От х:

Днес в x:

Предлагат Станимир Стоилов и Георги Андреев за почетни граждани

    Станимир Стоилов и Георги Андреев да бъдат удостоени със званието “почетен гражданин на Хасково” предлага в две докладни до ОбС кметът Добри Беливанов.

    Един от най-успешните български футболисти и треньори – хасковлията Мъри Стоилов, беше предложен за почетен гражданин и миналата година. Номинацията бе от общинския съветник Георги Пеев. При обсъждането в залата на ОбС обаче се оказа, че самият Стоилов не е бил уведомен за това и е против. Това заявил самият той по телефона на кмета Добри Беливанов. В телефонен разговор с репортери след сесията пък Мъри обясни, че не желае някой да си прави евтин пиар с неговото име.

    Тази година Станимир Стоилов навърши 50 години. Като футболист той има 4 шампионски титли с “Левски” и 5 национални купи, играл е в националния отбор на България, като селекционер също постига огромни успехи.

    Георги Андреев също е роден в Хасково. Бил е композитор и аранжор на БНТ, диригент на оркестъра на НФА “Филип Кутев”, както и негов главен диригент.

    В творчеството си Георги Андреев блестящо обединява класическата хорово-оркестрова музика с традиционните ритми и фолклорни стилове. Автор е на над 400 собствени и аранжирани песни и пиеси за оркестър, хор и солисти.

    Носител е на множество награди, признат е и на международно ниво.

    Номинациите за почетен граждани на Хасково ще се гласуват на заседанието на Общинския съвет в Хасково на 24 февруари.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (16)

    • 1
      Гр
      гражданин
      19 -5
      13:57, 16 фев 2017
      Няма лошо в тези номинации, но техните заслуги не са заслуги конкретно за нашия град.Сигурно има такива, които са дали всичко от себе си за просперитета на Хасково.
    • 2
      Не
      неПочетен гражданин
      21 -4
      14:21, 16 фев 2017
      Освен че са родени в Хасково,друг принос към града какъв имат?
    • 3
      Не
      не е без нищо
      12 -5
      15:24, 16 фев 2017
      За биографията на Георги Андреев не знам нищо. Мъри има за ФК"Хасково" шест сезона, 100 мача, 62 гола. Премина в "Левски" на 23 годни. Не че е много, има други с повече мачове и голове, но не малка част от футболната му биография. Не е като да е напуснал Хасково на 18 год. и повече да не се е връщал. В крайна сметка обаче той е постигнал най- много от всички от хасковския футбол комплексно- като играч и треньор. Иначе ако питате мен, почетен трябва да стане и Коце Латинов, хем не е родом от Хасково.
    • 4
      Ха
      Хасково с нов химн
      7 -6
      15:33, 16 фев 2017
      Георги Андреев ще пише новия химн на Хасково, затова предварително го правят почетен гражданин. Ще забранят песента за Богородица, новия кмет иска нова песен. Това е целта на занятието.
    • 5
      Ко
      Коцето
      12 -6
      15:41, 16 фев 2017
      Дайте сега да помислим !!! Някой помнили какво е направил Станимир Стойлов за град Хасково ?Ако някой знае нека да каже ще ми е интересно да чуя .Все пак почетен гражданин е титла за която трябва да си заслужил или да имаш принос в дадена насока или за града !!!
    • 6
      Ма
      Матева
      10 -13
      16:31, 16 фев 2017
      Георги Андреев е творец и изпълнител от международна величина. Който се интересува от таланта и приноса му за българската култура, може да погледне в интернет. Това, че не е живял в Хасково, се дължи на обучението му в музикалното училище и професионалната му реализация в Ансамбъл "Филип Кутев" и съвсем не омаловажава заслугите му. Под звуците на неговата "Ювиги хан" нашите златни момичета печелеха своите медали. И още, и още... Според мене, напълно заслужава званието " Почетен гражданин"!
      • Фи
        Филипов
        12 -3
        18:08, 16 фев 2017
        Матева, никой не отрича качествата на Андреев. Въпроса е с какво той и неговите способности са допринесли за просперитета на Хасково, какво е направил за града, какво в дал за развитието на града? Какво?
    • 7
      Мо
      МОЛЯ и ВОЛЯ
      4 -7
      17:57, 16 фев 2017
      Малееее малееееееееее от както изглежда ще правите почетен гражданин Станислав Иванов.

