От х:

Днес в x:

Кмет и областен почетоха 15-та годишнина от създаването на 31 Механизиран батальон

Изображение 1 от 5

    Кметът Добри Беливанов, заместничката му Милена Трендафилова, областният управител на Хасково Минко Ангелов и историци от РИМ- Хасково бяха сред гостите днес на отбелязването в театъра на 15-ата годишнина от създаването на 31 Механизиран батальон-Хасково.

    "Като истински наследници на добродетелите и традициите, завещани от нашите предци-10-ти Пехотен Родопски полк и 31-ми Мотострелкови полк, ние военнослужещите от батальона посрещаме с достойнство предизвикателствата на времето.“, отбеляза в тържественото си обръщение началник щаб на 31 МБ майор Георги Георгиев. Той отбеляза участията на военните от батальона през изминалите години в петте роти в състава на националната бойна група на Европейския съюз HELBROC, подготвените четири роти и един взвод, които са се включили в международни мисии на НАТО и ЕС на едни от най-горещите във военен аспект точки на Земята-Афганистан и Босна и Херцеговина. Майор Георгиев отбеляза още участието на 31 МБ в десетки международни учения и включването на негови формирования в операции в овладяване на кризи от невоенен характер на територията на областите Хасково и Карджали-гасенето на пожари, ликвидиране на последствията при наводнения, потушаването на бежанския бунт в Харманли и оказване помощ на населението при тежки зимни условия. Майорът отбеляза и съвместната работа на военните с Гранична полиция по охраната на държавната граница при Турция и Гърция.

    „Имаме сили и можем още да продължим с отговорност и професионализъм, с решителност и чест да защитаваме името на Българската армия“ , посочи още майор Георгиев. Той отбеляза с признателност в словото си и всички знайни и незнайни войни паднали за свободата на България.

    За празника поздравления към военнослужещите поднесе и кмета на Хасково Добри Беливанов.“Гордеем се-аз и хората на Хасково, че ВФ 52740 прославя името на Хасково. Вие сте чест за Хасково“, отбеляза градоначалникът.

    По повод годишнината от създаването на 31 БМ областният управител Минко Ангелов също поздрави присъстващите и връчи на майор Георгиев плакет за изключителни заслуги. Минко Ангелов поздрави командния състав на Военно формирование с думите: „Голяма чест е за мен да се обърна към вас в навечерието на Националния ни празник - 3-ти март, когато почитаме и се прекланяме пред подвига на героите, дали живота си за Освобождението на България от османско иго. Приветствам ви за достойното носене на службата и за високия професионализъм.“

    Шефът на РИМ-Хасково Пенко Добрев припомни пред злата събитията свързани с 3-ти март и освобождението на Хасково през януари 1878 година.

    Прожектиран бе и филмът за опълченеца Нешо Брайков.

    Празникът продължи с концертна програма с участието на музикални и танцови формации към Военния клуб.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Се
      Сержант
      6 -7
      17:06, 2 мар 2017
      Баси смеха. Минко какво точно почете. Той каква връзка има с армията.
    • 2
      Hu
      hustan
      7 -6
      17:13, 2 мар 2017
      Минко пак спиш за какво си там, няма далавера и крадене!
    • 3
      Ба
      Бай Пешо
      3 0
      19:45, 2 мар 2017
      Тоя с голямата тиква кво са го изтипосали там.
    Последни новини