От х:

Днес в x:

Представят 9-то издание на сборник "Тракия" и "Защото е студено" в Хасково

9-ти том на сборник "Тракия" ще бъде представен в Хасково на 18 декември (сряда). Началото на събитието е в 16 часа в зала "Хасково".

Организира се от Община Хасково, филиала на Тракийския научен институт в Хасково и Тракийското дружество "Георги Сапунаров" в Хасково.

Гости ще бъдат Стоян Райчевски и д-р Елена Алекова, информира председателят хасковското "Сдружение за култура 2015", който е един от съавторите на сборника, в който са включени и негови снимки на български храмове в Беломорска Тракия.

Сборник "Тракия е посветен на 100-годишнината от позорния Ньойски диктат. В памет е на: Вълчо Капшов - тракийски българин от софлийското село Янурен, Стана Шабанова - тракийска българка от софлийското село Голям Дервент и Тома Измирлиев - македонски българин от Кукуш.

Със статии и студии участват и други писатели, историци и общественици. Сред тях са още историкът д-р Красимира Узунова, Калина Черванюк от Държавния архив в Хасково, проф. д-р Георги Янков от маджаровското село Ефрем, д-р Виолета Костова, историкът Милен Вълчев, литературният критик д-р Йордан Нанчев, Кирил Сарджев - председател на хасковското Тракийско дружество, поетът Трендафил Василев - родом от село Момино, поетесата Мина Карагьозова, журналистката Златка Михайлова.

Междувременно днес ще бъде представена новата книга на Валентина Радинска - "Защото е студено". Стихосбирката ще бъде представена днес в читалня №1 на Регионалната библиотека "Христо Смирненски" днес от 17 часа.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ро
    Роджър Федерер
    5 -5
    19:17, 17 дек 2019
    Тоз митьо шалапатов е най-големия престъпник нагаждач и подлизурко... Срам за област Хасково !!!
    • Ив
      Иван
      4 -3
      22:18, 17 дек 2019
      Ти бе ливадо неокосена, напиши истинското си име и тогава коментирай. Иди утре в зала Хасково и му кажи това на Шалапатов, та дано ти олекне на дребната ти и комплексирана душица.
  • 2
    Ян
    Янко Митев
    1 -2
    08:07, 18 дек 2019
    Ха ха ха кой е този дето плаши? Не съм писал горе казаното но от самолет се вижда че Шалапатов си е един обикновен посредственик.Дори че ползва зала Хасково е показател за комплексарщина.
  • 3
    Ша
    Шаранов
    2 0
    21:12, 19 дек 2019
    Шалапатов върши нещо полезно. А критикарите какво са направили? Шарлапатов, дерзай!
Последни новини