От х:

Днес в x:

Много голяма жега при окръжния прокурор

Проверката на Инспектората при Висшия съдебен съвет в хасковската окръжна прокуратура продължава днес. Въпреки студа навън в кабинета на окръжния прокурор Иван Ванчев е много голяма жега. Инспекторът Александър Мумджиев и двама експерти проверяват по сигнал прекратено разследване за катастрофа, при която е загинал човек. Инцидентът е станал през 2005 година край Любимец. Тогава високопоставеният шеф от БИАС, сега "Пътни такси и разрешителни" Николай Скерлев премазал с джипа си любимчанин.

Още не съм се запознал в детайли с делото, но това, което вече видях, никак не ми хареса, бяха точните думи на инспектор Александър Мумджиев. Той обеща до края на работния ден днес да приключи и да съобщи пред медиите резултата от проверката, която е разпоредена от шефката на Инспектората Ана Караиванова. Мумджиев допълни, че освен сигнала от адвоката на близките на починалия, те са се самосезирали допълнително и от публикации за скандалното дело в местния печат.

Инспекторатът проверява окръжния прокурор Иван Ванчев, който е издал постановление за прекратяване на наказателното производство срещу Николай Скерлев с мотива, че няма извършено престъпление, а смъртта на мъжа е причинена по непредпазливост.

Окръжният съд в Хасково обаче отменя това постановление и го връща на прокуратурата за продължаване на разследването. Иван Ванчев подписва ново постановление в същия смисъл. То отново е отменено от съда. Има и трети път със същия резултат.

Окръжният прокурор обжалва пред апелативния съд в Пловдив решението на хасковските окръжни съдии. Апелативните магистрати обаче потвърждават решението на колегите си. Преписката отново е върната на прокуратурата, за да постанови продължаване на разследването.

Предстои ново обжалване пред пловдивския апелативен съд.

Днес да влизат в кабинета на окръжния прокурор Иван Ванчев репортер на Haskovo.net забеляза съдебния лекар д-р Христо Еленски и друг прокурор, и двамата свързани със скандалното дело

Haskovo.net ще продължи да следи скандалния случай. Очаквайте още подробности и новини по-късно.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини