От х:

Днес в x:

Три празника в Галерия „Шаренков” отбелязаха 6-ти септември

    Три празника в Галерия „Шаренков” отбелязаха 6-ти септември

    Три празника бяха отбелязани в Градската художествена галерия на Хасково „Ат. Шаренков” тази вечер-националния по повод Съединението на България, групов, заради откриването на изложбата на Дружеството на местните художници и личен-рождения ден на художника Неделчо Кучков.

    Изложбата акварел „Цвят и хартия” , която представя картини, нарисувани по време на пленер край морето в началото  на лятото, е с по четири платна на художниците : Борислав Данев, Симеон Тодев, Иван Чаушев, Атанаска Димова, Ралица Петрова – Делчо Танев, Димитър Каратонев, Румен Райков, Тоска Запрянова, Диана Димитрова, Кирил Тенев, Неделчу Кучков, Таня Ганева, Димка Ставрева. Публиката очарова със свои картини и скулпторът  Иван Парасков.

    „Много се радвам, че изложбите в нашия град се все по-чести. Надявам се в близко време да имаме и още прояви на прекрасните хасковски художници”, поздрави участниците в изложбата кметът Добри Беливанов, който обяви и че е планиран ремонт на галерията.

    „ Хубаво е, че точно на днешния ден откриваме тази изложба. Всички имаме нужда от такива събития”, поздрави творците и публиката заместник-кемтът по културата Милена Трендафилова. Тя благодари на художниците, че са се отзовали на поканата на общината да участват в пленера. Картините, нарисувани от тях, ще останат във фона на общината и ще бъдат  използвани за подаръци при официални визити и посещения.

    От името на участниците в пленера пък най-възрастният и почитаем член на Дружеството Иван Чаушев в типичния си закачлив стил каза: Работихме много добре. Благодаря на младите колеги, че ми показаха как се рисува с водни боички. А когато станd ясно, че Неделчо Кучков е рожденик днес се обърна към него с думите: Голям да пораснеш! Рожденикът беше поздравен с аплодисменти и от всички присъстващи.

    Картините ще останат в изложбата на галерия „Шаренков” до края на месеца.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ли
      лили
      13 -2
      23:32, 6 сеп 2017
      Я, разхождащоте се русо чучело в червено. Утре с какъв ли тоалет ще е. Ако имаше толкова мозък колкото тоалети, нямаше да е никак зле
    • 2
      Ха
      Хахаххахах
      13 0
      07:32, 7 сеп 2017
      Още на първата снимка видна хасковска изкуствоведка:))))
    • 3
      Ге
      Георги
      11 -2
      07:47, 7 сеп 2017
      Душата иска ама визията не дава !!!С това може да се опише неистовото желание на дамата с червеното сАко да се хареса на публиката .Много далече и от култура и от естетика .Просто зле облечен траверс ....аххахахаах

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини