От х:

Днес в x:

Бъдеща журналистка е Ученик на годината в Езиковата

    Цветелина Кисьова е Ученик на годината в Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково. 9-токласничката получи наградата си днес от директора Деян Янев преди началото на концерт в голямата зала на Младежки център. Възпитаничката е избрана с решение на Педагогическия съвет в училището измежду 20-тина претенденти. „Наградата се връчва за най-високи постижения през миналата година не само в областта на науката, но и в сферата на спорта и обществената деятелност“, заяви Деян Янев при връчване на грамотата. През 2016 г. Цветелина е класирана на първо място във финала на Олимпиадата по испански език, който се проведе в Бургас. Тази година в първия кръг тя събра 94.5 точки и пак ще се бори за приз в надпреварата.

    9-токласничката е бивша възпитаничка на ОУ „Христо Смирнсенски“, а преди това от 6 до 11-годишна възраст е живяла в Испания. Преди е посещавала и театралната школа в Младежки център в Хасково. За в бъдеще възнамерява да учи журналистика в София или отново да се завърне в Испания – Мадрид. Страстта й към професията идва заради това, че й харесва да разговаря и да се среща с различни хора. „Не съм затворена“, обясни Цветелина и уточни, че в семейството си няма хора, занимаващи се с журналистика.

    Деветокласничката от Езиковата допълни още, че дължи успеха си през миналата година предимно на усвоените в училище знания. „Внимавам в часовете и заради това не отделям много време за уроците вкъщи“, каза девойката.

    След тържественото награждаване на деветокласничката продължи концертната програма с участието на хор „Лира“ с диригент Вела Казакова, камерен състав на ансамбъл „Хасково“ и солово изпълнение на пиано. Поздравителни адреси бяха изпратени от областния управител Минко Ангелов, кмета на Хасково Добри Беливанов и от Младежки център.

    Излъчването на Ученик на годината и концерта в културната институция са по повод патронния празник на Езиковата гимназия.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Да
      Да
      2 0
      08:05, 17 фев 2017
      Браво на момичето!!!
    Последни новини