От х:

Днес в x:

Млади таланти от Езиковата издадоха литературен сборник на английски

    Ученици от Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ представиха литературен сборник на английски език. В третия брой на изданието са участвали 16 възпитаници на училището от 8 до 12 клас, обясни директорът Деян Янев.

    Той представи и някои от младите талантливи писатели, участвали със свои произведения в сборника. Осмокласничката Тереза Симеонова написала реч на тема „Токсичните хора, които тровят живота ни с негативната си енергия и начина да се справим с тях“, написана за състезание по реч и дебати на английски език. Връстникът й Никола Янков пък представя история за семейство, което си купува ферма. Една от най-опитните писателки пък е зрелостничката Антонина Попова, която участва с четири творби, една от които е проза.

    Тази година сборникът е издаден с помощта на българо-американската комисия „Фулбрайт“ и с активното участие на помощник-учителя по английски език Фейт Браун, която преподава в хасковската Езикова гимназия по програма на комисията. На младите писатели помагала и българската им учителка Диана Деспова.

    Изданието е отпечатано в малък тираж и е за историята на гимназията. То е финансирано от фондация „Америка за България“, с която работи комисия „Фулбрайт“. „Надявам се догодина да продължим традицията с издаването на литературен сборник“, каза и зам.-директорката Гергана Гочева.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини