От х:

Днес в x:

22 °C

Съдът гледа мярка по "скайп" на издирван в Гърция за участие в престъпна група

Хасковският окръжен съд гледа мярка за неотклонение чрез видеоконферетна връзка по "скайп". Този вид комуникация се налага поради предприетите мерки за ограничаване на контакти и конвой на лица във връзка с разпространението на коронавируса, информираха от пресцентъра на съда.

Днешното заседание беше по внесено от Окръжна прокуратура – Хасково искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на българския гражданин М.С.Д. Той е бил задържан преди дни. Мъжът е обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест, издадена от Апелативна прокуратура в Гърция, за участието му в организирана престъпна група.

От друга страна е установено, че спрямо М.Д. е образувано досъдебно производство по описа на Районно управление – Свиленград, приключило с внасянето на обвинителен акт за разпространение наркотици. Образувано е дело в Окръжен съд - Хасково, което към настоящия момент все още не е приключило, а по делото на подсъдимия е взета мярка за неотклонение „домашен арест“.

При разглеждане на внесеното искане днес и за да се произнесе, Окръжен съд – Хасково е приел, че не са налице предпоставките на закона за задържането под стража на М.Д., тъй като макар и Европейската заповед за арест да отговаря на всички формални изисквания на закона, са представени като доказателства медицински документи, от които се установява изключително влошеното здравословно състояние на лицето. От друга страна, съдът е отчел, че по наложената мярка за неотклонение „домашен арест“ по делото за наркотици и докладни записки на полицейски служители при РУ – Харманли лицето стриктно изпълнява взетата мярка за неотклонение и чрез специално техническо средство се установява непрекъснат контрол на местоположението му. Тези обстоятелства водят до извода, че не е налице възможност за лицето да се укрие, респективно да се отклони и да избегне евентуалното предаване на гръцките власти. С оглед на тези съображения съдът остави без уважение искането за вземане на мярка за неотклонение и определи най-леката мярка – "подписка".

В случай на обжалване или протест Окръжен съд – Хасково е насрочил делото за разглеждане пред Апелативен съд – Пловдив за 14.04.2020 г. от 10.00 часа.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Bl
  Blessings
  2 -1
  17:49, 6 апр 2020
  Викам едно CS да направим малко

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
28 сеп 2020
Последни новини