От х:

Днес в x:

Съдът гледа мярка по "скайп" на издирван в Гърция за участие в престъпна група

Хасковският окръжен съд гледа мярка за неотклонение чрез видеоконферетна връзка по "скайп". Този вид комуникация се налага поради предприетите мерки за ограничаване на контакти и конвой на лица във връзка с разпространението на коронавируса, информираха от пресцентъра на съда.

Днешното заседание беше по внесено от Окръжна прокуратура – Хасково искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на българския гражданин М.С.Д. Той е бил задържан преди дни. Мъжът е обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест, издадена от Апелативна прокуратура в Гърция, за участието му в организирана престъпна група.

От друга страна е установено, че спрямо М.Д. е образувано досъдебно производство по описа на Районно управление – Свиленград, приключило с внасянето на обвинителен акт за разпространение наркотици. Образувано е дело в Окръжен съд - Хасково, което към настоящия момент все още не е приключило, а по делото на подсъдимия е взета мярка за неотклонение „домашен арест“.

При разглеждане на внесеното искане днес и за да се произнесе, Окръжен съд – Хасково е приел, че не са налице предпоставките на закона за задържането под стража на М.Д., тъй като макар и Европейската заповед за арест да отговаря на всички формални изисквания на закона, са представени като доказателства медицински документи, от които се установява изключително влошеното здравословно състояние на лицето. От друга страна, съдът е отчел, че по наложената мярка за неотклонение „домашен арест“ по делото за наркотици и докладни записки на полицейски служители при РУ – Харманли лицето стриктно изпълнява взетата мярка за неотклонение и чрез специално техническо средство се установява непрекъснат контрол на местоположението му. Тези обстоятелства водят до извода, че не е налице възможност за лицето да се укрие, респективно да се отклони и да избегне евентуалното предаване на гръцките власти. С оглед на тези съображения съдът остави без уважение искането за вземане на мярка за неотклонение и определи най-леката мярка – "подписка".

В случай на обжалване или протест Окръжен съд – Хасково е насрочил делото за разглеждане пред Апелативен съд – Пловдив за 14.04.2020 г. от 10.00 часа.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Bl
  Blessings
  2 -1
  17:49, 6 апр 2020
  Викам едно CS да направим малко

Хороскоп за 07.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Свежи и енергични сте, и ви се иска да споделите настроението си с околните. Проблемите ви се струват дребни, но не ги подценявайте. Разбира се, не означава да разваляте деня си. Ще градите планове за бъдещето. Моментът е подходящ за нововъведения от всякакво естество. Не се колебайте и действайте.
07 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще намерите нещото, с което да запълните времето си, така, че то да ви донесе очакваните емоции. Професионалната работа също ще занимава мислите ви, но прекалената ви обвързаност с нея няма да помогне. Не пренебрегвайте желанията на близките си, зарадвайте ги с вниманието и обичта си към тях. Това ще благоприятства атмосферата в дома ви.
07 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
В добро настроение сте и ще продължавате да се трудите с желание и ентусиазъм. Имате смели планове, но първо проучете възможностите как да станат реалност. Не пренебрегвайте партньора си, споделете намеренията си с него. Съхранете добрия си тонус, като по-често спортувате.
07 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Служебните ангажименти ще ви занимават и днес наред с решаване на семейни и битови въпроси. Здравословното състояние на близък човек ще ви създаде известни притеснения, но с навременни действия ще отшумят. Има какво да направите, за да се почувствате и вие по-добре. С подходящи занимания ще разнообразите мислите и настроението си.
07 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не бъдете раздразнителни, психическото ви състояние се отразява негативно на околните, което рефлектира отново върху вас. Ще имате приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не потискайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.
07 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С точни и навременни действия днес успявате да се справите с нещо, което ви притеснява от доста време. Хората около вас ще ви бъдат наистина благодарни за нещата които вършите. Независимо от решението, което взима ваш близък по личен въпрос, опитайте се да го приемете и да го подкрепите. Бъдете сигурни, че той ще оцени жеста ви.
07 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е чудесен за вас и за вашите близки. Предстои ви желана промяна в личен план, която неминуемо ще засегне благотворно и семейството ви. Прекомерната ви посветеност на професионалните ангажименти, може да ви попречи да забележите нещо важно около вас.
07 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Посветете този ден на почивката и приятните емоции. Успешно развеселявате хората около вас, поради което сте ценени събеседници. Не обръщайте внимание на дребните недоразумения и се заемете с нещо, което ви е приятно. Ако хората около вас се опитват да ви ангажират можете да сте и по-рязки
07 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
07 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от представителите на знака днес са заети с различни задължения. Предпочитате да свършите всичко и едва тогава да се отдадете на заслужена почивка. Възможно е да останете разочаровани от нещо, което се случва около вас, но с бързи действия ще успеете да се справите с проблема. Прекарвате приятно в компанията на нов човек.
07 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате приятното усещане за нещо вълнуващо и силно, и чувството ви не е измамно. Дружелюбното ви отношение към някого ще ви възнагради, предстои да изживеете силни емоции. За едни те са свързани с нова любов, за други с успешен бизнес или друга съвместна изява.
07 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Към грижите на близките ви се отнасяйте с уважение. Позволете им да ви се отплатят по свой начин за подкрепата, която им давате. Вглъбени в себе си пропускате да забележите нечие нежно присъствие, или пък то нищо не значи за вас. Подарете си повече приятни моменти, отпуснете се и им се насладете.
07 юни 2020
Последни новини