От х:

Днес в x:

22 °C

Стартира номиниране на хасковски учители, изявени дейци на културата и ученици

По повод Деня на българската писменост, просвета и култура - 24 май, стартира номинирането на хасковски учители, изявени дейци на културата и ученици, за присъждане на отличието „За заслуги към образованието и културното дело“ и наградата „Ученик на годината“, съобщиха от Община Хасково.

Във връзка с присъждане на отличието „За заслуги към образованието и културно дело“ в Община Хасково, аргументирани предложения за номинации за постижения в системата на образованието и системата на културата през 2019 г., придружени с документи /награди, грамоти, отличия, препоръки, анкети, независими оценки и други/ се приемат на електронна поща: y.ivanova@haskovo.bg или m.slavov@haskovo.bg в срок до 08.05.2020 г.

Номинации във връзка с наградата „Ученик на годината“ в Община Хасково, се приемат на посочените по-горе електронни пощи в срок до 17.05.2020 г.

Отличието „За заслуги към образованието и културното дело“ е учредено с решение №146 на Общински съвет Хасково от 22.04.2016 г. Последните носители на отличието през 2019 г. са:

В категория „Учител в предучилищно образование“ - Любомира Владимирова, ст. учител по музика в ДГ №1 „Ян Бибиян“ Хасково.

В категория „Учител в начален етап или прогимназиален етап на образование“ – Илияна Панайотова, ст. учител по английски език в СУ “В. Левски“ Хасково.

В категория „Учител в гимназиален етап на образование“ са присъдени две награди: Наталия Любенова - ст. учител по немски език в ЕГ “Проф. д-р Асен Златаров“ Хасково и Коля Петрова - ст. учител на информатика и информационни технологии в ПМГ “Акад. Боян Петканчин“ Хасково.

През 2019 година в категория „Културен деятел от областта на изкуствата, библиотечното или музейно дело“ не е присъдена награда.

Наградата „Ученик на годината“ е учредена с решение №665 на Общински съвет Хасково от 27.04.2018 г. Миналата година това отличие са получили:

Област Спорт – Емирджан Мехмед – Спортно училище „Стефан Караджа“

Хуманитарна област – Йоана Георгиева – ЕГ “Проф. д-р Асен Златаров“ и Антон Атанасов – ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

Природо-математическа област – Нури Хасан – ПМГ „Акад. Боян Петканчин“

В областите професионално образование и изкуство не са връчени награди.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Пе
  Пенчев
  7 -2
  17:35, 24 апр 2020
  В областта на културата предлагам Гочо Павлов. Най вече за ролята му Втория фикус.
 • 2
  Ив
  Иванов
  4 -1
  20:50, 24 апр 2020
  За заслуги хаджийката кафеджийка кака ни Снежка Гарабед, макар и да няма образование нито ценз тя е винаги първа.
 • 3
  Ше
  шега, ама истина
  2 -1
  10:49, 25 апр 2020
  Сигурно ще номинират оня директор от уж елитна гимназия, дето взема рушвети като за световно, пада си по ,,млади и неопитни учителки" и помага в трудни моменти на изпаднали в трудно положение шефове от хасковския инспекторат по образование.

Хороскоп за 18.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Няма да ви липсва самочувствие и то ще се отразява на работата ви днес. Затрудненията ще ги преодолявате по-леко и ще продължавате да търсите предизвикателства, достойни за вниманието ви. Нещата ви ще са наред и ще вървите спокойни напред. Интересуваща ви личност ще отговори на вниманието ви и ще узнаете намеренията й.
18 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Без колебание ще пресечете нечии опити да ви отклонят от намеренията ви днес. Вложили сте достатъчно енергия и няма да допуснете работата ви да пропадне. Мотивирани сте да приключите навреме започнатото, още повече, че очакванията ви са големи. В личен план ви очаква събитие с добър изход за вас.
18 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
От днешния ден може да зависи и успеха на по-нататъшната ви работа. Нужен ви е повече реализъм и трезва преценка за нещата. Тогава едва ли ще срещнете трудности при решаването на проблемите. Можете да се доверите на човек от обкръжението си. Това ще ви свали част от напрежението, което ви се събира напоследък.
18 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съобразявайки се с развитието на събитията и своето място в тях, ще вземате решенията си в движение. Не по-малко внимание ще отделяте и на проблемите на околните. Подкрепата ви ще се цени, получавайки в замяна уважение и подобаващ реванш. Занимаващите се с право, бизнес, енергетика ще имат своите силни изяви.
18 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще запазите отговорното си отношение към преките си задължения, но няма да криете и търсенията си. Внимателно ще проучвате новите възможности и ще пристъпвате към реализацията им с премерен риск. Ще привлечете към себе си нови хора, запознавайки ги с намеренията си и в съдружие с някои от тях ще реализирате плановете си.
18 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Не се отчайвайте ако делата ви не вървят по план. Имате време да осмислите всичко и да прецените местата, където бъркате. Посъветвайте се с вашите близки хора, те могат да ви дадат ценни напътствия и неоценима подкрепа.
18 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Постарайте се днес да не се нагърбите наведнъж с всичко, което трябва да свършите, защото едва ли ще успеете да постигнете плановете си. Действайте постепенно, като споделяте работата си с хората около вас. Ще се учудите на готовността, с която ще се отзоват околните. Бъдете предпазливи в личните ви взаимоотношения, възможни са спорове.
18 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявявате настойчивост днес когато ви се налага да се справяте с даден проблем. Откривате най-доброто решение, за което и хората около вас ще ви бъдат благодарни. В личен план на някои от вас предстои взимането на нелеко решение. Вслушайте се в съветите на околните, но не допускайте те да ви влияят твърде много когато става дума за вашия личен живот.
18 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С много от действията си ще благоприятствате финансовото си, психическо и духовно равновесие. Прагматичните Стрелци ще помислят и за подходящи инвестиции, но се пазете от авантюри. Служебно пътуване ще ви обогати с нови впечатления и ще повиши възможностите пред вас за професионално развитие.
18 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успявате без проблеми да се справите с голяма част от задачите, които сте планирали. Малко неща ще са в състояние да ви попречат да направите онова, което сте решили. Такива днес едва ли ще срещнете. В личен план се надявате на повече, отколкото реално в момента можете да получите.
18 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Време е да се действа, ако се оставите в плен на колебанията, ще се изгубите. Ще ви се даде избор, от вас зависи да го направите най-добрия. Ще спечелите нечие доверие и ще убедите някого в предимствата на доводите си. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
18 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Финансовите притеснения, които присъстваха в живота ви са на път да отшумят. Материални придобивки, погасяване на задължения и други. Изразен късмет и любовни сполуки. Постиженията в професионалната сфера също ще ви носят удовлетворение. Предстоящо пътуване ще ви постави в трескава подготовка.
18 май 2021

Случаен виц

Последни новини