От х:

Днес в x:

Късо изпепели в движение Форд по магистралата

Шофьор на Форд „Транзит“се спасявал в движение от горящия си автомобил по Автомагистрала“ Марица“ в късния следобед вчера.

Мъжът е успял да напусне микробуса, който пламнал насред аутобана край Свиленград.

36-годишният водач на запалилото се возило същото е от пограничния град. Той се отървал без драскотина от пламъците.

От Областната пожарна служба уточниха, че инцидентът на магистралата е станал около 17.45 часа снощи, а избухналия в пламъци микробус е с газова уредба. Пожарникарите са изгасили пламъците, но колата е изгоряла напълно. Няма пострадали други участници в движението, уточняват огнеборците. Огледът е показал, че причина за неприятната случка е късо в ел.инсталацията на микробуса, в следствие на което са тръгнали и пламъците.

Отново в Свиленград, но малките часове на неделния ден пожарникарите успяха да спасят частично от пламъците къща на 77-годишен мъж и да предотвратят прехвърлянето на огъня върху съседните две къщи.

Собственикът на имота на ул. „П. Р. Славейков“, от който е тръгнал огъня е подал сигнал на 112 за инцидента. Мъжът споделил, че гори пристройка до къщата, в която се съхраняват дърва. Той обяснил, че се е опитал се да изгаси пламъците, но те са обхванали и дома му.

Щетите са основно по покривите на постройките, засегнати са общо 150 кв.м., изгоряла е техника в дома му, ел. таблото, част от покъщнината в една от стаите.

От полицията уточниха, че няма пострадали, няма и данни за умисъл на пожара.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини