От х:

Днес в x:

Третокласник засрами рибарите на Сивата вода

    Десетки риболовци окупираха язовир Сивата вода в горещините днес. Поглеждайки брега впечатление прави множеството въдици, които бяха обградили малкия водоем. На места има забучени пръчки на около метър разстояние, а причина за това е, че някои от риболовците се бяха пренесли край „Кенана” с цялата си челяд. Правилото пък гласи, че на човек се полагат до 3 пръчки край язовирите. Когато въдиците са близо една до друга, можеш да реагираш по-бързо и да измъкнеш чевръсто рибока от водата, когато ти огъне пръчката, обясняват спецове.

    Някои от любителите бяха заседнали на брега още при изгрев слънце. Други пък дочакали да изпият на спокойствие неделното си кафе и да приключат с домашните ангажимети, и едва тогава търпеливо зачакали слуката си. Повечето замятаха въдици с червей или на царевица, а по-обиграните предварително мятаха захранка. Един от успешните рибари бе малкият Бейтула, който догодина ще бъде трети клас в ОУ „Св. Климент Охридски”. Той беше дошъл на гьола заедно с дядо си, който също носи името Бейтула. Ученикът бе измъкнал 1.5 кг шаран, който до днес на обед, водеше рекорда. Сред улова имаше и много каракуди.

    По информация на риболовците от Сивата вода, водоемът вече не се стопанисва от дългогодишният арендатор. Щял да се използва за земеделски цели. Това е причината там да се струпат толкова любители на въдицата, мотивиха се посетителите. Те не разчитаха на кой знае какви успехи, тъй като арендаторите изкарват наличната риба от язовира, преди да го изоставят. Въпреки това все остава някоя рибка. Така хасковлии ходят там да си правят кефа, не толкова за големи постижения, както се изразиха някои от любителите.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      1_
      1_1466343707
      10 -2
      16:41, 19 юни 2016
      браво!!! шарани има много ама не всеки може да хване.не е като каракуда
    • 2
      Ba
      Bai spiro
      12 0
      18:51, 19 юни 2016
      Иванова, думата е окУпирам
    • 3
      На
      наблюдателен
      3 -10
      21:17, 19 юни 2016
      В този язовир от години шарани и толустолопи има с... Виж коментара
      • Go
        Gorskia
        2 -8
        22:42, 19 юни 2016
        За Яз.Клокотница хейтърите като теб само ще си меч... Виж коментара
    • 4
      12
      12
      8 0
      22:14, 19 юни 2016
      детето не си е носило шарана,защото преди пет дни и аз хванах три шарана същия калибър
    • 5
      Кр
      Крум
      2 -1
      11:28, 20 юни 2016
      Толстолоб се пише бе, шаран!
    • 6
      Jo
      joro1755
      4 0
      11:44, 20 юни 2016
      "По информация на риболовците от Сивата вода, водоемът вече не се стопанисва от дългогодишният арендатор." Вярно е това,но язовира има нов арендатор.Звъннете в ИАРА и питайте,па тогава пишете глупости.
    • 7
      Ба
      бай Кольо
      3 0
      13:36, 20 юни 2016
      Този язовир е близо до Хасково, лесно достъпен с кола, велосипед, пеша. Добра управленска политика би било да бъде зона за отдих, като се имат предвид прекрасните дадености. Остава само да бъдат отчетени ползите в дългосрочен план за населението на общината.
    • 8
      Въ
      Вътрешен
      2 0
      14:20, 20 юни 2016
      ИСТИНАТА е, че язовира си има нов арендатор, който все още няма разрешение за стопански риболов. В процедура е и това ще се случи.
      Що се отнася до стария арендатор - нормално е да изтърмъчи наличната риба на тръгване.
      Риба няма - тук таме някоя каракудка или дребен шаран. От седмица и тях ги няма :) всичко е оглозгано :)))
    Последни новини