От х:

Днес в x:

Вицепремиерът Ивайло Калфин разследва колет от жп гара Хасково

Правителството на република България в лицето на вицепремиера Ивайло Калфин, бе впрегнато в събота в издирване на колет, изпратен от жп гара Хасково. Пратката, съдържаща бройки от последната книга на скандалния писател Христо Стоянов "Аз, доносчикът", бе пусната в петък от жп гарата с направление Варна от негов приятел. От няколко години авторът печата книгите си в хасковската печатница, макар да живее в морската столица.

След като вчера колетът не бил в наличност на жп гарата във Варна, притесненият Христо Стоянов предприел отчаяно издирване. В късния следобед той позвънил на вицепремиера Ивайло Калфин и му съобщил мнението си за подопечната му държава и в частност за държавните железници.

Калфин приел присърце писателското нещастие и дори пожелал да говори лично с гардеробиерката във Варна по телефона. Действайте от мое име, разпоредил общодържавното издирване вицепремиерът.

Едва привечер жп детективите успели да влязат в дирите на изчезналия колет. Открили го в Стара Загора. Оказало се, че книгите цяло денонощие се лашкали из жп мрежата на републиката като лодка на пиян рибар. На смрачаване колетът триумфално пристигнал в морската столица.

Христо Стоянов бил притеснен от липсата на книгите, защото в понеделник пътува за Хамбург с Теди Москов, където режисьорът има премиера на нов спектакъл. Писателят се притеснявал да остави цяла седмица новата си книга в лапите на БДЖ. Освен това цената на пратката е над 3 бона.

А от която и страна да погледне човек на даден въпрос, от другата винаги е финансовата.

През април Христо Стоянов ще раздава автографи в книжарница "Пингвините" в Хасково. Тогава Haskovo.net ще го разпита по-изтънко за жепейското приключение.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини