От х:

Днес в x:

19 °C

Бивш наемател си взе „Сивата вода“, ще развъжда риба

  Бившият арендатор на „Сивата вода“ отново стопанисва водоема. Язовирът с площ 213,557 дка и общ обем 1 260,10 ку. м. е собственост на „Напоителни системи“ - София. Дружеството е сключило 3-годишен договор за наем с хасковлията Валентин Проданов на 20.09.2019 г. На 03.12.2019 г. мъжът преотдал под наем язовира на фирма „Вип Ваката“ ООД, в която е управител. Негов съдружник във фирмата е Георги Недков, става ясно от търговския регистър.

  През миналия месец е внесено инвестиционно предложение в РИОСВ – Хасково и в община Хасково за обособяването на язовира за развъждане, отглеждане и угояване на риба за свободна консумация и спортен риболов. Основната цел на инвестиционното предложение е създаване на рибно стопанство за отглеждане на риба: шаран, толстолоб, бял амур и сом. Угоената риба ще се лови през месеците октомври и ноември, и ще се разпространява в търговската мрежа. В язовира няма да се разрешава къпане и водномоторни спортове, за което ще се поставят предупредителни табели, гласи инвестиционното намерение, което може да видите тук. Писмени становища и мнения се приемат в срок от 14 дни, става ясно от публикация в сайта на община Хасково.

  Традиционно язовир „Сивата вода“ привлича множество риболовци и е едно от предпочитаните места за спорт и отдих. Преди години той бе стопанисван от Валентин Проданов, представляващ тогава фирма „Пластек“ ООД. През 2016 г. водоемът бе отдаден под наем на пловдивска фирма, което провокира арендаторска война.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (19)

  • 1
   12
   123
   21 -22
   18:36, 7 май 2020
   Ей нищо не знаещи журналисти пишете глупости и лъжи. "Сивата вода" не е ЯЗОВИР! Попитайте собственика /не наемателя/ да ви обясни.Създаден е с друга цел. Ако всичките ви репортажи са толкова верни разкарайте се от занаята. Или спрете алкохола по време на работа.
  • 2
   Яз
   Язовира
   23 0
   19:08, 7 май 2020
   Пише го в инвестиционното намерение: „Развъждане, отглеждане и угояване на риба за свободна консумация и спортен риболов в ЯЗОВИР „Сива вода“!
   Не манипулирайте хората!!!
   • Го
    Горския
    10 -9
    22:55, 7 май 2020
    Ако ликвидирам Арендатора
    рибата ще е без пари за бедните :))
  • 3
   Ба
   Бабикян информира
   5 -2
   19:19, 7 май 2020
   Освен риба ще се угояват ихтандъри и отлепи.
   • Ин
    Интересен факт
    16 -1
    22:54, 7 май 2020
    В Сивата Вода и гьоловете по Куба (ако ги има още)
    живееха саламандъри
    ...
  • 4
   Щю
   щюлпнагел
   37 -8
   19:49, 7 май 2020
   Тя и държавата е дадена под наем на една абдалска партия
   • 11
    11111
    17 -4
    20:26, 7 май 2020
    а тази партия са я наели други началници....наем под наем за наем...хранителната верига е голяма...пари за народа няма.
  • 5
   ..
   ...
   12 0
   00:07, 8 май 2020
   Сивата вода се пресушава с цел и това е ясно и видно. При валежите който накараха язовирите по каскада Арда да преливат с дни, сивата вода дори не си бе съединила двете локви който е останала.
  • 6
   Is
   Istinata
   24 -3
   05:33, 8 май 2020
   А Тоско, къде ще се плува че той го прави това от 30-40 години всяка сутрин.Този човек е извънземен...!
  • 7
   Гр
   Гражданка
   27 0
   08:38, 8 май 2020
   Вместо да се угояват печалбари Сивата вода може да се разработи и да се направи за отдих на хората, да се пуснат водни колела да се обособи плаж, да се облагороди пространството наоколо. Ново това не носи печалба на никой а целта е някой се угои
  • 8
   Из
   изроди
   14 -1
   09:30, 8 май 2020
   дано капка вода да не остане в този язовир уж не се даваше язовири под аренда лаинари.!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 9
   11
   11111
   17 0
   12:12, 8 май 2020
   в зоната на най големия ни парк се намира едно изкуственно водно съоръжение което при други съветници и кмет щеше да се разработи за място на отдих и воден спорт...но...при положение че на такова място като градския ни басейн направиха супермаркет и никой не кихна за това...кой ти мисли за гражданите... освен Данъчното...
  • 10
   Ту
   Тупфер
   7 -2
   13:09, 8 май 2020
   Развъждането на риба е претекст. В действителност язовира се пресушава за да се превърне в блато за да могат да бъдат отглеждани жаби. Деликатеса жабешки бутчета ще бъдат изнасяни за пострадалата Италия. От спечелените средства ще бъде изграден в близост резерват за змии и смоци . От ценната змийска кожа ще се шият и изработват обувки и сувенири и изнасят за Китай и Америка.
   По този начин това райско кътче ще се превърне в световен развъдник на жаби и змии!
   • 11
    11111
    5 -1
    13:11, 8 май 2020
    и комари
  • 11
   Ри
   Рибар
   11 -1
   13:30, 8 май 2020
   Този боклук старият наемател няма на пуска никого за спортен риболов даже като нямаше договор за язовира гонеше хората да не хващат рибата била негова този дъртак е заобградил всичко около стената всичко било негово иска една туба с бензин ни една клечка и да се оправи

