От х:

Днес в x:

5 бона за болната 2-годишна Ивка от концерта в Баните

Изображение 1 от 3

    Стотици жители и гости на Националния курорт Минерални бани подкрепиха каузата за спасяването на двегодишната Иванина Демирева. Детето страда от тумор в мозъка, който трябва да бъде опериран в клиника в Истанбул.

    Местата в Летния театър се оказаха малко за дошлите да се насладят на музикалните и танцови изпълнения в събота вечер.

    4900 лева са събрани от кутията на благотворителния базар и от двете урни, с които местни деца обикаляха сред публиката. Събирането на средства в други две кутии продължава и в неделя. Те ще бъдат отворени в понеделник.

    В близо двучасовата програма взеха участие Представителния танцов състав „Чудесия” към младежкия дом в Пазарджик, Спортен клуб „Рона” от Хасково, формация „Денс Фит” от Димитровград, Клуб по аеробика „Мега спорт” Хасково, Танцов състав при НЧ „Христо Ботев” в с. Караманци, групата за обработен фолклор „Ручей” от НЧ „Заря” от с. Минерални бани.

    Благотворителния концерт започна с два детски дуета – Диян Делев и Ивайла Даниелова и Хубан и Рени Динкови. Истински фурор предизвика и народния певец Хубен Ванчев.

    40 минути продължи програмата на танцьорите от „Чудесия”, които са любимци на публиката в Минерални бани. Те са победителите в 16-и международен етнофестивал „Децата на Балканите – Заедно в Европа”, който се проведе на 31 май и 1 юни т.г. на сцената на Летния театър.

    Организаторите на концерта благодарят на кмета Мюмюн Искендер и община Минерални бани, за оказаната помощ и съдействие, както и на организаторите на кампанията #|жороспаси.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ку
      Култура ми Янко!
      4 0
      09:56, 18 юли 2016
      Браво на децата и организаторите! Дано се излекува детенцето! Успех!

    Още новини

    Последни новини