От х:

Днес в x:

Млади хасковски астрономи получиха златни медали

Днес бяха обявени резултатите от ХII Национална олимпиада по астрономия в концертната зала на Младежки център. Председателят на комисията Ева Божукова, Ваня Иванова- гл. експерт към МОН, Иван Панайотов – началник РИО – Хасково и директорът на Младежки център Деян Янев връчиха наградите на лауреатите.





Във възрастова група (7-8 клас) трето място зае Йовелина Зинкова от Хасково. Диплом получи и ръководителят й Йоанна Кокотанекова.На второ място е Александър Начев, а на първо - Магдалена Петева от Плевен получи златен медал.

Във втора възрастова (9-10 клас)група бе връчена грамота за трето място на Теодора Иванова от Русе. Нейният ръководител Даниела Иванова, която е учител по физика в ПМГ- Русе също получи диплом за професионални успехи. Русенецът Момчил Людмилов зае второ място, отново възпитаник на Даниела Иванова. Златен медал получи софиянецът Даниел Цветков и неговият учител Никола Каравасилев бе удостоен с диплом за доброто представяне на възпитаника си.





В най-голямата възрастова група (11-12 клас) са се явили само 6 ученика, но въпреки това те са получили значителен % от максималния брой точки. На трето място е Евгени Владиславов от Стара Загора, а на втори Антон Антонов от същия град. И двамата са с ръководител Алексей Стоев. Журито връчи златен медал за първо място на възпитаничката на школата по астрономия към Младежки център Росита Кокотанекова.






Грамоти получиха и участниците в наблюдателен кръг, който се проведе за пръв път тази година. Първенецът от втора възрастова група Даниел Цветков отново се отличи сред останалите и зае трето място. Той от три години се занимава с астрономия. Удостоен е със сребърен медал на националната олимпиада 2008 и на международната 2007 печели бронзов и диплом III степен. Мирослав Жеков от Димитровград също е на трето място.
Участникът от Стара Загора Евгени Владиславов и Тодор Иванов заеха вторите места. На първо място е Мирослав Радомиров от Хасково, който на международнатата олимпиада 2007 печели бронзов медал и диплом III степен.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини