От х:

Днес в x:

Трима задържани за обира в Херцогинята

Трима души са задържани за обира в златарския магазин "Херцогинята" тази нощ, научи Haskovo.net. Те са от криминалния контингент и са били арестувани часове след дръзкия обир на ателието.

Както писахме сутринта, бижутерския магазин бе обран в 2.27 часа тази сутрин след като апашите успели да заглушат полицейската честота. Диспечерката на СОТ обаче усетила, че има проблем и по друг канал успяла да вдигне по тревога патрулите. Те блокирали района 30 секунди след като обирджиите се изнесли, твърдят от полицията, позовавайки се на разпечатки от GPS-системата. Охранителните камери обаче са запечатали двама маскирани, които тарашат витрината. Пред магазина е имало и трети съучастник, който е давал отцепка, твърдят разследващи.

Златарският магазин "Херцогинята" е собственост на 35-годишния Делчо Пепеланов от Кърджали. Пред криминалистите той заявил, че откраднатите бижута са 12 килограма.

Само преди два дни ателието е получило поредното полицейско предписание - накитите да се прибират нощем в метална каса. То обаче не е било изпълнено.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини