От х:

Днес в x:

Футболната легенда Костадин Латинов стана почетен гражданин на Хасково

Легендата на хасковския футбол Костадин Латинов беше избран за почетен гражданин. Решението за това беше взето от Общинския съвет в Хасково на днешното заседание.

Номинацията за удостояване със званието е на Постоянната комисия по спорт, туризъм и младежки дейности към ОбС по предложение на инициативен комитет. Повод за предложението е доказаната в годините професионална, безкористна и всеотдайна дейност в областта на спорта, съчетани със скромност и човечност.

Големият български футболист е роден е през 1947 г. в София, но е отдал над 30 години за развитието на спорта в Хасково. Възпитаник на школата Локомотив (Сф). В периода 1966 – 1968 г. играе в “Миньор” (Маджарово). От 1968 до 1983 г. е във ФК “Хасково”, където поставя рекорд за клуба с изиграни 449 мача. Дългогодишен капитан на отбора от 1974 до 1983 г.

“Златната единадесетица”, както го наричат спортните фенове, има в актива си над 160 гола за първенството в “А” и “Б” група. През цялата си кариера остава верен на клуба, отказвайки оферти от елитните софийски отбори.

След бенефиса си през 1983 г., кариерата му продължава като помощник и старши треньор на “Хасково” и “Асти АБ”, и като спортен преподавател в СУ “Стефан Караджа”.

Костадин Латинов многократно е награждаван с почетни звания: Сребърен почетен знак на Хасково, Златна значка на Българския футболен съюз. През 1983 г. Дружеството за физкултура и спорт в Хасково му присъжда Медал за заслуги I-ва степен.
Официалната церемония за удостояване с званието „почетни гражданин“ обикновено е част от програмата за празника на Хасково – 8 септември.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    На
    Наско
    29 -2
    15:05, 27 юли 2018
    Един честен отдаден на футбола и спорта човек.
    Напълно заслужено звание.
    Пожелание за още дълги гони да е жив и здрав !
  • 2
    Ма
    мастикаджия
    13 -2
    17:47, 27 юли 2018
    Най-сетне предложиха свестен човек.Футболисти много,човеци сред тях малко. Коцето е човек с голямо "Ч"!
    И много скромен.Браво.Да си жив и здрав!
  • 3
    То
    Това е легенда
    13 -1
    17:58, 27 юли 2018
    Отлични футболисти в Хасково през годините е имало не един. Но легенда на ФК "Хасково" е само една - Костадин Латинов.
  • 4
    Де
    Деянов
    6 -1
    18:25, 27 юли 2018
    А защо трябваше Мъри да стане почетен гражданин преди Коцето? Какво е дал за Хасково? Кичека също трябва да получи необходимото уважение.
Последни новини