От х:

Днес в x:

Областната администрация с бюджет 680 бона, харчи 8 милиона

При одобрен бюджет от 680 000 лв. за 2008-а, хасковската областна администрация е приключила годината с разходи за 8 милиона 108 000 лв. Това каза днес на среща в администрацията Добринка Вълева – шеф на дирекция "Обща администрация". Тя обясни огромната разлика в сумите с факта, че през миналата година е била закупена сградата на площад "Свобода". Дотогава тя е била общинска собственост. За сделката на областната администрация са били преведени допълнително 6 389 000 лв., които включват цената на сградата, данъците, както и режийните.

Областната администрация все още е без одобрен бюджет за 2009 година, допълни Вълева. По думите й това вероятно ще стане до края на март, а дотогава се изразходват месец по една дванадесета част от миналогодишния бюджет.

В новопридобитата сграда на пл. "Свобода" със заповед на областния управител са настанени изнесените държавни структури – социални служби, образователния инспекторат, земеделски, здравни и други дирекции. Те са около двайсетина.

Текущите разходи се плащат от областната администрация, но всички изнесени държавни структури поемат своя дял от разноските, обясни Добринка Вълева.



Срещата с шефката на дирекция "Обща администрация" бе в рамките на проекта "Говори с властта на ТИ", която цели да запознае хората с дейността на областтната администрация.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини