От х:

Днес в x:

Езиковата почете своя патрон, Тереза Симеонова е Ученик на годината

    Езиковата гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" в Хасково чества 134 години от рождението на своя патрон. По повод навършването на годишнината се проведе тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника на една от най-светлите личности в интелектуалния елит на България, намиращ се в градинката до хасковския театър "Иван Димов".

    По-късно тържеството продължи в театъра, където бяха отличени редица изявени ученици от гимназията. Беше присъдено и почетното звание "Ученик на година". Призът получи Тереза Иванова от директора на гимназията Деян Янев. Той заяви, че през изминалата година много ученици са постигнали големи успехи, но именно деветокласничката се е откроила с постоянство и най-високи резултати в обучението по всички учебни дисциплини. Тя се класира на първо място на Националната олимпиада по английски език и на второ място на Националното състезание за речеви умения по английски език на фондация "Best". Ученичката бе удостоена днес с почетното звание с решение на Педагогическия съвет на Езиковата гимназия.

    "За един ученик няма по-голямо удоволствие от знанието, че положеният тежък труд, се е отплатил", заяви Тереза пред публиката, изпълнила залата на театъра. Тя изказа благодарности към училищното ръководство и към учителката си Красимира Кънева.

    Сред официалните гости беше кметът на Хасково Добри Беливанов, който поздрави учениците и техните преподаватели, пожела им още много успехи. Присъстваха още зам.-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, старши експертът по чуждоезиково обучение в Регионалното управление на образованието, ученици, родители, близки и приятели.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ва
      Ваня
      20 -1
      15:26, 15 фев 2019
      Браво! Поздравления! Само, че и тя ще учи в чужбина и там ще се реализира! Желая й още по - големи успехи и да осъществи мечтите си'
    • 2
      Де
      Демос
      20 -1
      15:58, 15 фев 2019
      Един изключителен ученик, притежаващ съвест и различни достойнства. Когато България и народът започнат да се грижат за своите бъдещи личности и да ги ценят, тогава те ще останат тук. Не съдете младите, всички ние се движим според своя разум и амбиции, които търсят своята среда за реализация.
    • 3
      Ро
      РОБИН ХУД
      5 -8
      17:51, 15 фев 2019
      И как се става "Ученик на годината"?
      За един приятел питам...

    Още новини

    Последни новини