От х:

Днес в x:

Обучават 60 деца за оказване на първа помощ в БЧК - Хасково

    Общо 60 деца ще преминат обучение за оказване на първа помощ в БЧК в Хасково. Заниманията са разделени в два дни и са обхванати 3 училища.

    Днес на обучение преминаха ученици от 6 и 7 клас от СУ "Любен Каравелов" в Димитровград, придружавани от две преподавателки. Лектор им беше единайсетокласникът Росен Кузев от ПМГ "Акад. Боян Петканчин" в Хасково, който от около 3 години е доброволец в червенокръстката организация. Той разясни пред по-малките ученици как да реагират в ситуации при различни инциденти, като в някои от тях се налага и спасяване на човешки живот. Показа им как се правят различни видове превръзки, как се реагира при счупен крайник, при човек в безсъзнание. Учениците имаха възможност да покажат усвоените знания не само теоретично, но и практически.

    По време на заниманията учениците се включиха активно и изпълняваха спасителните действия по указания.

    Обучението е по проект "Дикон - БЧК". Той има за цел да се подпомогне процеса на изпълнение на дейността на противопожарната служба в процеса на проект "Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения". Вече е минала група от училището в Меричлери, а в началото на другата седмица ще бъдат обучени деца от ОУ "Алеко Константинов" в Димитровград.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ки
      КИРЧЕВ - ТАНКИСТ
      1 -3
      17:41, 7 фев 2019
      До 1989 г във всички училища се изучаваше НВО в този предмет бе застъпено ---топография медицинска подготовка оръжейна подготовка оръжие за масово поразяване Учениците получаваха минимална зннания в това отношение Сега обаче НАТО и ЕС ни пазят и НВО -тоне ни е необходимо и за тоава някой ден въображаемият противник ще ни свари съсСВАЛЕНИ ГАЩИ Да живее демокрацията
    Последни новини