От х:

Днес в x:

4 °C

Бъдещи медици от Хасково с отличия от БЧК за доброволчество

    Петима добровлци от Хасковска област бяха отличени от БЧК по повод днешния Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец.

    Две от доброволките са представителки на младежката организация. Това са единайсетокласничките Антония Хубенова и Неврие Феим от хасковската ПМГ "Акад. Боян Петканчин". Двете девойки са доброволки в червеноскръстката организация от около 4 години. Днес те получиха грамоти и значки от БЧК за всеотдайната си работа. Те споделиха, че наградите са признание за труда им. И двете споделиха, че им харесва работата в организацията, защото имат възможност да помагат на хора, но от друга страна се учат на търпение, екипна работата, усвояват много нови умения. Мотивира ги позитивната реакция на хората отсреща. Гимназистките са категорични, че ще продължат да се занимават с доброволчество в бъдеще. Занапред и двете смятат да учат медицина.

    При възрастните доброволци бяха отличени Мария Христова от Хасково, Тодора Дичева от Харманли и Мустафа Юмер от Стамболово.

    Наградите връчиха д-р Стефка Младенова - председател на Областния съвет на БЧК-Хасково и Минка Мечеринкова - директор на секретариата на областната организация. Те пожелаха на доброволците да работят все така всеотдайно в бъдеще.

    Хасковската областна червенокръстка организация наброява 4750 членове и 365 доброволци, които са подходящо подбрани и и обучени.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Хороскоп за 02.04.2020

    Хороскоп за Овен

    Овен
    Прекалено припрени и раздразнителни сте днес. Неприятното е, че това може да се отрази на работата ви, която също е с променлив успех. Тъкмо сега не позволявайте да ви влияят емоции, имате шансове за реализация на професионалното поприще. Взимате решение, което ще се окаже много важно за бъдещето ви.
    02 апр 2020

    Хороскоп за Телец

    Телец
    Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
    02 апр 2020

    Хороскоп за Близнаци

    Близнаци
    Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
    02 апр 2020

    Хороскоп за Рак

    Рак
    Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
    02 апр 2020

    Хороскоп за Лъв

    Лъв
    Едно предизвикателство ще ви мобилизира и мотивира да дадете всичко от себе си. Приятелите ви ще се отзоват на нуждите ви, но вие сте длъжни да не забравяте този жест. Допълнителни доходи ще ви позволят да осъществите мечтано пътуване или да заделите таксата за обучението на децата. Пазете нервите си.
    02 апр 2020

    Хороскоп за Дева

    Дева
    Приведете в активност себе си, и ако може хората около вас. Денят е важен със свършената работа и с посланията, които ще дадете на света. Обърнете внимание на онези въпроси, които до сега са стояли на втори план и въпреки затрудненията си ги решете. Приятел има нужда от съдействието ви, не му отказвайте.
    02 апр 2020

    Хороскоп за Везни

    Везни
    Денят е благоприятен за изглаждане на недоразумения с хората около вас. Разумно е да се извините, щом сте сгрешили и да продължите ведро напред. Възможно е да срещнете човека, когото отдавна търсите. Става дума за любов, но не бъдете прибързани. Работното място ще ви предложи нови предизвикателства.
    02 апр 2020

    Хороскоп за Скорпион

    Скорпион
    Притежавате завидна издръжливост и се оказвате по-устойчиви от околните на всякакви затруднения. Проблем може да се окаже обаче нещо, което е трябвало отдавна да свършите и не сте успели. Намерете време за всичките си ангажименти, като не подценявате нито един от тях. Вечерта ще се окажете на място, където ще сте обградени с внимание.
    02 апр 2020

    Хороскоп за Стрелец

    Стрелец
    В добро настроение ще премине денят ви, насищайки атмосферата около себе си с ведрина и хубави емоции. Добронамерени сте и сте готови да помагате на всеки, имащ нужда от подкрепата ви. Можете да го постигнете с конкретни дела, като се съобразите с желанията им. Това ще ви спечели уважение и привързаност.
    02 апр 2020

    Хороскоп за Козирог

    Козирог
    Амбицирани сте да се справите без отлагане с въпроси, които ви създават притеснения и ще го направите. Паралелно с това, със самочувствие и в добро състояние на духа, ще налагате идеите си, убедени в правотата им. Бъдете гъвкави и не поставяйте условия там, където срещате съгласие.
    02 апр 2020

    Хороскоп за Водолей

    Водолей
    Денят ви ще премине според очакванията, разбира се с малки изключения. За да елиминирате неприятните изненади бъдете толерантни и по-смирени. Има какво да научите от онези, които не одобрявате. Можете да имате повече, стига да не стигате до крайности в мисленето и поведението си.
    02 апр 2020

    Хороскоп за Риби

    Риби
    Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни, за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към него и да импровизирате. Важното е да бъдете себе си. Доверете се на интуицията си. Едва ли ще ви подведе.
    02 апр 2020
    Последни новини