От х:

Днес в x:

2 °C

Бивш наемател си взе „Сивата вода“, ще развъжда риба

  Бившият арендатор на „Сивата вода“ отново стопанисва водоема. Язовирът с площ 213,557 дка и общ обем 1 260,10 ку. м. е собственост на „Напоителни системи“ - София. Дружеството е сключило 3-годишен договор за наем с хасковлията Валентин Проданов на 20.09.2019 г. На 03.12.2019 г. мъжът преотдал под наем язовира на фирма „Вип Ваката“ ООД, в която е управител. Негов съдружник във фирмата е Георги Недков, става ясно от търговския регистър.

  През миналия месец е внесено инвестиционно предложение в РИОСВ – Хасково и в община Хасково за обособяването на язовира за развъждане, отглеждане и угояване на риба за свободна консумация и спортен риболов. Основната цел на инвестиционното предложение е създаване на рибно стопанство за отглеждане на риба: шаран, толстолоб, бял амур и сом. Угоената риба ще се лови през месеците октомври и ноември, и ще се разпространява в търговската мрежа. В язовира няма да се разрешава къпане и водномоторни спортове, за което ще се поставят предупредителни табели, гласи инвестиционното намерение, което може да видите тук. Писмени становища и мнения се приемат в срок от 14 дни, става ясно от публикация в сайта на община Хасково.

  Традиционно язовир „Сивата вода“ привлича множество риболовци и е едно от предпочитаните места за спорт и отдих. Преди години той бе стопанисван от Валентин Проданов, представляващ тогава фирма „Пластек“ ООД. През 2016 г. водоемът бе отдаден под наем на пловдивска фирма, което провокира арендаторска война.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (19)

  • 1
   12
   123
   21 -22
   18:36, 7 май 2020
   Ей нищо не знаещи журналисти пишете глупости и лъжи. "Сивата вода" не е ЯЗОВИР! Попитайте собственика /не наемателя/ да ви обясни.Създаден е с друга цел. Ако всичките ви репортажи са толкова верни разкарайте се от занаята. Или спрете алкохола по време на работа.
  • 2
   Яз
   Язовира
   23 0
   19:08, 7 май 2020
   Пише го в инвестиционното намерение: „Развъждане, отглеждане и угояване на риба за свободна консумация и спортен риболов в ЯЗОВИР „Сива вода“!
   Не манипулирайте хората!!!
   • Го
    Горския
    10 -9
    22:55, 7 май 2020
    Ако ликвидирам Арендатора
    рибата ще е без пари за бедните :))
  • 3
   Ба
   Бабикян информира
   5 -2
   19:19, 7 май 2020
   Освен риба ще се угояват ихтандъри и отлепи.
   • Ин
    Интересен факт
    16 -1
    22:54, 7 май 2020
    В Сивата Вода и гьоловете по Куба (ако ги има още)
    живееха саламандъри
    ...
  • 4
   Щю
   щюлпнагел
   37 -8
   19:49, 7 май 2020
   Тя и държавата е дадена под наем на една абдалска партия
   • 11
    11111
    17 -4
    20:26, 7 май 2020
    а тази партия са я наели други началници....наем под наем за наем...хранителната верига е голяма...пари за народа няма.
  • 5
   ..
   ...
   12 0
   00:07, 8 май 2020
   Сивата вода се пресушава с цел и това е ясно и видно. При валежите който накараха язовирите по каскада Арда да преливат с дни, сивата вода дори не си бе съединила двете локви който е останала.
  • 6
   Is
   Istinata
   24 -3
   05:33, 8 май 2020
   А Тоско, къде ще се плува че той го прави това от 30-40 години всяка сутрин.Този човек е извънземен...!
  • 7
   Гр
   Гражданка
   27 0
   08:38, 8 май 2020
   Вместо да се угояват печалбари Сивата вода може да се разработи и да се направи за отдих на хората, да се пуснат водни колела да се обособи плаж, да се облагороди пространството наоколо. Ново това не носи печалба на никой а целта е някой се угои
  • 8
   Из
   изроди
   14 -1
   09:30, 8 май 2020
   дано капка вода да не остане в този язовир уж не се даваше язовири под аренда лаинари.!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 9
   11
   11111
   17 0
   12:12, 8 май 2020
   в зоната на най големия ни парк се намира едно изкуственно водно съоръжение което при други съветници и кмет щеше да се разработи за място на отдих и воден спорт...но...при положение че на такова място като градския ни басейн направиха супермаркет и никой не кихна за това...кой ти мисли за гражданите... освен Данъчното...
  • 10
   Ту
   Тупфер
   7 -2
   13:09, 8 май 2020
   Развъждането на риба е претекст. В действителност язовира се пресушава за да се превърне в блато за да могат да бъдат отглеждани жаби. Деликатеса жабешки бутчета ще бъдат изнасяни за пострадалата Италия. От спечелените средства ще бъде изграден в близост резерват за змии и смоци . От ценната змийска кожа ще се шият и изработват обувки и сувенири и изнасят за Китай и Америка.
   По този начин това райско кътче ще се превърне в световен развъдник на жаби и змии!
   • 11
    11111
    5 -1
    13:11, 8 май 2020
    и комари
  • 11
   Ри
   Рибар
   11 -1
   13:30, 8 май 2020
   Този боклук старият наемател няма на пуска никого за спортен риболов даже като нямаше договор за язовира гонеше хората да не хващат рибата била негова този дъртак е заобградил всичко около стената всичко било негово иска една туба с бензин ни една клечка и да се оправи