  Хороскоп за 16.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Дребни неприятности в определени моменти ще блокират дейността ви или ще внасят затруднения в ежедневните ви задължения. Не допускайте друг освен вас да определя ритъма ви на работа или задачите, които имате през деня. Печелите доверието на важен за вас сътрудник. Помощта му в бъдеще ще ви е много полезна.
  16 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес едва ли ще сте много съсредоточени върху работата си, защото ви вълнуват въпроси от личен характер. Държите се странно с околните и не трябва да се изненадвате от реакциите им. Преценете кое е по-важно за вас и се заемете с него.
  16 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес ще се натъкнете на нещо, което ще се окаже особено полезно за работата ви, особено за в бъдеще. Имате достатъчно търпение, за да развиете възгледите си докато започнат да носят желаните от вас резултати. Стараете се да не обръщате внимание на поведението на определен човек, който ви е неприятен и това е наистина най-доброто което можете да направите.
  16 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят е характерен с непрекъснатата смяна на онова, с което ще се занимавате. Трудно ви е да се концентрирате за дълго, но едва ли ще е и нужно. Заети сте с приятни неща, като повечето от тях са свързани и с хора, на които държите. Предстои ви пътуване по работа, което ще ви отвори много възможности.
  16 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Напрегнати сте, въпреки, че ви се иска да си починете и да се заемете с нещо разтоварващо. Бъдете готови на промени и в личен план. Очаква ви сериозен разговор с интимният ви партньор. Подготвяте изненада за свой близък, от която всички ще останат наистина очаровани. Семейството ви ще застане зад всяко ваше решение.
  16 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Мотивирани сте да започнете нещо ново и с конкретни действия ще се заемете с реализацията му. Насърчавайки у себе си този плам, много скоро ще материализирате намеренията си. Не пропускайте да изразите уважението и обичта си към хората, които осмислят живота ви. Пътуванията ще са приятни.
  16 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Възможни са разногласия с колегите и началниците ви днес. Бъдете по-дискретни по отношение на нещата, които са ви поверени и не злоупотребявайте с доверието им. Вие също не изпадайте в излишна сантименталност, не е нужно да разголвате душата си пред всеки. Други от вас ще пътуват, най-често по служебни дела.
  16 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Погрижете се за интересите си, като не пречите на другите да мислят за своите. Много неща ще се променят, не пестете усилия и се старайте да останете добри хора. Любовта ще ви помогне по-лесно да се справите със затрудненията си, срещайки ви с подходящия за вас помощник.
  16 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Започвате с много хъс новия работен ден и както може да се очаква имате доста работа за вършене. Успехът ви във всяко едно начинание до голяма степен зависи от собствената ви организация, затова подредете по важност ангажиментите си.
  16 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
  16 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Бизнесът ви изисква сили и средства, които не винаги имате в наличност. В тази връзка ще търсите съдействие от кредитни институции и хора, имащи по-големи възможности от вас. Категорични сте в намерението си да подобрите бита си.
  16 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Можете да спечелите вниманието и готовността за съдействие и на най-търсените хора, ако проявите искрен интерес към тях. Всеки харесва човека, който му се възхищава. Ще спечелите приятели, ако правите за тях неща, които изискват време, енергия, безкористност и внимание, ако ги поздравявате сърдечно и с ентусиазъм. Бъдете целенасочени днес и ще успеете.
  16 юли 2020
  Последни новини