От х:

Днес в x:

24 °C

Много голяма жега при окръжния прокурор

Проверката на Инспектората при Висшия съдебен съвет в хасковската окръжна прокуратура продължава днес. Въпреки студа навън в кабинета на окръжния прокурор Иван Ванчев е много голяма жега. Инспекторът Александър Мумджиев и двама експерти проверяват по сигнал прекратено разследване за катастрофа, при която е загинал човек. Инцидентът е станал през 2005 година край Любимец. Тогава високопоставеният шеф от БИАС, сега "Пътни такси и разрешителни" Николай Скерлев премазал с джипа си любимчанин.

Още не съм се запознал в детайли с делото, но това, което вече видях, никак не ми хареса, бяха точните думи на инспектор Александър Мумджиев. Той обеща до края на работния ден днес да приключи и да съобщи пред медиите резултата от проверката, която е разпоредена от шефката на Инспектората Ана Караиванова. Мумджиев допълни, че освен сигнала от адвоката на близките на починалия, те са се самосезирали допълнително и от публикации за скандалното дело в местния печат.

Инспекторатът проверява окръжния прокурор Иван Ванчев, който е издал постановление за прекратяване на наказателното производство срещу Николай Скерлев с мотива, че няма извършено престъпление, а смъртта на мъжа е причинена по непредпазливост.

Окръжният съд в Хасково обаче отменя това постановление и го връща на прокуратурата за продължаване на разследването. Иван Ванчев подписва ново постановление в същия смисъл. То отново е отменено от съда. Има и трети път със същия резултат.

Окръжният прокурор обжалва пред апелативния съд в Пловдив решението на хасковските окръжни съдии. Апелативните магистрати обаче потвърждават решението на колегите си. Преписката отново е върната на прокуратурата, за да постанови продължаване на разследването.

Предстои ново обжалване пред пловдивския апелативен съд.

Днес да влизат в кабинета на окръжния прокурор Иван Ванчев репортер на Haskovo.net забеляза съдебния лекар д-р Христо Еленски и друг прокурор, и двамата свързани със скандалното дело

Haskovo.net ще продължи да следи скандалния случай. Очаквайте още подробности и новини по-късно.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 06.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
06 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
06 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
06 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
06 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
06 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
06 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
06 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
06 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
06 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
06 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
06 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
06 юли 2020
Последни новини