От х:

Днес в x:

Дървена ваканция в 4 общини, заледени участъци по пътищата

Изображение 1 от 4

    Всички пътищата в Хасковска област са проходими при зимни условия, съобщават от областаната администрация. Автомагистрала „Марица“ е изчистена, на места обаче има все още участъци, които не са до асфалт. Снегопочистващата фирма работи денонощно, но част от магистралата не е в състоянието, което очакваме всички. Това констатира при сутрешната си проверка по републиканските пътища в региона областният управител на Хасково Станислав Дечев. По първокласния път 1-8 Хасково- Харманли също трябва да се пътува с повишено внимание, защото там в момента се опесъчава и чисти. Има места със заледявания.

    Няма наложени ограничения на движението, но шофьорите трябва да бъдат изключително внимателни и отговорни, когато тръгват на път при зимни условия.

    През тази нощ в цялата област падна значително количество сняг и снежната покривка се удвои. Най-дебела е тя в хасковското село Елена- там снегът е 48 см, в Минерални бани- 45 см. В Тополовград и Ивайловград вече има над 35 см сняг, най-малко е в Любимец и Свиленград-около 10 см. Днес се очаква през целия ден да вали.

    В момента няма населени места без достъп. Проблеми с водозахранването имат селата Константиново и Александрово. Работи се по отстраняване на водопроводна авария на главен водопровод от Брягово. Очаква се аварията да бъде отстранена днес и най-късно утре сутринта захранването да бъде възстановено. Към този момент единстветото село с временно прекъсване на електроподаването е Светлина, община Димитровград. Работи се по аварията.

    В няколко общини от областта учениците са в т.нар. дървена ваканция. От днес до 2 март включително са прекратени учебните занятия в община Стамболово и в училището в с.Караманци, община Минерални бани. В училището в село Минерални бани днес се учи, но заради усложнената обстановка и многото отсъстващи деца, утре и на 2 март няма да се учи. В община Ивайловград ситуацията също е сложна. За сега е взето решение днешният ден да е неучебен. За следващите дни ще се решава по-късно. В Тополовград занятия няма да има до края на седмицата.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      00
      001
      18 -1
      11:35, 28 фев 2018
      Крайно време е да обявят дървена ваканция и в Хасково!!!!!!!!!!!! Минете и глобете всички които ги мързи да почистят пред дома си!!!!!!!!
    • 2
      Гр
      гражданин
      13 -5
      11:49, 28 фев 2018
      само на Община Хасково малоумния кмет няма да обяви ваканция
    Последни новини