От х:

Днес в x:

Отборът на Езиковата се класира за националния турнир по реч и дебати на английски език

Изображение 1 от 2

    Отборът на хасковската Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ се представи блестящо на Регионалния турнир по реч и дебати на английски език на фондация БЕСТ и се класира за националния кръг на състезанието. Проявата се проведе през почивните дни в Сливен.

    Габриела Данева и Лилия Иванова от 12в спечелиха първо място на Varsity Duo. Лилия Иванова е на трето място на Varsity prose, а Мелда Хикмет от 11б - на второ място на Varsity Original Oratory. Виолета Пехливанова от 9е е на трето място на Novice Oratory, Лъчезара Милкова от 12в е на шесто място на Varsity Prose.

    Всички останали представители от хасковската езикова гимназия са полуфиналисти. Това са Вилияна Иванова, Вяра Граматикова, Дамла Риза. Скай Томлинсън спечели трето място за топ спийкър. Двата ни отбора по дебати - Novice Debate и Varsity Debate имат по три победи и една загуба от участието си в турнира.

    Националният турнир по реч и дебати на английски език на фондация БЕСТ ще се проведе през април следващата година.

    „Важна роля за успеха ни имат SL треньорите на отбора - Скай Томлинсън и Жени Шишкова, както и съотборничките им от 12В клас Лилия Иванова, Габриела Данева, Вилияна Иванова, Вяра Граматикова и Лъчезара Милкова“, разказа техният преподавател по английски език Тихомир Праков.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини