От х:

Днес в x:

Общината плаща 100 000 лева за вода в градини и училища, кладенците се бавят

Заделиха 100 000 лева от резерва на бюджета на община Хасково за бутилирана вода за детски градини, училища, социални и лечебни заведения в областния град. Това реши днес Общинският съвет в Хасково на последното си заседание.

Средствата са необходими за възстановяване на разходите за закупуване на питейна вода, чиято доставка се налага заради завишените стойности на уран във водата в Хасково.

Предложението за отпускане на средства беше направено от кмета Добри Беливанов в докладна записка. То беше прието единодушно от всички общински съветници.

За справяне със ситуацията с урана във водата в Хасково, правителството отпусна близо 2 млн. лева за изграждане на дублиращи кладенци.

В докладна записката градоначалникът уточнява, че към момента строителните дейности по калденците са приключили и през април тази година е издаден акт 15. Строежите не могат да бъдат въведени в експлоатация, без да са учредени санитарно-охранителни зони около кладенците в двете вододайни зони.

"В момента вървят процедурите по учредяване на СОЗ от Басейнова дирекция в Пловдив, по подадени заявление през 2018 г. от оператора ВиК Хасково. Липсата на разрешения за водовземане и не учредени санитарно-охранителни зони, което е задължение на оператора - ВиК Хасково, се оказват сериозна причина за забавяне на приемането на изградените дублирани кладенци и въвеждането им в експлоатация", се казва в докладна записката.

По време на заседанието общински съветник заяви, че община Хасково е дала около 1 млн. лв. за бутилирана вода за 2 години и половина без да има вина за кризата с урана.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

 • 1
  12
  123456
  18 0
  14:17, 13 сеп 2019
  Престанете да давате пари за вода.Трябва да направите такива водопроводи, че водата която тече от чешмите да е чиста и да се пие.Съсредоточете се върху това.Не сме толкова богати че непрекъснато да купуваме бутилирана вода и после да имаме много пластмаса която пък след изхвърлянето трябва да се обработва.Проблем е складирането на отпадъците, нищо не преработваме, а пълним бунищата с пластмасови бутилки за еднократна употреба.Ако направим водата добра за пиене ще решим поне два проблема - хората няма да плащат за вода в бутилки и няма да има толкова много отпадъци, които заемат место и искат обработка.Внимавайте какъв градоначалник ще изберем.Трябва да има визия как ще изглежда града и какво иска да постигне докато е кмет.Не е достатъчно някой да го подкрепя голяма политическа сила.Ами ако има предсрочни избори и спре да е политическа сила?Какво ще правим тогава - явно пак ще се разминем с всякакви планове за бъдещето.БСП пък по никакъв начин не могат да си подпомогнат кандидата даже и да го изберем.Пари от държавната хазна заради него така и така няма да дойдат.Искайте хасковлии човека който че стане кмет да има визия за града и акъл в главата за да сте доволни от кмета си.Аз за момента такава кандидатура не виждам.
  • Ху
   Хулиган
   3 -1
   18:40, 13 сеп 2019
   Виновни са руснаците, китайците и дизеловите двигатели!
 • 2
  Ге
  ГЕРБЕРАСТ
  7 0
  16:17, 13 сеп 2019
  Защо ни изберети,пидала ТРАЯНОВ ?
 • 3
  Ед
  Един от ЕРУПЛАН махле
  9 -2
  16:25, 13 сеп 2019
  На 30 000 души население колко деца има,колко вода изпиват,колко се крадне,ебати и управията...
  Ама ВИДОВ ден идва,ще има НАРОДЕН СЪД ще имаа...
 • 4
  Ня
  Някой
  5 -1
  18:24, 13 сеп 2019
  Сигурно пак ще предлагат на децата в училищата и градините най-гадната и блудкава вода "Бачково". Явно някой от Общината има интерес тази вода да се предлага и играят доста мангизи.
 • 5
  Ку
  Куран
  6 -3
  22:47, 13 сеп 2019
  Кладенците се бавят... Ама сами ли се бавят? Напишете си го направо - ВИК нарочно трови хасковлии!

