От х:

Днес в x:

Сивата вода пак пресъхва, язовирът без арендатор

    Язовир “Сивата вода” отново е пресъхнал като миналото лято, сигнализираха читатели на Haskovo.net. Проверка на място показа, че водоемът наистина е почти без вода. Пред заведението е напълно сухо, повече вода има към стената. Рибари пък изобщо липсват.

    “Язовирът няма арендатор от няколко месеца. Договорът на последния бе прекратен”, съобщи шефът на “Напоителни системи”, клон Хасково - Георги Латев.

    Haskovo.net припомня, че миналата година се разгоря истинска война между стария, дългогодишен арендатор на “Сивата вода” и новия – фирма от Пловдив, спечелила последния търг. Размениха се взаимни обвинения и обиди, пускаха се и сигнали в прокуратурата. Старият арендатор имаше садки в язовира, новият пък се оказа без лиценз за промишлен риболов. Докато те се караха, язовирът се оказа ничий и в продължение на месеци бе истински рай за рибарите, които вадеха тлъсти шарани оттам.

    Днес отново се оказва, че водоемът е ничий.

    “Пускаме вода там само по заявка и срещу заплащане”, поясни шефът на “Напоителни системи”. “Или пък по технологични причини – ако се налага източване на язовир “Тракиец”, допълни той.

    Георги Латев каза още, че се обмисля обявяване на нов търг, но вероятността да се намери арендатор е малка. “Водоемът е малък, с малък водосбор. Освен това по новия закон за водите там не може да има садки, защото изискването е те да са поне на километър от стената, а дължината на целия язовир е под километър”, обясни Латев.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (17)

    • 1
      Яз
      язък за Хасково
      72 -3
      15:42, 26 юли 2017
      То живота в Хасково пресъхна, вие за Сивата вода ревете....
    • 2
      На
      Наско
      48 -2
      18:24, 26 юли 2017
      Правилно! Има ли поне едно нещо в Хасково, което да се развива добре? Не, няма! Градът се стапя и затъва! Единици печелят от нещо си, другото е зле!
      • Зе
        Зевзек
        3 -6
        22:48, 26 юли 2017
        Не си прав ,Наско.Днес бях на язовир Клокотница.Трябва да ти кажа,че е пълен с вода и изглежда много добре.Иди,разходи се и виж.
    • 3
      Ху
      Хулиган
      23 -7
      19:11, 26 юли 2017
      Гришо и баща му са добре. Развиват се. Подариха им тенис кортове. :)))
      • Ку
        Кучков
        19 -6
        19:37, 26 юли 2017
        Когато Гришо даде пари за развитие на училище, които може да са му и за джобни, чак тогава ще го призная. Уви, за сега нищо не е дал.
      • Ху
        Хулиган
        16 -9
        19:54, 26 юли 2017
        Нищо не е дал, ама е почетен гражданин!!!!?¿??
    • 4
      Ст
      СТАРОСЕЛСКИ
      15 -14
      20:05, 26 юли 2017
      Бил почетен гражданин Ама понеже си е хасковско меше може да е забравил че е българин и от Хасково Иначе той нищо няма да даде щото той ги дава по КУРВИ Вижте никой друг от десятката тенисисти не се е прочул като него с истории с КУРВИТЕ
      • Ху
        Хулиган
        15 -6
        21:41, 26 юли 2017
        И то все дърти курви!
    • 5
      Жу
      жулиета
      17 -8
      20:20, 26 юли 2017
      като тенисист голям....като човек малък....жалко!!!
    • 6
      Ри
      Рибар
      15 -1
      20:30, 26 юли 2017
      Като е без арендатор защо ИАРА лъжат че язовира е под аренда
      • Гр
        гражданин
        4 0
        09:28, 27 юли 2017
        ИАРА не лъжат,че е арендаторски защото те не ги отдават на концесия.ИАРА Ви казват,че има Заповед на Изпълнителния Директор на ИАРА и е забранен любителския риболов на Сивата вода. Влезте на страницата на ИАРА и ще го прочетете.
    • 7
      Ко
      Констанитн К.
      40 -2
      21:13, 26 юли 2017
      По темата... Сивата вода е символ за гр. Хасково. Поне беше... 80-ти набор съм и помня как хората плажуваха там в края на 80-те и 90-те. Близо до града-на 5 мин. е. Няма лошо да има арендатор, но ще е по добре за хората - да си остане достъпен кът за отдих. Ако ще общината да го стопанисва, ако щете и арендатор... само като идея - "Сивата вода - кът за отдих"
      Сложете вход 1 лв. за възрастни и 50 ст. за деца. ЩЕ СЕ НАПЪЛНИ - Иска се изравняване очистване на брега, десетина беседки и последваща поддръжка... Сложете и заведение пак няма лошо - ако ще да е будка за кафета и напитки - Ще се напълни от хора... За рибарите обособено място и за тях да има - и за тях вход да има - и с рибари ще се напълни! С малко воля и инвестиция и последващ контрол, местността ще се превърне в истински кът за отдих не само за хасковлии.
      • As
        asko
        6 0
        08:46, 27 юли 2017
        Помните ли вица -."....И пет лева да е ке пушиме и 50ст. да е пак че краднеме". И 20ст.. да е плажуването, "Андрешко", ще мине през гората, за да е гратис. Това, което предлагате е много хубаво, но по-важното, че няма народ в града!
    • 8
      Пе
      Пешо Пелев
      12 -3
      22:54, 26 юли 2017
      В Хасково има развитие само на наркомани и наркотици... другото пресъхва
    • 9
      Ха
      хасковлия
      3 -1
      11:19, 27 юли 2017
      Братята Проданови - Емил и Валентин поддържаха в перфектно състояние язовира. Сега състоянието му е жалко! Завистта и злобата унищожиха този "оазис" за хасковлии! Директорът на "Напоителни системи" Латев не работи като държавник. Как можа да допусне подобно нещо?! Просто е абсурдно!
    • 10
      Ям
      ЯМУРЛУК
      1 -2
      14:48, 27 юли 2017
      Защо се жалвате бе хора всяко нещо си идва с ексрите А есктрите на ДЕМОНкрацията са именно това --хаос бюрокрация безработица далавери корупция а много други Такова ЧУДО имаше ли го при СОЦА НЕееееееееееее
      • As
        asko
        2 -1
        16:01, 27 юли 2017
        Всички вие които плачете за така наречения СОЦ, сте безкрупулни лъжци! Демокрацията няма нищо общо с това което ни насаждат наследнициоте на тези които ни управлявахе през "СОЦ-а". Сега сме около 6 милиона население, тогава ако бяха отворени границите, както е сега и 2 милиона надали щяха да останат. Тези с червените книжки, първи щяха да избягат, както го направиха в настояще време техните деца!
    Последни новини