От х:

Днес в x:

18 °C

Съдът прекрати делото за бездействието на кмета, не бил подчинен на ОбС

Административният съд в Хасково остави без разглеждане жалбата на шефката на Общинския съвет в Хасково Таня Захариева, с която се оспорва неоснователното бездействие на кмета Добри Беливанов за изпълнение на решението на ОбС за новите такси за детска градина. Съдът прекратява административното производство.

В мотивите на съдия Василка Желева се посочва, че „административното производство не е средство за решаване на спорове между административни органи и длъжностни лица. Регламетираното в ЗМСМА правомощие на кмета на общината да организира изпълнението на актове на общинския съвет му е вменено в качеството на орган на местната изпълнителна власт, но при изпълнение на задълженията си по това правомощие между кмета на общината и общинския съвет не се създава административно правоотношение, основният отличителен белег на което е властническия характер и неравнопоставеността между страните. Иначе казано, когато кметът на общината осъществява правомощията си, той не действа като административен орган спрямо общинския съвет“.

В съдебния акт се казва още: „Предявеното от Общински съвет Хасково оспорване по този ред се явява процесуално недопустимо за разглеждане. Същото следва да бъде оставено без разглеждане, а производството по делото – прекратено.“

Междувременно от община Хасково напомнят на директорите на детски градини да спазват изискванията на Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услугите за територията на Община Хасково раздел III, чл.26 ал3 (старият размер на таксите – б.р.). Таксите за детски градини не са отменени.

За да се ползва облекчението по новия член 26 б, родителите е необходимо да подадат декларация. Но трябва да се има предвид, че документ за адресна регистрация се издава само от отдел ГРАО на общината съгласно Закона за гражданската регистрация, заявяват още от общината.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

 • 1
  За
  Захари Танчев
  36 -19
  13:47, 3 апр 2018
  Поздравление за сериозният труд!Така трябва да работи един съд. Поздравление и на кметът!
 • 2
  Пр
  Пряк
  41 -7
  14:21, 3 апр 2018
  Таня Захариена нали беше е великия юрист на великия Дрим тим?
  • Ха
   Ха такааааа
   11 -1
   19:01, 3 апр 2018
   Нали кмета трябваше да ви слуша, а ГЕРБ? Как да ви слуша кухотиите????? Сега и съда като каже, че безумно смешната наредба е и незаконна ще стане ясно защо не ги слуша. Само далавери и интриги им са в главите. Чест и почитания за българския съд! Евала кмете, че дума не каза срещу партията си, не знам за къде ги пазиш. От ден на ден затъват геройски.
 • 3
  Ау
  аууууууу
  47 -6
  14:24, 3 апр 2018
  Само едно мога да кажа - ЦИРКЪТ ПРОДЪЛЖАВА! Кметът можеше да посъветва директорките как да постъпят.Но не!Той дори с директорките си говори през медиите!Защо?Иска някои директорки да объркат нещо и да ги накаже или какво?
  И за Таня Захариева нямам думи! Голям адвокат, голямо нещо, пълна излагация!Това са казуси дето не бива да отиват в съда!За това имате глави на раменете (ако имате!), за да разрешавате подобни случаи без да ги забавяте, мотате или дразните гражданите!Гражданите се отвращават в такива случаи и от двете страни участващи в спора!
  Съвет към Герб - много некадърни хора имате.Не губете времето на хасковлии като предлагате и гласувате разни документи и после се получава пълен хаус.Ако смятате и занапред така да продължавате си махнете заплатите защото изобщо работа не вършите.
 • 4
  Да
  Да поразсъждаваме
  29 -1
  14:50, 3 апр 2018
  Значи според съда излиза че общинския съвет няма право да задължи кмета да направи нещо. В такъв случай всички документи, които се предлагат за разглеждане от групи на общински съветници трябва да са внимателно премислени и не трябва да вкарват в спирала впоследствие последващите действия. Необходим е явно добър екип от адвокати, които да премислят внимателно нещата. ГЕРБ има ли екип от адвокати? Тия които подготвят до тук документите не струват.Или се коригирайте или не предлагайте повече недообмислени предложения.
 • 5
  Не
  Не харесвам Беливанов
  17 -11
  15:22, 3 апр 2018
  ГЕРБ, трябва да да имат постоянен юрист,който да се занимава с всяка докладна, защото Бевливанов ще се прави на велик и ще им поднася доста изненади, отук на татък подкреплението му става все повече.
  • Jo
   John
   10 -1
   19:32, 3 апр 2018
   какъв юрист бе, тикво проста, дебилните решения могат само да вкарат Беливанов в затвора, кънтите на кухо отдавна, станахме за смях в цялата държава...
 • 6
  Еж
  ЕЖКО- БЕЖКО
  23 -2
  16:00, 3 апр 2018
  Каква стана тая работа Таня Захариева п-л на ОбС - велик Юрист а нещата зациклят Значи тя или не е чат по въпроса или знае но иска да и се плати Ама тя се съсипва от работа бе - работи на 3 места Много кадърна тая жена бе А гербаджиите заедно с Беливанката така се изложиха за тия години че поколенията ще ги помнят
 • 7
  Ке
  Кенанския Маймун
  2 0
  16:57, 3 апр 2018
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 8
  Ош
  ошашавена майка
  1 0
  19:01, 3 апр 2018
  Вече подадените декларации от майките за постоянен адрес в крайна сметка ще важат ли, там е декларирано, че се носи отговорност по чл.313 от НК /за истинност/?
  Или вече има и НОВО УСЛОВИЕ: ДА ПРЕДСТАВЯМЕ "документ за адресна регистрация" който "се издава само от отдел ГРАО на общината съгласно Закона за гражданската регистрация" ???
  Някой запознат?
  • Ст
   Странен
   0 0
   00:55, 4 апр 2018
   И всеки месец ли
 • 9
  Та
  Татко
  4 -1
  19:24, 3 апр 2018
  Няма УСЛОВИЕ: ДА ПРЕДСТАВЯМЕ "документ за адресна регистрация" от отдел ГРАО/ виж наредбата на сйта на общината/. Нали се цели намаляване на административната тежест? В разпоредбата на АПК, административните органи не могат да изискват от гражданите сведения които се намират в самия административен орган!
  • Ст
   Странен
   1 0
   00:53, 4 апр 2018
   И къде в градината има ГРАон, в наредбата пише и необходимите документи, доказващи това!
 • 10
  12
  123
  12 0
  21:17, 3 апр 2018
  Много сте смешни,срам нямате,хората ви се доверихте,ама вие са о.с.р.а.х.т.е. Всичко има граници,кмет и общински съвет-оставка!
 • 11
  Чо
  Чобанина
  4 -9
  21:29, 3 апр 2018
  Оставка Беливанов, оставка некадърнико !!! Виж коментара
 • 12
  Аз
  аз
  13 0
  21:50, 3 апр 2018
  Побъркаха и родителите, и директорите на детските заведения!!! Необмислени и неиздържани решения!!! Нали са юристи, грамотни ли са???? И докога ще продължава тая сага?????

Хороскоп за 29.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
29 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
29 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
29 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
29 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
29 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
29 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
29 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
29 сеп 2020
Последни новини