      Няма да гласуваме нито за Ст. Иванов нито Делян Добрев и Станислав Дечев.


      От Хасково има два кандидати на име Станислав,много ги мразииим
    • 8
      Ив
      Иванов
      7 0
      18:23, 16 фев 2017
      По добре Коцето Латинов.
    • 9
      Да
      Дали?
      8 -3
      18:30, 16 фев 2017
      Дали не обезценихме званието "Почетен гражданин"?С това уж правене на известен града какво печелим?И аз съм за Коцето Латинов защото колко малки спортисти е тренирал и учил?И не само той.Известността не е толкова важна,а практическия принос към жителите на града.Да,даже и за Григор не съм съгласен(хайде плюйте) защото известността е като чифте пищови на гол тумбак.
    • 10
      Мн
      Мнение
      8 -5
      23:02, 16 фев 2017
      Георги Андреев е дал много не на Хасково, а на цяла България и на целия музикален свят уникалната си музика! Невероятно талантлив и доказал се професионалист! Нищо не пречи да се гордеем с едни гърди повече, затова че е с корени от нашия град! Едва ли би отказал да помага в културните среди на града ни! Стига някой да го покани! И двамата са достойни и са направили много в национален план. Кои сме ние да ги критикуваме, че Хасково се е оказало тясно за техния талант!?
      • Го
        Гордея се
        6 -2
        07:50, 17 фев 2017
        Вчера минавам по центъра и гледам циганите къртят лед с кирките,ама ми едно гордооо.....Пък как може Иванов да сложи такива плочки дето на една кирка не издържат....
    • 11
      Ха
      Хасковлия
      3 -2
      09:54, 17 фев 2017
      Опростачването е май национален спорт... На тия драскачи тука имената на стойностните хора нищо не им говорят. Толкова години бяха забравени и някакви мижитурки се изявяваха като голяма работа. Вярно е! Не ги заслужавате тези хора, защото не можете да преглътнете успеха им. Не можете да понесете някой извън собствената ви бездуховност. нормалните хора обаче са щастливи, че имат такива съграждани и колкото кал да хвърляте по тях няма да постигнете долните си цели.
    • 12
      Ма
      марин
      1 -4
      10:39, 17 фев 2017
      Ало "Мнение" Г. Андреев вярно, че е дал много за народната музиката в България. Но за Хасково какво: Като диригент на орк. на "Филип Кутев" да е изнесъл един безпплатен концерт в Хасково май няма!!! Дори и само пътните да им поеме общината също няма! Пък колко благотворителни концерта има в града да е помогнал с нещо или да е участвал? Едни и същи помагат в Хасково на безплатни концерти! Отличен музикант и композитор, но е твърде малък и още трябва редовно да се включи да помага на културата в Хасково. Това ли е пазарлъка с него и кмета: да направи химн и хайде почетен гражданин!!! Преди него има други от фолклора по-възрастни дейци, тях трябва да направят!
      За Станимир Стоилов наистина си заслужава, трябва да го направят!
    • 13
      Ma
      mario
      3 -1
      11:11, 17 фев 2017
      Прав е Марин. А какво да кажем за автора на "Две праскови посях и две череши" Петър Василев! Кога мислят да го направят поч. гражданин? Като иди на оня свят ли? Ама може и др. почетна награда да дадат, не е нужно всички да стават поч. граждани!
      С младите да не бързат, Григор димитров, Мъри Стоилов са изключение и за това никой няма нищо напротив. Но Г. Андреев е много млад. Нека да се опита да си спомни от къде е тръгнал, като наистина направи нещо за града!
    • 14
      Ne
      Neo
      0 0
      23:30, 24 фев 2017
      Стоилов! Прекрасен избор. Много го харесвам.
    Последни новини