От х:

Днес в x:

Северин Ангелов: Искам да вложа милиони в хасковския футбол, те ме шантажират

Северин Ангелов,
бизнесмен
Интервю на
Тодор Кръшков

- Господин Ангелов, провали ли се сделката за закупуването на футболен клуб "Хасково"?

- Провали се. Аз поисках да се направи данъчна ревизия на клуба, за да се види какво е реалното положение, какви дългове имат. Те обаче искат банкова гаранция, че няма да се откажа от сделката. Аз съм готов за нея, но искам първо да видя какво купувам.

- Каква банкова гаранция искат и кой я иска?

- Шанер Сабри я иска. Той е акционер в клуба. Искат 10 000 лева. Не е въпросът там, в тези 10 000 лева. Дори и да ги вземат, с тях нищо не могат да направят. Въпросът е друг – че те не искат да се направи една ревизия.

- А защо не искат?

- Ами то е ясно защо. Аз разбрах, че клубът дължи на ВиК към 8000 лева, на Мобилтел около 2000, на Енергото. Обаче бях готов да купя клуба, като поема и тези задължения. Не съм сигурен обаче дали няма и други. В крайна сметка данъчна ревизия на този клуб не е правена от 4 години.

- Колко акции искахте да купите?

- 800. Те са общо някъде към 1030 броя. За тези 800 акции ми искаха 80 000 лева. Бях готов да ги дам. Но те изглежда не искат да продадат акциите и да се развива футболът, а да се прикачат към някой бизнесмен, от когото после да точат пари. Например в хода на праговорите ми предложиха друга сделка – 100 акции за 10 000 лева. Въпросът е обаче какво ще направи отборът с тези мизерни 10 000 лева? Ами нищо.

- Бившият президент Здравко Узунов каза, че е вложил около един милион във футболен клуб "Хасково". Имате ли един милион?

- Имам. Освен това един милион е само част от сумата която щеше да се вложи в клуба. Само за пример ще дам нашия отбор в Германия "Хидалспор". Той е в шеста дивизия, много повече пари дадохме да го купим. Той има два стадиона. Само единият от тях струва над 1 милион евро. Ето, за такива пари става въпрос. А тук ме шантажират на дребно.

- Кой Ви шантажира?


- Ами те. Шанер например. Казал, че ще пусне слух за мен в медиите, че съм лежал пет години в немски затвор за трафик на наркотици. И ей такива неща.


- Вашият съдружник в Германия знае ли за хода на преговорите?

- Знае, разбира се. Каза ми: Оставяй ги тези, ще купим отбор от "А" група. Но аз искам бизнес в Хасково.

- Кой е вашият съдружник в Германия?

- Казва се Селим Яшар. Коренът му е от Турция, но самият той е роден в Германия. Той също е много запален по спорта. Беше европейски шампион по таекуондо.

- Тези дни стана ясно, че искате да правите изцяло нов футболен клуб?

- Точно така ще направя. Омръзна ми да се разправям. Омръзна ми от машинации, от манипулации и слухове. Ами че те в крайна сметка какво притежават, освен името? Нищо. Нямат дори офиси, нямат рейсове. Екипи даже нямат. В такъв случай какво продават? Създавам нов отбор и това е.

- Откъде ще вземете играчи?

- Ами от отбора на "Хасково". Ще доведем и футболисти от чужбина. Водят се преговори за привличане на играчи от националните отбори на три африкански държави. Искаме да купим стадиона в село Войводово. Смятаме да се договорим и с община Хасково да ползваме стадиона на Ямача. Срещу наем, поддръжка, каквото там се разберем.

- В коя група ще стартира новият тим?

- В "А" окръжна.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини