От х:

Днес в x:

25 °C

Стартира номиниране на хасковски учители, изявени дейци на културата и ученици

По повод Деня на българската писменост, просвета и култура - 24 май, стартира номинирането на хасковски учители, изявени дейци на културата и ученици, за присъждане на отличието „За заслуги към образованието и културното дело“ и наградата „Ученик на годината“, съобщиха от Община Хасково.

Във връзка с присъждане на отличието „За заслуги към образованието и културно дело“ в Община Хасково, аргументирани предложения за номинации за постижения в системата на образованието и системата на културата през 2019 г., придружени с документи /награди, грамоти, отличия, препоръки, анкети, независими оценки и други/ се приемат на електронна поща: y.ivanova@haskovo.bg или m.slavov@haskovo.bg в срок до 08.05.2020 г.

Номинации във връзка с наградата „Ученик на годината“ в Община Хасково, се приемат на посочените по-горе електронни пощи в срок до 17.05.2020 г.

Отличието „За заслуги към образованието и културното дело“ е учредено с решение №146 на Общински съвет Хасково от 22.04.2016 г. Последните носители на отличието през 2019 г. са:

В категория „Учител в предучилищно образование“ - Любомира Владимирова, ст. учител по музика в ДГ №1 „Ян Бибиян“ Хасково.

В категория „Учител в начален етап или прогимназиален етап на образование“ – Илияна Панайотова, ст. учител по английски език в СУ “В. Левски“ Хасково.

В категория „Учител в гимназиален етап на образование“ са присъдени две награди: Наталия Любенова - ст. учител по немски език в ЕГ “Проф. д-р Асен Златаров“ Хасково и Коля Петрова - ст. учител на информатика и информационни технологии в ПМГ “Акад. Боян Петканчин“ Хасково.

През 2019 година в категория „Културен деятел от областта на изкуствата, библиотечното или музейно дело“ не е присъдена награда.

Наградата „Ученик на годината“ е учредена с решение №665 на Общински съвет Хасково от 27.04.2018 г. Миналата година това отличие са получили:

Област Спорт – Емирджан Мехмед – Спортно училище „Стефан Караджа“

Хуманитарна област – Йоана Георгиева – ЕГ “Проф. д-р Асен Златаров“ и Антон Атанасов – ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

Природо-математическа област – Нури Хасан – ПМГ „Акад. Боян Петканчин“

В областите професионално образование и изкуство не са връчени награди.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Пе
  Пенчев
  7 -2
  17:35, 24 апр 2020
  В областта на културата предлагам Гочо Павлов. Най вече за ролята му Втория фикус.
 • 2
  Ив
  Иванов
  4 -1
  20:50, 24 апр 2020
  За заслуги хаджийката кафеджийка кака ни Снежка Гарабед, макар и да няма образование нито ценз тя е винаги първа.
 • 3
  Ше
  шега, ама истина
  2 -1
  10:49, 25 апр 2020
  Сигурно ще номинират оня директор от уж елитна гимназия, дето взема рушвети като за световно, пада си по ,,млади и неопитни учителки" и помага в трудни моменти на изпаднали в трудно положение шефове от хасковския инспекторат по образование.

Хороскоп за 03.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
03 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
03 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
03 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
03 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
03 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
03 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
03 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
03 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
03 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
03 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
03 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
03 авг 2020
Последни новини