Хороскоп за 07.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се разпилявайте в странични занимания, само ще отнемат от времето ви и ще разпилеят енергията, без да свършите своите задачи. Бъдете отговорни към себе си и бизнеса си, имате ангажименти, които не търпят отлагане. Здравето ви също не търпи пренебрегване, възможни са изненади, които могат да ви изведат от кондиция и да ви навредят.
07 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е някои от вас да се отдадат на делови ангажименти, имате възможност да свършите наистина добра работа. Не се отказвайте и от предложение за приятно прекарване на втората част от деня. Очаква ви интересно откритие в личен план. Отворете се повече към възможностите, които ви се предлагат.
07 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате доста работа днес, затова не се разсейвате с неща, които могат да ви отдалечат от работата ви, а предпочитате да се съсредоточите и да изпълните всичко в желания срок. Въпреки това обаче е възможно да ви убягнат важни въпроси днес, на които ще се наложи да обърнете внимание по-късно. Научавате добра новина, свързан с ваш делови проект.
07 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес ще ви носи повече удоволствие, отколкото сте очаквали. Това е така, защото най-после виждате реалните резултати от упоритата си работа напоследък. Приятна среща с човек от вашата професионална сфера ще разнообрази деня ви. Подходете по-дипломатично към личен въпрос, който вълнува и ваш близък и се постарайте заедно да се справите.
07 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете недоброжелателни към вас хора, затова бъдете предпазливи и не отстъпвайте от собствените си интереси. Не се главозамайвайте и мислете трезво върху плановете си. Също така не си поставяйте неизпълними задачи. Близките ви подкрепят и това ви дава допълнителни сили.
07 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Имате чудесната възможност да осъществите намеренията си. Ще се радвате на късмет във всяко едно отношение. Ще успеете да се възползвате от ситуацията на работното място и то по начин, който да ви гарантира добри позиции и за в бъдеще. В личен план ви предстоят промени, към които се стремите от доста време насам.
07 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се почувствате много добре ако опитате да не налагате на всяка цена мнението си, особено що се отнася до въпроси от служебен характер. Успеете ли да видите позитивното в предложенията на хората около вас ще спечелите много не само в материален план. Отношението към вас също ще се подобри и може би това е по-важното в случая, тъй като ще се създадат условия за бъдеща ползотворна работа.
07 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Твърдо решени сте да промените нещата, които ви пречат да живеете пълноценно и спокойно. На първо време ще се заемете със себе си, давайки отговор на това, какво и от кого го искате. Има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите, а защо не и от отрицателни мисли.
07 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предлага много изкушения и мнозина от вас едва ли ще устоят, пък и не е нужно. Интимните ви похождения ще се увенчават с успех, а опитите ви да укрепите финансовото си състояние също няма да са напразни. Все пак въздържайте се от прекалено смели покупки.
07 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Очаквате нещо днес, на което възлагате наистина големи надежди. Не пестите усилията си, за да останете доволни, дори околните ще се опитат да ви бъдат от полза. Постигате своя близка цел, свързана с човек, от когото сте силно привлечени. Разбирате се добра с човек от обкръжението си по въпрос, който сте считали че може да се окаже спорен.
07 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешният ден ще е успешен за вас, тъй като подготвяте почвата за бъдещите си делови начинания. Свойството ви да действате постъпателно и да не избързвате ще ви бъде от особена полза на този етап. Акцентирайте върху възможностите си за развитие. Възможно е да се замислите по-сериозно върху предложение, което получавате днес.
07 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Още един напрегнат и наситен с предизвикателства ден. Бъдете достатъчно концентрирани и максимално прецизни в работата си, за да си спестите от неприятности времето. Ако може да си го позволите е препоръчително да сведете излизанията си от вкъщи до минимум, като потърсите защитата на домашния уют. Това ще ви предпази и от излишно харчене.
07 апр 2020
Последни новини