От х:

Днес в x:

16-годишен звъни 4610 пъти на тел. 112, спипаха го

Хасковските полицаи заловиха непълнолетен телефонен терорист, похвалиха се от областната дирекция на МВР. 4610 позвънявания е направил 16-годишен младеж от Харманли на спешния телефон 112.

През първото тримесечие на тази година тийнеджърът е звънял постоянно само защото му харесал гласа на една от операторките. Затова директорът на районния център на спешния телефон е поискал съдействие от органите на реда за установяване на самоличността му. По този начин полицаите попадат на момчето, което тероризирало служителките. От юношата са снети обяснения и е предупреден в присъствието на родителите му.

Подобен случай се е разиграл и в първата десетневка на месец април. На 3-ти около 20ч на спешния телефон е позвънил мъжки глас, който е съобщил, че възнамерява да заложи бомба в парламента. Установено е, че обаждането е от клетка на мобилен оператор без поставена СИМ карта, обслужваща района на Любимец. Пет дни по-късно същият звънил отново и заплашил, че ще "натисне копчето" на бомба в дома на неустановено лице, ако не му бъде изплатена сума от 500 000 лв. В тази връзка служителите на ОДМВР-Хасково извършиха оперативно-издирвателни действия, при които установили, че двете злонамерени телефонни обаждания са от 17-годишно момче от Любимец. С протокол за личен обиск са иззети два мобилни телефона. Образувано е досъдебно производство по чл.326 ал.1 от НК.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини