От х:

Днес в x:

Търсят фирми за 4 дублиращи сондажа за питейна вода в Хасково

Община Хасково обяви обществена поръчка за 4 дублиращи кладенеца в района на “Узунджово 2” и “Източна зона”. Общата стойност на поръчката е 432 666 лева, а срокът за изпълнение е 60 дни.

Поръчката включва проектиране, авторски надзор и строително монтажни работи за един сондаж в “Узунджово 2” и три в “Източна зона”.

Дублиращите сондажи се налагат заради откритото увеличение на уран и алфа активност в питейната вода на града, а правителството отпусна 2 млн. лв. за допълнително водоснабдяване на града. Към момента водата от водопровода на града е забранена за пиене и готвене.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ни
  Нищо ново под Слънцето
  20 -7
  15:25, 18 авг 2017
  Точните места се знаят и какъв е дебитът се знае, каква е водата също. Тези парички са един нежен подарък за добри и верни другари, както старите "уранови" кладенци ще потънат в нечии мераклийски джоб.
 • 2
  Ал
  Алчниииии
  13 -5
  16:19, 18 авг 2017
  Крадци и мошеници алчни, само д лпт при искат, никой не мисли за хората, пък тоя кмет е кръгла нула
 • 3
  Ви
  Виолет
  10 -10
  17:10, 18 авг 2017
  И какво предлагате Хасковлии??? Да си пием от урановата вода и нищо да не се прави. Поискали пари нашия кмет и депутат -правителството дало. Нека да видим каква вода ще излезе. Работата много се разшумя и изобщо не вярнам да се потули ако не е читава.
  Ако някой смята че за по-малко пари ще прокопа кладенец сега е момента да участва в тая поръчка и да си го направи. Ако знае как да прецени каква вода ще излезе точно -пак да си каже. Има геолози специалисти учили сума ти години и всичко е предположения. Всъщност не знаем дори дали завишеното съдържание на уран е вредно. То така е от стотици години в Хасково. Нали кладенеца в градската градина бил с уран-ми от там Хасково пие вода сигурно от както е Хасково.... . Като много ви е страх -купувайте бе-изселвайте се от тука -след като мислите че е отровено мястото. То ей такива МРЪНКАЛА като вас го тровят.
  • Пинки, около всеки град през комунизма се правеха сондажи, ако вземе да стане мегаполис да има с каква вода да го поим. Узунджовската вода е хубава но нитратна за това предприятията от тази зона не вземаха вода от там. Сега вероятно вече не им пука, че по европейските правила може да сме зеленчуци. Кладенците с урана цял комунизъм,, когато "Редки метали" не бяха толкова редки и във всяка нива имаха сонда нямаха уран. Уран се появи с гербаджиите, на които само червен сняг не им трябва, но и това е спорно. Цялата хъка-мъка има опашка и тя няма вечно да се крие, ще я видим!
 • 4
  Ня
  Някой
  10 -9
  22:20, 18 авг 2017
  Не разбирам защо някои хора с такава настървеност пишат срещу всеки опит да се намали урана във водата.
 • 5
  Ба
  Бай върбан
  5 -2
  16:27, 19 авг 2017
  НЯКОЙ Ама ти изглежда си паднал от ЛУНАТА Научил си се да пишеш но не и да МИСЛИШ
 • 6
  Др
  Друго мнение
  8 -1
  23:40, 19 авг 2017
  Глупаци!!! Ами пийте си уран всеки ден, пък да видим колко е безвреден! Даже много закъсняха с тия кладенци ама по-добре късно, отколкото никога.

Хороскоп за 04.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Освободете се от напрежението, загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи. Добри новини.
04 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще успявате. Ще реализирате плановете си дори по-добре от предвиденото. Близък човек ще ви ангажира с проблем, по който едва ли ще можете да сте му полезни. Не позволявайте хорските приказки да променят отношението ви към определена личност, защото тя заслужава повече внимание и уважение.
04 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обзети сте от творчески идеи, които горите от желание да споделите и осъществите. Предлага ви се чудесна възможност за изява. Ще се радвате на вниманието и обичта както на близките си, така и от страна на колеги и на хора, на които ще бъдете представени. Нова сърдечна тръпка ще ви разтърси и само вие знаете колко далеч искате да стигнете.
04 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще отделите повече време на работата си, служебна, делова, лична или обществена. Довеждате до край започната задача и това ви кара да прецизирате детайлите, в очакване на добри резултати. Благоприятно развитие на делови въпрос, касаещ и близките ви, свързан с имоти, дела или други начинания.
04 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще отбележите ново начало за бизнеса си или друга, обвързваща ви с перспективите си активност. Измежду нещата, които определяте за важни са професионалното ви утвърждаване и личния ви живот. За последното ще се погрижите повече, предвид растящите ви желания. Поява на нов човек в живота ви или подновяване на връзка с вече познат ще придобие по-дълбок смисъл за вас.
04 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Разнообразната работа днес, която ви налага общуването с много хора, може да ви изнерви. Старанието ви да сте изрядни във всичко, с което се заемете, често ще бъде проблемно, и то не по ваша вина. Можете да разчитате на помощта на близък приятел, който няма да ви подведе. Независимо от всичко бъдете усмихнати и сърдечни с другите.
04 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не всичко днес ще се подрежда според очакванията ви. Възможно де възникнат проблеми, чието решаване ще наложи компромиси от ваша страна. За да имате по-малко разочарования, ограничете контактите си до минимум. Бъдете уравновесени и резервирани към непознатите. Не парадирайте с успехите си. Ако го сторите може скоро горчиво да съжалявате.
04 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Привличат ви непознати неща и затова едва ли днес ще се задоволите с обичайните си занимания. Опитвате нещо нестандартно, което ще помните дълго. Едва ли е трудно да ви привлече човек на своя страна, тъй като сте в настроение и лесно се съгласявате с привлекателни идеи. Ако започвате нещо днес, непременно го довършете, защото иначе ще си създадете двойна работа.
04 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Радвате се на един полезен ден. Независимо от заниманията си ще запазите доброто си настроение и ще успеете да го предадете и на околните. Разбирате се чудесно с човек, който отдавна ви привлича и нищо чудно скоро отношенията ви да се задълбочат.
04 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разтоварващи занимания ще ви помогнат да се освободите от натрупаното напрежение и ще подобрят настроението ви. Заобиколете се с обичани хора, с които чувствата ви са взаимни. Неочаквани новини ще ви зарадват. Решението ви да помогнете на някого е похвално и ви прави чест.
04 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако трябва наложете усилия за да намалите темпото и да не сте все заети и активни просто по навик. Важно е да проявите благоразумие. Днес не всичко, което ви е доставяло удоволствие или ви е носело придобивки, ще ви въздейства по същия начин. Отделете от времето си и помогнете на близките си, но в никакъв случай не чакайте отплата.
04 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Характерни за този ден са спокойствието и доброто настроение. Подхождате положително към всяко нещо, с което се сблъскате и това до голяма степен определя и добрите резултати, които постигате. Отпадат съмненията ви относно човек, когото сте считали за прегрешил спрямо вас. Имате чудесната възможност да се отпуснете и забавлявате вечерта.
04 юни 2020
Последни новини