От х:

Днес в x:

Шест къщички за птици качиха на дърветата на Ямача третокласници

Изображение 1 от 5

    Ден на доброто е всеки ден, когато има ентусиазъм и усърдие за помощ. Тази кауза следва екипът на Превантивно-информационен център по наркотични вещества към Младежкия център в Хасково. А днес съвместно с експертите от Българското дружество за защита на птиците и третокласниците от СУ „Св. Паисий Хиендарски“ заедно направиха поредния жест на добро. Шест къщички за птички бяха раздадени на децата, а с помощта на орнитолози пет от тях бяха окачени на дърветата в парк „Ямача“. Шестата къщичка децата ще отнесат към школото си и ще я поставят на дърво в училищния двор.

    Преди да пристъпят към същинската работа обаче третокласниците чуха интересни факти за птиците, които обитават градската среда, за тяхното поведение, начин на живот и хранене от Стойчо Стойчев от БДЗП. Научиха имената на много от птичките, които всеки ден прелитат покрай тях.

    Днешната инициатива е поредната от дългосрочната кампания „Дни на доброто и милосърдието“, която стартира през пролетта на миналата година под мотото „За да бъдем щастливи, да правим добро“. В първата част на кампанията по поставяне на къщи за птички с уютен дом бяха уредени пернатите обитатели на Градската градина в Хасково. Според организаторите подобни акции развиват у учениците и децата от детските градини, които са партньори в кампанията, от рано добродетелни качества. Липсата на духовни ценности и добродетели често са причина децата да посягат към дрогата, като възрастта за това през последните години пада все повече, така че в самата си същност акциите по добро са превенция в тази посока.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Гл
      Гласът на доброто
      6 0
      15:46, 16 фев 2017
      Добрата идея струва много, но реализираната е безценна. Поздравления на децата и техните ръководители по пътя на доброто и съзиданието! Очакваме техния "речник" със снимки на птичките от нашия регион.
    • 2
      Ab
      absurda
      6 0
      16:29, 16 фев 2017
      Браво ! Аз самия имам спомен като ученик от такава подобна инициатива. Това са наглед дребни неща, които обаче оказват трайно влияние в детското съзнание.
    Последни новини