От х:

Днес в x:

Прекрояват Синята зона, освобождават булевардите и тротоарите

Изображение 1 от 6

    Прекрояване на Синята зона в Хасково и премахване на участъците за кратковременно паркиране по основните булеварди и тротоарите подготвят в общината. Предложението за това ще бъде разгледано още на сесията през септември или през октомври, ако администрацията не успее да подготви проекта. Това съобщи заместник-кметът Велин Балкански.

    Той бе попитан от Haskovo.net за очертаните със синьо места за паркиране на улицата пред EVN. Читатели сигнализираха, че там паркирането е в пълно нарушение на закона – заема целия тротоар, под ъгъл спрямо движението и не дава никакъв шанс за преминаване на пешеходци.

    „Проблемът не е само там“, обясни Балкански. Той уточни, че престои пълно прекрояване на Синята зона, като целта е да е отпуши движението по натоварените булеварди като „България“ например.

    Попитан за участъците, определени за паркинг, които също са на този булевард, Балкански отговори, че там положението е малко по-сложно, защото общината има дългосрочен договор с фирма наемател. Но допълни, че се прави точна карта, отразяваща решението на Общинския съвет отпреди години за отдаването под наем на тези паркинги. Освен това според заместник-кмета имало данни, че реално ползваните площи не съответстват на определените от Общинския съвет.

    Тодор Кръшков

       

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Дж
      джумбиш
      35 -5
      07:49, 10 авг 2017
      Тате каза че ще ми купи колело , ама друг път ......
      • Ва
        Валентина
        4 -6
        12:15, 10 авг 2017
        И купи ли ти?
    • 2
      Пи
      Питанка
      52 -6
      08:26, 10 авг 2017
      А кога ще въведете СМС регистрация?Аз не съм длъжен да търся по целия център, под коя сянка дреме инкасатор.
    • 3
      A
      a
      50 -6
      08:48, 10 авг 2017
      Не я прекроявайте,ами я премахнете синята зона..така или иначе едва ли си изкарват заплатите там и само загуба носи.Разчертайте ясно и точно улиците къде може да се паркира БЕЗПЛАТНО и който е неправилно спрял да бъде глобен.3-4 контрольори стигат за целият град и пак ще има ред в паркирането,нали уж това била целта на зоната
    • 4
      An
      anonimen
      31 -3
      09:08, 10 авг 2017
      хора не разбрахте ли, че вече да имасх по три коли не е модерно, кмета на Лондон ходи на работа с колело, изсякоха се дърветата само и само да има повече парко места, затова сега трайте на 40 градусова жега
    • 5
      Ма
      МАЙОРА
      28 -5
      10:27, 10 авг 2017
      Вместо да заработят в насока инвестиране на работни места и ликвидиране на безработицата,те се занимават с глупости от сорта ,как да вземат цървулите на босия...
    • 6
      00
      001
      20 -10
      11:08, 10 авг 2017
      И като махнат синята зона веднага ще възникне проблем с паркирането а в същото време няма да се разтовари трафика!!!!!!!!
    • 7
      Ан
      антимишок
      15 -3
      11:25, 10 авг 2017
      много му дреме на кметя за задръстванията по главните улици-важен е само един участък на града!!!след като искаше да събаря паркингите над реката около 21-век,сега общината мина на друг вариант за обосновка на построяването на многоетажен паркинг зад 21-век!тая идея е от времето на стария кмет,а паркинга ще се строи от фирмата на много известен хасковски предприемач!
    • 8
      Ре
      Реката с тополите
      13 -3
      13:23, 10 авг 2017
      Във всяка една НОРМАЛНА държава при сключване на ЯВНО неизгоден договор, въпросният се анексира или променя! Но не в България за НОРМАЛНО се приема корупцията, шуробаджанащината и там другите всеизвесни похвати, довели и спрели страната на това дередже! Нека наемателите на тези паркинги си броят милионите, а общината да си брои стотинките ;)
    • 9
      Аз
      аз
      5 -1
      15:29, 10 авг 2017
      Има двама трима качествени хора в общината и те като се махнат нас гражданите кучета ни яли.
    • 10
      Ха
      хасковлия
      12 -3
      16:48, 10 авг 2017
      Незнайно защо в центъра, а и в целия град е пълно с улици без изход. Отворете ги /дори и само за завой в една посока/ и мисля, че значително ще се облекчи трафика на някои места. Давам само няколко примера - ул."Македония" до закусвалнята - без изход, малко по-надолу от нея ул."Козлодуй" - без изход, ул."Стефан Караджа" до изчислителния център - без изход, непосредствено след нея ул."Вършец" - без изход, ул."Три уши" зад театъра - без изход, ул."Георги Кирков" до бул."Съединение" - без изход, ул."Враня" до съда - без изход и още много други.
    • 11
      Ко
      Коня
      5 0
      23:30, 10 авг 2017
      Защо целия град е осеян с шахти- дупки? Колко кмета трябва да се сменят, та някой да оправи с педя по-ниските от асфалта шахти? И защо не се мисли, как да се улесни движението с нови улици, например Куба и Орфей трябва да се свържат с улица, за да се улесни придвижването, Куба е квартал с една главна улица и освен това с пропаднали шахти. Кога, след колко века ще се направи околовръстния път Болярово-Кърджалийска? До кога из града ще препускат коне с каруци и ще осират улиците?
    Последни новини