От х:

Днес в x:

Шараните в Сивата вода още ничии, рибари окупираха брега

    В истински празник се превръща Сивата вода край Хасково всеки уикенд за рибарите заради продължаващото безвластие на язовира. Шараните на практика са ничии и риболовците окупираха и тази неделя брега.

    Димитровградчанинът Любо Благов (на снимката) днес удари истински рибарски джакпот и бе сред най-големите късметлии. За броени минути той измъкна от водата  2 толстолоба, по 3 и 5 килограма.

    Рибарският рай на Сивата вода продължава вече няколко месеца. Настоящият наемател – пловдивската фирма „Опнос“, все още няма разрешение за рибовъдно стопанство по Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/. Това означава, че стопанинът не може да продава риба и да пуска риболовци срещу заплащане. Такова разрешително имал бившият арендатор - фирмата на хасковлията Валентин Проданов - „Пластек“ ООД, но той пък вече няма права над водоема.

    Безвластието пък се разчу в Хасково и мнозина рибари го предпочитат за риболовните излети – хем е наблизо, хем още „дава“.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Се
      седесар
      9 -2
      17:07, 17 юли 2016
      Кръшков а проф Щерев играе ли на Сивата вода или само на МарицаДоколкото знам той не яде толстолоби а само шарани
    • 2
      Ко
      Коста
      3 -3
      21:49, 17 юли 2016
      Кви шарани??? В новината се пише за Толостолоб... най- ефтината и боклукчийска риба. На сивата хидят само ц***** и смешковци... Освен толуп и амур нилакви шарани няма. А и каракуда има :)
    • 3
      Iv
      Ivan
      2 -1
      22:18, 17 юли 2016
      Жабарник
    • 4
      Fu
      fucata
      14 -1
      23:49, 17 юли 2016
      Защо пишете само за сивата вода. Защо не проверите какви врътки правят от напоителни системи за Яз. Мандра. Има някакъв който събира такси без да издава билети или касов бон, нито показва договор-Казва, че е наемател. А всъщност договора му за аренда е изтекъл, няма никакви платени такси ( разрешително) за рибовъдно стопанство по Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/ и въпреки това събира такса риболов! Досещам се защо! Защото има ваши и наши.
      Направете една елементарна справка, не само да звъните в напоителни, защото от там отговора ще е ясен.Кажете им да ви покажат документ, подписан и подпечатан, а не надраскан с молив на бързо. Официален документ. Звъннете до Главната дирекция напоителни системи-София и пуснете запитване,или им пишете по пощата и да ви дадът входящ номер на запитването. Да видите истината. Как се разминават отговорите на различните дирекции. Ето малко и от мен ...
      Съгласно Наредба №37/10.11.2008г. 129. Мандра 220 Любителски
      риболов

      Има още една наредба която е от 2013г. в която се споменава също, че яз. Мандра област Хасково също е за любителски риболов !

      Не знам колегите рибари как търпят такова беззаконие! Цялата държава търпи....
      До кога ще има наши и ваши ? Срам и позор...
    • 5
      Жи
      Жител на с. Орлово
      5 0
      10:38, 18 юли 2016
      Наемателя на яз. Мандра е менте. Събирате се по голяма бригада и отивате за риба и копче няма да ви каже! Въпросния господин се казва Красимир Пенчев Колев. Къса някакви измислени билетчета(такса за риболов) само на пишман рибари. И като се проверят в касовия салон се оказва,че всичко е измама.
    • 6
      P
      p
      3 0
      14:14, 18 юли 2016
      Ами да се вдигнат някои по ербап момчета и като поиска такса да му теглят един хубав бой след това да му заврът главата у водата и пак бой Едва ли после ще стъпи в МАндра
    Последни новини