бани, по шестима от Симеоновград и Свиленград,  32-ма от Тополовград и 18 души от община Харманли. Десет възрастни над 65-години и живеещи сами от Хасково също ще бъдат подпомогнати.
 
Помощта от БЧК ще достигне и до 345 души, които се ползват от патронажната грижа за възрастни. За област Хасково са включени общините Димитровград, Тополовград-42 жители, Харманли-64 и Хасково-126 души.
 
Хранителни пакети ще бъдат осигурени и за тези с най-ниски доходи и които получават социални помощи на различни законови основания.
 
Храни ще бъдат предоставени и на лицата под задължителна карантина. В тази група за област Хасково са включени общо 61 души. За община Хасково храни ще има за 11 карантинирани.
 
 За раздаването на помощта от храни ще съдействат общините, тъй като доставката им ще е по домовете. Заедно с пакетите до тези, които ще бъдат подпомогнати, ще достигнат и информационни материали с препоръки и указания за предпазване от заразяване с коронавирус.
 
Haskovo.net
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Нови запознанства и осъществени контакти ще ви насочат в дейност, различна от досегашната. Ако сегашната ви работа не ви удовлетворява финансово или по други причини момента е подходящ да помислите за смяна. Любовни завоевания ще повишат тонуса на романтичните и необвързаните от вас. Честит празник!
27 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Твърде емоционално подхождате към всяко събитие днес и това много ще ви изтощи. Намерете си занимание, което ви действа успокояващо и за което не се изискват прекалени усилия. Това ще ви помогне да възвърнете душевното си равновесие и да успеете да се насладите на днешния ден. Не пропускайте предложение за разходка или дори пътуване сред природата.
27 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Нуждаете се от повече яснота по въпросите, стоящи на дневен ред пред вас. В тази връзка ще провеждате срещи и ще търсите полезна информация, доближавайки се до целта си. Ще подновите връзката си с човек, който все още ви привлича. Уреждане на юридически и други документи.
27 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отношенията на работното място постепенно ще се подобряват и ще се почувствате по-добре от това. За други денят ще е делови и напрегнат, но наред с напрежението ще присъства и свежото ви чувство за хумор. Благодарение на непрестанните ви усилия пред вас ще се открият благоприятни възможности за промяна на обстановката.
27 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
По-лесно ще се справите с всичко, което планирате, ако не разпилявате вниманието си в много посоки. Отделете време и за себе си, проблемите, споделени с приятели и хора, които ви обичат бързо ще намерят решението си. Зимните спортове ще ви донесат много емоции, ако имате страст към тях.
27 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От вас зависи дали днес ще се занимавате с обичайните си задължения или с нещо, което ще ви разтовари и ще ви накара да се почувствате като новородени. Ако изберете първото, то направете го така че да не въвличате и околните и да си оставите достатъчно време за забавления и разтоварване. Среща с приятни за вас хора ще направи вечерта ви разнообразна.
27 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
С изявите си творческите личности ще покажат на света поредното си превъплъщение и вдъхновение за работа. Постигнатото ще ги радва и зарежда с добри чувства. Любовта ви е силна и в името на нея сте готови на жертви. Дано обекта на вдъхновението ви осъзнае това и получите взаимност.
27 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Сговорчиви и дружелюбни сте и съвсем естествено и непосредствено създавате нови контакти. Както в професионален, така и в личен план това ще ви донесе много приятни изживявания. Днес може и да е началото на продължителна интимна връзка с отдавна желана от вас личност. Работата не ви създава допълнителни емоции и като че ли това ви устройва.
27 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако се чувствате ощетени от природата за нещо, работете, за да го превърнете в свое предимство. Можете, като не криете притеснението си, а открито го изтъквате, подчертавайки предимствата, които то ви носи. За приятните неща не е нужно да бъдете предупреждавани, те сами ще ви намерят.
27 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За тези, които са в отпуска денят им ще бъде повече от спокоен. Романтични емоции ще ви спохождат. За деловите представители на зодията - успешни контакти и заслужени положителни оценки от високопоставени личности.
27 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Нищо не ви липсва да получите това, което искате. Достатъчно е да го пожелаете, другото само ще си дойде на мястото. Използвайте силата на разума си и търсете проявление на чистите си мисли, без да се обвързвате със съмнителни хора и условия. Дръзновението ви е вашия печеливш ход днес.
27 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с всичко, което ви предстои. В напрегнати ситуации проявявате завидно самообладание. Ваш близък ще ви поиска услуга, но най-вероятно ще се наложи да му откажете помощта си. Имате много основателна причина за това и със сигурност ще ви разбере. Нуждаете се от повече движение.
27 яну 2021
Последни новини