От х:

Днес в x:

ФК „Хасково” шампион в Международен турнир в Несебър

Изображение 1 от 4

    Футболен клуб „Хасково 1957” е шампион в Международен детско-юношески турнир „Ваканция” за купата на Несебър. Момчетата на треньорите Вълчо Димитров и Илиян Киряков заеха първото място, след като записаха 3 победи от 3 мача. В първата среща хасковлии се наложиха над ФК „Металург” (Перник) с 2:1 гола. Във втората среща футболистите, родени през 2008 г., сразиха отбора на домакините от Общински футболен клуб „Несебър” с 4:0. Вчера хасковлии наделяха и в третата си среща с отбора на ФК „Ахелой” с 3:1.

    С трите си победи „Хасково” записа общо 9 точки, което им осигури първо място в класирането. Най-много голове в турнира за хасковлии наниза капитанът Борис Тодев. Талантливият млад футболист реализира хеттрик срещу ФК „Несебър”. По веднъж се разписаха съотборниците му Мирослав Янчев, Георги Милев и Емир Шериф.

    Утре за ФК „Хасково” предстои още един протоколен мач срещу тима на организаторите от ФК „София спорт”. „Купата е наша, независимо какъв ще е резултатът от него двубоя, тъй като водим по точки в класирането”, разясни треньорът Вълчо Димитров. Той поясни, че във вторник по обяд ще бъде награждаването, когато трябва да си получат купата и златните медали.

    „Ние бяхме най-подготвени от всички 5 отбора от групата на децата, родени през 2008 г. Момчетата надиграха противниците си с техника и тактика, което е резултат от усилените им тренировки през лятото”, заяви още Вълчо Димитров.

    В надпреварата участваха общо 60 отбора, не само от България, но и от Румъния, Русия и Украйна.

    Това е второ участие на хасковлии в Международния турнир. Първия път те се класираха на второ място след „Черноморец” (Бургас).

    За хасковлии предстои участие в Пловдивската група, а за в бъдеще целта е включване в Републиканското първенство, казаха още от ръководството на хасковския клуб.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Об
      Община Хасково
      6 0
      08:36, 28 авг 2017
      В Хасково в момента има 1/един/горе-долу затревен футболен терен-т.нар.стадион "Младост" Тези деца и всички други няколко клуба в града с детски ,юношески и мъжки отбори нито има къде да тренират,нито къде да играят мачове.И това е истинския проблем задълбочаван през последните 20 години
    Последни новини