От х:

Днес в x:

Банда с брадви обира магазини. Подозират ченге-къртица в обира на Херцогинята. Преглед на печата

Банда с брадви обира магазини, съобщава в заглавие над главата "Новинар юг". Апашите оставяли като подпис топори в отарашените обекти. Миналата нощ бе атакуван фирмен магазин на Глобул, предишната– книжарница "Знание".

Другото челно заглавие на първа страница в "Новинар юг" също е криминално - "Маскирани задигнаха 12 кила злато в Хасково". Апашите заглушили полицейските честоти, разбили вратите и за 90 секунди омели накитите от витрините в бижутерия "Херцогинята".

Тарашат Хасковско за опасно сухо мляко, е друг акцент от първа страница. Засега няма засечени количества от "Бейбитан", проверките на санитарните инспектори продължават и днес.

Елитът на БСП се върна в 1-ви клас. Иронията в заглавието е заради детинските инструкции за червения хасковски елит какво е хиксче и какво – кръгче. Фундаменталните знания били необходими заради правилата при таен избор на областен шеф. Резултатът – Минка Русева. Тя успяла да се пребори със себе си.

Проговарят испански в Езиковата от септември. 41 бягат от ДДС-примката. Шефът на свиленградската митница размести пунктови началници, са част от другите теми в днешния брой.

Откраднаха 12 килограма злато, съобщава челно и "Хасковска Марица". Подозират ченге "къртица" в обира на "Херцогинята" допълва изданието.

ДАНС готви арест на свиленградски бизнесмени, четем още на първа страница. От няколко месеца родното ФБР било по следите на престъпна група, ощетила републиканския бюджет с десетки милиони. Бизнесмените точели ДДС.

Лихвари плашат длъжници с глоба, акцентира изданието на трета страница. Длъжници трябвало да платят 350 лева на ден лихва, но не става дума за банка четем в текста, а за "небанкова институция". Каквото и да означава това.

Подаряват значки с лика на Апостола, пише още изданието за вчерашното честване на 136-тата годишнина от смъртта на Васил Левски в Хасково. Похвалната инициатива за значките е на общината.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Утре "Хасковска Марица" няма да излиза. Дребно събощение на първа страница днес уведомява, че спирането на съботните броеве е временно и се дължи на планов ремонт на печатната база на пресгрупа "Марица".

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини