От х:

Днес в x:

Стартира номиниране на хасковски учители, изявени дейци на културата и ученици

По повод Деня на българската писменост, просвета и култура - 24 май, стартира номинирането на хасковски учители, изявени дейци на културата и ученици, за присъждане на отличието „За заслуги към образованието и културното дело“ и наградата „Ученик на годината“, съобщиха от Община Хасково.

Във връзка с присъждане на отличието „За заслуги към образованието и културно дело“ в Община Хасково, аргументирани предложения за номинации за постижения в системата на образованието и системата на културата през 2019 г., придружени с документи /награди, грамоти, отличия, препоръки, анкети, независими оценки и други/ се приемат на електронна поща: y.ivanova@haskovo.bg или m.slavov@haskovo.bg в срок до 08.05.2020 г.

Номинации във връзка с наградата „Ученик на годината“ в Община Хасково, се приемат на посочените по-горе електронни пощи в срок до 17.05.2020 г.

Отличието „За заслуги към образованието и културното дело“ е учредено с решение №146 на Общински съвет Хасково от 22.04.2016 г. Последните носители на отличието през 2019 г. са:

В категория „Учител в предучилищно образование“ - Любомира Владимирова, ст. учител по музика в ДГ №1 „Ян Бибиян“ Хасково.

В категория „Учител в начален етап или прогимназиален етап на образование“ – Илияна Панайотова, ст. учител по английски език в СУ “В. Левски“ Хасково.

В категория „Учител в гимназиален етап на образование“ са присъдени две награди: Наталия Любенова - ст. учител по немски език в ЕГ “Проф. д-р Асен Златаров“ Хасково и Коля Петрова - ст. учител на информатика и информационни технологии в ПМГ “Акад. Боян Петканчин“ Хасково.

През 2019 година в категория „Културен деятел от областта на изкуствата, библиотечното или музейно дело“ не е присъдена награда.

Наградата „Ученик на годината“ е учредена с решение №665 на Общински съвет Хасково от 27.04.2018 г. Миналата година това отличие са получили:

Област Спорт – Емирджан Мехмед – Спортно училище „Стефан Караджа“

Хуманитарна област – Йоана Георгиева – ЕГ “Проф. д-р Асен Златаров“ и Антон Атанасов – ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

Природо-математическа област – Нури Хасан – ПМГ „Акад. Боян Петканчин“

В областите професионално образование и изкуство не са връчени награди.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Пе
    Пенчев
    7 -2
    17:35, 24 апр 2020
    В областта на културата предлагам Гочо Павлов. Най вече за ролята му Втория фикус.
  • 2
    Ив
    Иванов
    4 -1
    20:50, 24 апр 2020
    За заслуги хаджийката кафеджийка кака ни Снежка Гарабед, макар и да няма образование нито ценз тя е винаги първа.
  • 3
    Ше
    шега, ама истина
    2 -1
    10:49, 25 апр 2020
    Сигурно ще номинират оня директор от уж елитна гимназия, дето взема рушвети като за световно, пада си по ,,млади и неопитни учителки" и помага в трудни моменти на изпаднали в трудно положение шефове от хасковския инспекторат по образование.
Последни новини