От х:

Днес в x:

Стопираха бизнесплана на ВиК, без нови цени на водата

Водата в Хасково няма да поскъпва, в сила остават досегашните цени на ВиК услугите, определени през 2012 г. Това съобщиха за Haskovo.net от Комисията за енергийно и водно регулиране. На 15-ти декември Комисията се събира на закрито заседание, за да разгледа цената на водата в 14 области на страната, сред които София, Пловдив, Варна и Бургас. ВиК-Хасково не е сред 14-те дружества, чиито цени за 2018 г. ще бъдат разглеждани на това заседание, потвърдиха от регулатора.      

Хасковското водно дружество е извън полезрението на КЕВР в момента, тъй като бизнес планът му, който иначе е внесен в законовия срок-до 30 юни, е спрян за разглеждане. Причина за това са незавършилите все още процеси по окрупняване на дружеството.

Завършването на подобно окрупняване е задължително условие, съгласно нормативната уредба, за да стартира по същество разглеждането на параметрите на плана и на предложените в него цени за петгодишния период 2017-2021 г. Едва когато това стане и в КЕВР пристигне официално решение за завършилото окрупняване на цялата територия, регулаторът ще започне процедурата по разглеждане - с изготвяне на доклад, провеждане на открито заседание и обществено обсъждане, уточняват от КЕВР.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (4)

  • 1
    78
    7878788888..............
    15 -1
    17:50, 13 дек 2017
    Е, браво, бе, ВиК! В областите, в които цената на водата се увеличава - при това само в три от тях се предлага тя да е над 3 лв - е незаконно, а в Хасково тя е от х-години 3 лв и е законно. При това направили и предложение да се увеличи. Хайде гражданите на Хасково пред ВиК или пред Областния съвет и да ни дадат обяснение защо водата трябва да е по-скъпа. Това е безобразие! Разгледайте анализа на Омбудсмана за цената на водата и вижте как е образувана и каква кражба се прави с нея. Може да се окаже да ни връщате пари или още доста години да ползваме безплатна вода.
    • Не
      Незапознат
      7 0
      21:03, 13 дек 2017
      Който и какъвто анализ да прави как е образувана или как се краде с нея това за нашето ВИК не важи.Даже и да решат да краднат малко докато го направят то ще изтече от някой знаен или все още незнаен теч случващ се постоянно все някъде из града ни.
  • 2
    Jo
    John
    8 -2
    18:02, 13 дек 2017
    а, на колко % е изпълнил стария бизнес план, питайте!!!
  • 3
    Пе
    Петър Янчев
    2 0
    07:29, 16 дек 2017
    Хасковската вода съдържа стратегическа суровина.
Последни новини