От х:

Днес в x:

Студент на стаж ще приема данъчни декларации в НАП Хасково

През лятото ще бъде нает на работа студент на стаж с функция “Обслужване“ в офиса на НАП Хасково. Стажантът ще приема и ще обработва данъчните и осигурителните декларации, съобщиха за Haskovo.net от местния офис на приходната агенция. През миналата година в НАП-Хасково са стажували двама студенти по лятната програма, като единият е бил в тежкия сектор по събиране на данъчните задължения.

Общо 1200 позиции обяви държавната администрация за стаж на студентите през лятото. Те ще придобиват практически умения през ваканцията в 43 професионални направления.

Сред най-търсените професионални направления с най-много позиции са: Икономика с 431 обявени места, Администрация и управление – 169, Право – 138, Архитектура, строителство и геодезия – 72, Политически науки и Социални дейности – 28.

В топ 5 на административните структури, които са обявили най-много стажове, са Националната агенция по приходите – 221, Министерството на външните работи – 56, Агенцията по заетостта – 53, Националния осигурителен институт и Националната здравноосигурителна каса – по 43 и Община Пловдив – 35.

Процедурата по кандидатстване за местата е изцяло онлайн чрез регистрация в портала http://staj.government.bg/.

Всеки студент може да кандидатства за максимум пет места. Изборът е окончателен и не може да бъде променян, уточниха от Министерски съвет.

Продължителността на стажовете е от 10 до 45 работни дни, а периодът за провеждане е трите летни месеца, свободни от учебни занятия: юли, август и септември.

До момента по програмата стаж са провели над 2500 студенти в цялата страна.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    No
    Nostradamus
    1 -1
    21:36, 18 мар 2017
    Да, и ще работи на ангария. О, иго, иго....
    • Уч
      Учител
      2 0
      13:53, 19 мар 2017
      Студентските стажове са от 10 до 45 дни, и да - не са платени, което е нормално за такъв кратък период и предвид естеството на самия стаж. Те са по желание на студента и/или поради изискване на ВУЗ-а. Целта е студентът да придобие практически познания по специалността, която изучава.
  • 2
    Ха
    ХараламПи- син на Ламбо
    0 0
    10:00, 20 мар 2017
    Какво търси бащата на Радев до КУрнелия-после президента бил "независим" от червените подлоги-да ама не!

    Коментирам тук и навсякаде-щото там не може!
Последни новини