От х:

Днес в x:

Областният на Хасково с критика към сутрешното почистване по магистралата

    Областният управител на Хасково Станислав Дечев, който държи под око втори ден почистването по републиканската пътна мрежа на територията на региона, разкритикува работата тази сутрин.

    „Рано сутринта магистралата и главните пътища не бяха в състоянието, което аз и хората очаквахме. Снегопочистващата фирма е работила през нощта, но резултатът на магистрала „Марица“ и на 1-8 Харманли – Хасково не беше такъв, какъвто очаквах“, коментира Станислав Дечев. Той допълни, че проверката му е показала, че някои от междуселските пътища са били почистени по-добре от главните.

    Но като цяло обстановката в област Хасково към обяд вече е спокойна, информират от администрацията на Дечев. Всички пътищата са проходими при зимни условия в областта. Единственото ограничение за движение е наложено за автомобили над 12 това за пътя Хасково-Кърджали през с.Мост. Тежкотоварните камиони трябва да спазват тази забрана, напомниха от ОПУ.

    Въпреки нормализиралата се обстановка, областният управител е в непрекъснат контакт с всички институции и следи ситуацията в целия регион. „Кризисният щаб, свикан снощи, имаше за цел да набележи превантивни мерки. Всички институции работим в синхрон, за да предотвратим кризисни ситуации“, обясни Станислав Дечев.

    Всички населени места са достъпни, снабдяването със стоки е регулярно. Няма тежки пътни инциденти.

    В Община Тополовград кметът обяви следващите три дни за неучебни, заради сложната обстановка и сериозното количество сняг, което падна в този район на областта. Другата община със снежна покривна над 30 см. е Ивайловград. Там обстановката е спокойна. Няма недостъпни населени места. Но днешният вторник е неучебен ден. По-късно днес  ще стане ясно дали ваканцията ще бъде удължена по решение на кмета на общината Диана Овчарова. 

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      00
      001
      15 -6
      16:00, 27 фев 2018
      Има ограничение и за пешеходците понеже тротоарите не са почистени!!!!!!!!Пуснете поне децата да си не трошат краката бе малоумници!!!!!!!
    • 2
      Ху
      Хулиган
      11 -1
      18:36, 27 фев 2018
      Сутринта в 8 пътувах за Свиленград по стария път. Въобще не беше пипнат. Срещнахме 1 снегорин към Подкрепа с гордо вдигнато гребло. На връщане към 13 ч. Пак преди Подкрепа застигнахме снегорин който чистеше водата от стопения сняг. Явно полза от снегорини в хасковско няма.
    • 3
      Лю
      Любимец
      11 -2
      18:49, 27 фев 2018
      ХаХа. Всяка година едно и също - областния мрънка срещу нещо си, а пътищата от републиканската пътна мрежа непочистени.
    • 4
      Wi
      wiwa
      11 -1
      18:55, 27 фев 2018
      Мрънка за да отбие номера. Като му занесат п....те и забравя.
      БРАВО.
    • 5
      Ке
      Кенанския Маймун
      5 -2
      23:27, 27 фев 2018
      От цялото ПМГ само Бай Президента не е кученце на СИК - ГЕРБ :))
      .. Спомням си във флорида като падна сняг колкото в Хасково и изкараха Армията да чисти и обявиха извънаредно положение :))
    Последни новини