От х:

Днес в x:

10 °C

Съдът прекрати делото за бездействието на кмета, не бил подчинен на ОбС

Административният съд в Хасково остави без разглеждане жалбата на шефката на Общинския съвет в Хасково Таня Захариева, с която се оспорва неоснователното бездействие на кмета Добри Беливанов за изпълнение на решението на ОбС за новите такси за детска градина. Съдът прекратява административното производство.

В мотивите на съдия Василка Желева се посочва, че „административното производство не е средство за решаване на спорове между административни органи и длъжностни лица. Регламетираното в ЗМСМА правомощие на кмета на общината да организира изпълнението на актове на общинския съвет му е вменено в качеството на орган на местната изпълнителна власт, но при изпълнение на задълженията си по това правомощие между кмета на общината и общинския съвет не се създава административно правоотношение, основният отличителен белег на което е властническия характер и неравнопоставеността между страните. Иначе казано, когато кметът на общината осъществява правомощията си, той не действа като административен орган спрямо общинския съвет“.

В съдебния акт се казва още: „Предявеното от Общински съвет Хасково оспорване по този ред се явява процесуално недопустимо за разглеждане. Същото следва да бъде оставено без разглеждане, а производството по делото – прекратено.“

Междувременно от община Хасково напомнят на директорите на детски градини да спазват изискванията на Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услугите за територията на Община Хасково раздел III, чл.26 ал3 (старият размер на таксите – б.р.). Таксите за детски градини не са отменени.

За да се ползва облекчението по новия член 26 б, родителите е необходимо да подадат декларация. Но трябва да се има предвид, че документ за адресна регистрация се издава само от отдел ГРАО на общината съгласно Закона за гражданската регистрация, заявяват още от общината.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

 • 1
  За
  Захари Танчев
  36 -19
  13:47, 3 апр 2018
  Поздравление за сериозният труд!Така трябва да работи един съд. Поздравление и на кметът!
 • 2
  Пр
  Пряк
  41 -7
  14:21, 3 апр 2018
  Таня Захариена нали беше е великия юрист на великия Дрим тим?
  • Ха
   Ха такааааа
   11 -1
   19:01, 3 апр 2018
   Нали кмета трябваше да ви слуша, а ГЕРБ? Как да ви слуша кухотиите????? Сега и съда като каже, че безумно смешната наредба е и незаконна ще стане ясно защо не ги слуша. Само далавери и интриги им са в главите. Чест и почитания за българския съд! Евала кмете, че дума не каза срещу партията си, не знам за къде ги пазиш. От ден на ден затъват геройски.
 • 3
  Ау
  аууууууу
  47 -6
  14:24, 3 апр 2018
  Само едно мога да кажа - ЦИРКЪТ ПРОДЪЛЖАВА! Кметът можеше да посъветва директорките как да постъпят.Но не!Той дори с директорките си говори през медиите!Защо?Иска някои директорки да объркат нещо и да ги накаже или какво?
  И за Таня Захариева нямам думи! Голям адвокат, голямо нещо, пълна излагация!Това са казуси дето не бива да отиват в съда!За това имате глави на раменете (ако имате!), за да разрешавате подобни случаи без да ги забавяте, мотате или дразните гражданите!Гражданите се отвращават в такива случаи и от двете страни участващи в спора!
  Съвет към Герб - много некадърни хора имате.Не губете времето на хасковлии като предлагате и гласувате разни документи и после се получава пълен хаус.Ако смятате и занапред така да продължавате си махнете заплатите защото изобщо работа не вършите.
 • 4
  Да
  Да поразсъждаваме
  29 -1
  14:50, 3 апр 2018
  Значи според съда излиза че общинския съвет няма право да задължи кмета да направи нещо. В такъв случай всички документи, които се предлагат за разглеждане от групи на общински съветници трябва да са внимателно премислени и не трябва да вкарват в спирала впоследствие последващите действия. Необходим е явно добър екип от адвокати, които да премислят внимателно нещата. ГЕРБ има ли екип от адвокати? Тия които подготвят до тук документите не струват.Или се коригирайте или не предлагайте повече недообмислени предложения.
 • 5
  Не
  Не харесвам Беливанов
  17 -11
  15:22, 3 апр 2018
  ГЕРБ, трябва да да имат постоянен юрист,който да се занимава с всяка докладна, защото Бевливанов ще се прави на велик и ще им поднася доста изненади, отук на татък подкреплението му става все повече.
  • Jo
   John
   10 -1
   19:32, 3 апр 2018
   какъв юрист бе, тикво проста, дебилните решения могат само да вкарат Беливанов в затвора, кънтите на кухо отдавна, станахме за смях в цялата държава...
 • 6
  Еж
  ЕЖКО- БЕЖКО
  23 -2
  16:00, 3 апр 2018
  Каква стана тая работа Таня Захариева п-л на ОбС - велик Юрист а нещата зациклят Значи тя или не е чат по въпроса или знае но иска да и се плати Ама тя се съсипва от работа бе - работи на 3 места Много кадърна тая жена бе А гербаджиите заедно с Беливанката така се изложиха за тия години че поколенията ще ги помнят
 • 7
  Ке
  Кенанския Маймун
  2 0
  16:57, 3 апр 2018
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 8
  Ош
  ошашавена майка
  1 0
  19:01, 3 апр 2018
  Вече подадените декларации от майките за постоянен адрес в крайна сметка ще важат ли, там е декларирано, че се носи отговорност по чл.313 от НК /за истинност/?
  Или вече има и НОВО УСЛОВИЕ: ДА ПРЕДСТАВЯМЕ "документ за адресна регистрация" който "се издава само от отдел ГРАО на общината съгласно Закона за гражданската регистрация" ???
  Някой запознат?
  • Ст
   Странен
   0 0
   00:55, 4 апр 2018
   И всеки месец ли
 • 9
  Та
  Татко
  4 -1
  19:24, 3 апр 2018
  Няма УСЛОВИЕ: ДА ПРЕДСТАВЯМЕ "документ за адресна регистрация" от отдел ГРАО/ виж наредбата на сйта на общината/. Нали се цели намаляване на административната тежест? В разпоредбата на АПК, административните органи не могат да изискват от гражданите сведения които се намират в самия административен орган!
  • Ст
   Странен
   1 0
   00:53, 4 апр 2018
   И къде в градината има ГРАон, в наредбата пише и необходимите документи, доказващи това!
 • 10
  12
  123
  12 0
  21:17, 3 апр 2018
  Много сте смешни,срам нямате,хората ви се доверихте,ама вие са о.с.р.а.х.т.е. Всичко има граници,кмет и общински съвет-оставка!
 • 11
  Чо
  Чобанина
  4 -9
  21:29, 3 апр 2018
  Оставка Беливанов, оставка некадърнико !!! Виж коментара
 • 12
  Аз
  аз
  13 0
  21:50, 3 апр 2018
  Побъркаха и родителите, и директорите на детските заведения!!! Необмислени и неиздържани решения!!! Нали са юристи, грамотни ли са???? И докога ще продължава тая сага?????

Хороскоп за 19.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
19 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
19 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
19 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
19 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
19 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
19 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
19 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
19 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
19 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
19 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
19 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
19 фев 2020
Последни новини