  Хороскоп за 21.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще е най-добре, ако се отдадете на пълна почивка. Позволете си го дори само през един ден от седмицата. Помислете за себе си и за неща, които да ви освежат. Предложение за вечерта ще ви мотивира за промяна на външния ви вид. Не пренебрегвайте онова, което ви предлага сърдечния партньор.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се чувствате в добра физическа и психическа форма и наред със своите задачи ще се включите активно в решаването и на обществените. Ще изпълните както своите, така и очакванията на другите към вас. Волята ви ще укрепне, ще се освободите от съмненията и тревогите си, а пътя ви ще стане по-ясен.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Каквито и усилия да ви струва това останете си в къщи днес и се опитайте да бъдете максимално полезни на себе си и на семейството си. Със свежото си чувство за хумор ще успеете да създадете приятна атмосфера около себе си. Поканете приятели на вечеря и се забавлявайте.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще посветите времето си в проучване на нова дейност, от която очаквате добри доходи. За да напреднете по-бързо се съветвайте с хора, които са запознати с материята и се ползвайте от опита им. Изчистете съзнанието си от тревожни мисли и се посветете на главното, ще успеете.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Пригответе се за работа. Неотложни ангажименти ще приковат вниманието ви. Умората обаче, ще ви накара да потърсите пътища за развлечения и релаксация. И независимо от всичко трябва да се погрижите за дома, децата и родителите си. Останете търпеливи, запазете спокойствие.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Доброто сътрудничество, което градите с партньорите ви се отразява позитивно на мисленето, работата и печалбите ви. Но мислете за себе си, бъдете по-рационални по отношение изразходването на енергията си и не се разпилявайте излишно. Романтично запознанство и начало на дълга връзка.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Поради многото си ангажименти днес ще решавате проблемите си в движение, но грижата ви за другите ще е от първостепенна важност за вас. Възможни са затруднения от технически характер, но ще се справите. Отношенията с човек от обкръжението ви могат да се изгладят с компромиси и от двете страни.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нерешени проблеми от личен характер ще ви занимават и привеждат в активност. Бъдете прагматични и не отхвърляйте съвети и помощ. Чуждият опит също може да ви бъде полезен. Сигурно е, че няма да пренебрегнете интересите си и ще ги отстоявате докрай. Здравето ви се нуждае от повече грижи. Нуждаете се от повече ведрина в живота си.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще постигнете спокойствие и ще балансирате по важност приоритетите си. Наред с това ще се погрижите за дома и семейството си. По отношение на общ проблем ще трябва да предприемете по-решителни стъпки за да го приключите в срок и добре за всички ви. Очакванията ви ще се сбъднат и ще се поздравите с успех.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  За да не останете разочаровани, не хранете прекалени очаквания към никого. Ще бъдете щастливи, ако станете по-малко претенциозни към другите. Отнесете се великодушно към стоящите по-долу от вас и ги насърчете. Проблем може да се окаже неразбирането, което ще срещнете от специален за вас човек. Имайте търпение и не налагайте мнението си.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще въвеждате ред в делата си и без затруднение ще създавате нови познанства. Наред с това ще преосмислите отношенията си с някого, който с поведението си влияе деструктивно на мислите и решенията ви. Следвайте разума и сърцето, това ще ви помогне с достъпни средства да постигнете намеренията си.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Вероятно интуицията ви подсказва да си останете в къщи днес. От друга страна не е изключено ваши добри приятели да ви отправят съблазнително предложение за веселба навън. Делови ангажименти също ще ви изкушават да напуснете леглото днес.
  21 яну 2021
  Последни новини