От х:

Днес в x:

Баните 24 часа без вода, в готовност за бедствено положение

Изображение 1 от 2

    Минерални бани и село Татарево са от 24 часа без вода. Вероятната причина е проблем във връзка между две тръби, но дали това е така, от общината нямат професионален коментар от ВиК -Хасково.

    „Търся връзка с някого от ВиК -Хасково от часове, за да разберем дали са локализирали проблема, работи ли се по него и кога ще има питейна вода, но не откривам никого. Никой от ВиК не ми вдига телефона. Шефът на водното дружество Тодор Марков също не ми вдига телефона, коментира кметът на Баните Мюмюн Искендер.

    Управникът на родопския район посочи, че в момента пътната мрежа на територията на общината е в изрядно състояние, има на разположение и аварийни групи в готовност за реакция. Заради тежките навявания и снеговалежа обаче има невралгични точки, които са по държавната пътна инфраструктура. Това са отсечките между между курортния общински център и с. Татарево, по пътя Хасково-Минерални бани и по отсечката от Хасково към с. Въгларово, която е свързваща и за някои от селата от Минералбанска община като Караманци и Спахиево. Той отбеляза, че засега няма затворени пътища на територията на Минерални бани. Ако обаче не се реши бързо проблема с водата и обстановката се със снегонавяванията се усложни, е в готовност да обяви бедствено положение. Според кмета драмата не е в сняга, дори напротив, бялата покривка е благодатна за посевите. „Минахме сушаво лято, половината от общинските гори изсъхнаха, сега снегът е благодат, от години не сме виждали такъв хубав сняг. И курбан съм готов да дам да вали до март месец. Чисти се и навсякъде и ние като община също подкрепяме държавните машини. Въпросът е обаче всеки да си свърши работата“, посочи Мюмюн Искендер.

    От ВиК обясниха за Haskovo.net, че причината за безводието в Минерални бани е авария в района на с. Горски извор, но екипите все още локализират къде точно е пробивът.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      По
      потърпевш
      8 -24
      14:14, 10 яну 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 2
      По
      По-търпЯщ
      25 -3
      14:50, 10 яну 2017
      Винаги може да викнете почетния ЧЛЕН на ДПС, хидроинженера Ахмет Доган да ви оправи водата! И без туй в баните всички за ДПС гласувате
    • 3
      Ге
      герб на власт
      2 -2
      18:34, 10 яну 2017
      Я се скрийте !! Голяма работа нямали вода!!Ей сега шефа Марков ще ви оправи без патури...
    Последни новини