От х:

Днес в x:

22 °C

Колко пристрастени сме към телефоните си

Изображение 1 от 2

  Ако някой ни бе казал преди 30 години, че в близко бъдеще телефонът ще е превърне в прозорец към приятелите ни и света, средство за пазаруване, мощна камера, преносима конзола и т.н., най-вероятно нямаше да повярваме.

  Факт е обаче, че през 2021 г., благодарение на многото си приложения, мобилният телефон е в своеобразно продължение на нас самите до степен, която според мнозина граничи с пристрастяването.

  За да проверят точно колко сме закачени за смартфоните си, хората от платформата за проучвания Reviews.org провеждат изследване с 1000 пълнолетни американци, което за пореден път ни показва, че връзката ни с технологиите може би не е толкова здравословна.

  Резултатите сочат, че средностатистическият американец поглежда телефона си средно по 262 на ден или веднъж на всеки пет и половина минути, и прекарва с него по три часа и 20 минути.

  Това си е почти половин работен ден, но по-притеснителното е, че 80% от хората посягат към телефона си още в първите 10 минути след ставане сутрин.

  Малко над половината анкетирани казват, че никога не са прекарвали повече от 24 часа без достъп до телефона си, а малко под половината от тях считат телефона си за най-ценното си притежание.

  83% от потребителите изпитват тревожност, ако оставят смартфона си у дома, а 54% усещат симптоми на паника, когато получат известие, че в батерията са останали само 20% заряд.

  70% от анкетираните взимат телефона си в тоалетната, а 62% от тях го взимат и в леглото.

  40% пък са онези, които поглеждат екрана и пишат съобщения по време на шофиране, а почти половината от участниците в проучването биха разцъкали телефона си по време на интимна среща.

  Резултатът е, че 48% от всичките 1000 анкетирани определят себе си като пристрастени към мобилния си телефон, а на база изложените данни можем да определим дали и ние попадаме в това огромно малцинство.

  Източник: lifestyle.bg

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 13.06.2021

  Последни новини