От х:

Днес в x:

The Boring Phone - "скучният" телефон, който ще ни върне социалния живот

Милениалите със сигурност си спомнят времената, в които под телефон разбирахме всичко друго, но не и това, което сега. Едно време тези устройства бяха лукс, изглеждаха доста по-обикновенo, натискахме десетки копчета, за да се случи това, което искахме, и дори си плащахме за рингтонове...

А сега поколение Z (от 1995 до 2021г.), както и Алфа поколението (от 2013 до 2025 г.) приемат смартфона като даденост - той е тяхната връзка със света, бягство от реалността и със сигурност не могат да си представят и един ден без него. Ако пък ние сме от тези, които са се пренаситили и имат нужда от дигитален детокс, то една нова джаджа е точно като за нас.

Тази седмица бе премиерата на първия продукт на Human Mobile Devices в колаборация с популярни марки, каквато заявка дадоха още през февруари. The Boring Phone е създаден съвместно с бирената компания Heineken и модния бранд Bodega.

Първото, което ни грабва в този "скучен" телефон, е неговият дизайн. Той е с капаче, панелът е прозрачен и виждаме всичките му съставни части. Това е напълно в духа на идеята за простоват телефон, който не може да върши друго, освен основната си функция.

Е, можем да изпращаме и текстови съобщения или да играем на любимата игра Snake. Има слот за две SIM карти, поддържа 4G мрежи, зареждането е чрез Micro USB. Има и жак за слушалки, а батерията издържа до седмица в standby режим.

Няма инсталирани никакви приложения, но има камера, която, съвсем очаквано, не е с впечатляващо качество. Има "екстри" като бързо набиране, а ни дава и несравнимото усещане буквално да затворим телефона и да прекратим разговора. Екранът е зелен, отново в ретро духа, не е нито тъчскрийн, нито AMOLED или нещо подобно.

"Глупавият" телефон е един вид противопоставяне на зависимостта към технологиите, която е масово явление днес и понякога се превръща в болестно състояние. Идеята му е да ни върне във времето, когато нямаше смартфони и да ни подсети, че има живот и извън тях, да ни накара да си разменяме SMS-и с приятелите и да ни освободи от безкрайните известия от десетките приложения, пише Digital Trends.

Дотук всичко звучи страхотно, но има един проблем. The Boring Phone ще бъде произведен само в 500 бройки, които ще се раздават чрез игри в социалните мрежи първо във Великобритания, а после и в други страни. А ако нямаме късмет да сме сред печелившите, от юни ще можем да изтеглим специално приложение, което "превръща смартфоните в скучни" от сайта на Heineken.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини