От х:

Днес в x:

Общината отпуска спешно по 2 000 лв. за лечението на две болни деца

Еднократна финансова помощ от по 2000 лева да бъде отпусната на семействата на две болни деца от Хасково предлага в докладна записка до Общинския съвет председателят Таня Захариева. Предложението ще бъде разгледано и гласувано на сесията днес.

Това са 11-годишният Даниел И. и 5-годишният Кристиян М. Двамата страдат от прогресивна мускулна дистрофия, а семействата им нямат необходимите за лечението средства. И двата случая са разгледани от специална комисия, съставена със заповед на кмета Добри Беливанов, която е депозирала писмено становище да се отпуснат еднократни финансови помощи в максимален размер – по 2000 лева. За подобни случаи в общинския бюджет за 2017 година са предвидени 20 000 лв.

Поради състоянието на двете деца и необходимостта от спешно лечение Таня Захариева иска ОбС да допусне предварително изпълнение на решението – да не се чака двуседмичният срок за евентуално обжалванe, преди то да влезе в сила.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ма
    майка
    19 -2
    07:52, 4 авг 2017
    Браво на Таня Захариева за бързата намеса и помощ! Даниелчо трябва да се лекува в Турция, а близките му нямат достатъчно парички. Дано да се съберат и да идат да го лекуват.
  • 2
    Чи
    читател
    13 -4
    09:19, 4 авг 2017
    Малко са комични тези 2000 лв. ......Виж ако беше за някой банкет ,можеше и 5000 да са...
Последни новини