От х:

Днес в x:

Бизнесмен бит от полицаи, снимал ги да пият в работно време

Бизнесменът Северин Ангелов, който води преговори за купуването на футболен клуб "Хасково", е бил бит от униформени рано тази сутрин в бензиностанцията на бившия президент на клуба Здравко Узунов. Повод за търкала бил, че Ангелов ги снимал с видеокамера как пият кафе или нещо друго. Когато разбрали, че са снимани, униформените се нахвърлили върху него, единият от тях му отпрал един шамар, а другите го заблъскали към тоалетната да се разправят.

Ченгета взели камерата и я отнесли със себе си. Северин Ангелов се обадил в РПУ Хасково за помощ, оттам изпратили патрул, който го тествал за алкохол. Пробвайте и колегите си, струва ми се че са пили, предложил бизнесменът, но за малко не отнесъл втори шамар.

Отидох в РПУ-то и потърсих дежурния. След един час чакане дойде един майор и ми каза, че не знае нищо за никаква камера. Такава нямало при тях, обясни пред Haskovo.net Ангелов.



Бизнесменът подал жалба. Той е готов да доведе адвокати от Германия, където живее от 10 години и развива бизнес, които да потърсят сметка от ченгетата по съдебен път.

По думите му цялата разправия започнала през нощта, когато с колата си влязъл в насрещното движение пред хотел "Аида". Там го спрели униформени и му съставили акт. На въпрос на Haskovo.net дали и в Германия влиза в насрещното движение, Ангелов отговори, че просто не е видял знака пред "Аида". Докато му съставяли акта пред хотела, между униформените и бизнесмена възникнал скандал. Тогава той решил да им докаже, че никой не е безгрешен и отишъл да си вземе видеокамерата. И понеже наистина никой не е безгрешен, успял да спипа униформените докато убиват дългото нощно дежурство с чаша в ръка в заведението на бензиностанцията.

Комисарят на ОДП Хасково Атанас Ненков научи от Haskovo.net за скандала. Той обеща да провери случая и ако наистина има служители, които са превишили правата си и са извършили нарушение, ще започне дисциплинарно производство срещу тях.

Тодор Кръшков

Кой е Северин Ангелов и защо се провали сделката по закупуването на футболен клуб "Хасково" – четете в интервю с бизнесмена след малко.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини