От х:

Днес в x:

Улица на буквите в Хасково, шествие за 24 май

Изображение 1 от 2

    Хасково има „Улица на буквите“ за втора поредна година. Днес платното с българската азбука бе монтирано в централната пешеходна зона от служители на ОП „Екопрогрес“. То е дълго над 30 метра. Изработено е миналата година от димитровградска фирма.

    Под платното с буквите на 24 май ще премине общоградското шествие по повод Деня на българската просвета и култура и ден на славянската писменост. Шествието тръгва, предвождано от мажоретки и духовия оркестър, в 10:30 часа от площад „Свобода“ по централната пешеходна зона и ще достигне до площадка „Спартак“.

    Там на специално тържество в 11 часа ще бъдат връчени наградите, учредени от Общински съвет Хасково „За заслуги към образованието и културното дело“. Ще бъдат отличени учители в предучилищното образование, в категория начален или прогимназиален етап, в категория учител в гимназия, ще се връчи и приз за културен деятел от областта на изкуствата, библиотечното или музейното дело.

    На тържеството ще се връчат и наградите „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието. Веднага след церемонията по награждаване ще бъде представена празнична програма, подготвена от учениците от хасковските училища.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Аз
      Аз Буки
      5 -7
      19:11, 22 май 2017
      Ще бъде интересно за колко време деца от първите класове биха намерили и подредили правилно буквите от азбуката - под формата на игра.
    • 2
      Ма
      мастикаджия
      15 -6
      20:05, 22 май 2017
      Бай Добри,ако и мене накараш да съжалявам ,че те подкрепих на изборите,значи ти е спукана работата.Тия дето ти дават акъл за простотиите да ги застреляш НЕЗАБАВНО!
    Последни новини