От х:

Днес в x:

28 °C

Бивш наемател си взе „Сивата вода“, ще развъжда риба

  Бившият арендатор на „Сивата вода“ отново стопанисва водоема. Язовирът с площ 213,557 дка и общ обем 1 260,10 ку. м. е собственост на „Напоителни системи“ - София. Дружеството е сключило 3-годишен договор за наем с хасковлията Валентин Проданов на 20.09.2019 г. На 03.12.2019 г. мъжът преотдал под наем язовира на фирма „Вип Ваката“ ООД, в която е управител. Негов съдружник във фирмата е Георги Недков, става ясно от търговския регистър.

  През миналия месец е внесено инвестиционно предложение в РИОСВ – Хасково и в община Хасково за обособяването на язовира за развъждане, отглеждане и угояване на риба за свободна консумация и спортен риболов. Основната цел на инвестиционното предложение е създаване на рибно стопанство за отглеждане на риба: шаран, толстолоб, бял амур и сом. Угоената риба ще се лови през месеците октомври и ноември, и ще се разпространява в търговската мрежа. В язовира няма да се разрешава къпане и водномоторни спортове, за което ще се поставят предупредителни табели, гласи инвестиционното намерение, което може да видите тук. Писмени становища и мнения се приемат в срок от 14 дни, става ясно от публикация в сайта на община Хасково.

  Традиционно язовир „Сивата вода“ привлича множество риболовци и е едно от предпочитаните места за спорт и отдих. Преди години той бе стопанисван от Валентин Проданов, представляващ тогава фирма „Пластек“ ООД. През 2016 г. водоемът бе отдаден под наем на пловдивска фирма, което провокира арендаторска война.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (19)

  • 1
   12
   123
   21 -22
   18:36, 7 май 2020
   Ей нищо не знаещи журналисти пишете глупости и лъжи. "Сивата вода" не е ЯЗОВИР! Попитайте собственика /не наемателя/ да ви обясни.Създаден е с друга цел. Ако всичките ви репортажи са толкова верни разкарайте се от занаята. Или спрете алкохола по време на работа.
  • 2
   Яз
   Язовира
   23 0
   19:08, 7 май 2020
   Пише го в инвестиционното намерение: „Развъждане, отглеждане и угояване на риба за свободна консумация и спортен риболов в ЯЗОВИР „Сива вода“!
   Не манипулирайте хората!!!
   • Го
    Горския
    10 -9
    22:55, 7 май 2020
    Ако ликвидирам Арендатора
    рибата ще е без пари за бедните :))
  • 3
   Ба
   Бабикян информира
   5 -2
   19:19, 7 май 2020
   Освен риба ще се угояват ихтандъри и отлепи.
   • Ин
    Интересен факт
    16 -1
    22:54, 7 май 2020
    В Сивата Вода и гьоловете по Куба (ако ги има още)
    живееха саламандъри
    ...
  • 4
   Щю
   щюлпнагел
   37 -8
   19:49, 7 май 2020
   Тя и държавата е дадена под наем на една абдалска партия
   • 11
    11111
    17 -4
    20:26, 7 май 2020
    а тази партия са я наели други началници....наем под наем за наем...хранителната верига е голяма...пари за народа няма.
  • 5
   ..
   ...
   12 0
   00:07, 8 май 2020
   Сивата вода се пресушава с цел и това е ясно и видно. При валежите който накараха язовирите по каскада Арда да преливат с дни, сивата вода дори не си бе съединила двете локви който е останала.
  • 6
   Is
   Istinata
   24 -3
   05:33, 8 май 2020
   А Тоско, къде ще се плува че той го прави това от 30-40 години всяка сутрин.Този човек е извънземен...!
  • 7
   Гр
   Гражданка
   27 0
   08:38, 8 май 2020
   Вместо да се угояват печалбари Сивата вода може да се разработи и да се направи за отдих на хората, да се пуснат водни колела да се обособи плаж, да се облагороди пространството наоколо. Ново това не носи печалба на никой а целта е някой се угои
  • 8
   Из
   изроди
   14 -1
   09:30, 8 май 2020
   дано капка вода да не остане в този язовир уж не се даваше язовири под аренда лаинари.!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 9
   11
   11111
   17 0
   12:12, 8 май 2020
   в зоната на най големия ни парк се намира едно изкуственно водно съоръжение което при други съветници и кмет щеше да се разработи за място на отдих и воден спорт...но...при положение че на такова място като градския ни басейн направиха супермаркет и никой не кихна за това...кой ти мисли за гражданите... освен Данъчното...
  • 10
   Ту
   Тупфер
   7 -2
   13:09, 8 май 2020
   Развъждането на риба е претекст. В действителност язовира се пресушава за да се превърне в блато за да могат да бъдат отглеждани жаби. Деликатеса жабешки бутчета ще бъдат изнасяни за пострадалата Италия. От спечелените средства ще бъде изграден в близост резерват за змии и смоци . От ценната змийска кожа ще се шият и изработват обувки и сувенири и изнасят за Китай и Америка.
   По този начин това райско кътче ще се превърне в световен развъдник на жаби и змии!
   • 11
    11111
    5 -1
    13:11, 8 май 2020
    и комари
  • 11
   Ри
   Рибар
   11 -1
   13:30, 8 май 2020
   Този боклук старият наемател няма на пуска никого за спортен риболов даже като нямаше договор за язовира гонеше хората да не хващат рибата била негова този дъртак е заобградил всичко около стената всичко било негово иска една туба с бензин ни една клечка и да се оправи

  Хороскоп за 22.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
  22 сеп 2020
  Последни новини